Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Doi ani de la incendiul care a distrus fabrica Solina. Noua fabrică, reproiectată, urmează să fie finalizată în acest an

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFuRkwsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


În această lună s-au împlinit doi ani de la incediul devastator care a distrus cea mai mare fabrică de condimente și ingrediente alimentare din Sud – Estul Europei, Solina România.

Reconstrucția fabricii de lângă Alba Iulia a început în primăvara anului 2020, pe vechiul amplasament.

În prezent lucrările se află într-un stadiu avansat, mare parte din structură fiind deja ridicată. 

Concepută pe funcționalitate și sustenabilitate, cu o structură reproiectată pentru un plus de eficiență și siguranță, noua fabrică ar urma să fie finalizată până în toamna acestui an. 

Reamintim faptul că în dimineața zilei de 2 februarie 2019, un incendiu puternic a cuprins fabrica de condimente și mixuri alimentare Solina România, lângă Alba Iulia.

La fața locului au intervenit zeci de pompieri din Alba, iar în sprijinul acestora au fost chemați în prima zi și pompieri din Hunedoara, Cluj și Sibiu.

Vezi și UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

incendiu solina

Ruinele fabricii au ars patru zile și jumătate

Incendiul a fost atât de puternic încât abia după patru zile și jumătate a fost complet lichidat. Pe parcursul acelor zile, la fața locului au acționat 38 autospeciale de intervenție, 4 motopompe, 26 ofițeri și 142 subofițeri și maiștri militari.

A ars hala de producție și depozitare, spații administrative și conexe pe o suprafață de aprox. 17.000 mp.

Pompierii au reușit să protejeze/salveze 10 autocamioane, aparatură de laborator, butelii cu GPL, acetilenă, etc., instalație depozitare azot, depozit motorină și alte bunuri folosite în procesul de producție.

Citește și A ars patru zile și jumătate. Incendiul de la fabrica Solina a fost lichidat complet de pompierii din Alba

incendiu

Despăgubirile după incendiu: 50 de milioane de lei

După patru luni de la producerea incendiului, OMNIASIG Vienna Insurance Group a anunțat că a finalizat instrumentarea dosarului de daună în cazul fabricii de condimente Solina România.

Valoarea despăgubirii a fost de peste 50 de milioane de lei, fiind una dintre cele mai mari despăgubiri plătite de o companie de asigurări în România.

Cauza incendiului care a mistuit fabrica: un scurtcircuit electric

Potrivit inspectorului șef al ISU Alba la acel moment, col. Adrian Guia, cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la o stație de încărcare a acumulatorilor.

Incendiul s-a propagat mai departe la instalația electrică, iar prin picurare materialului incandescent au fost aprinse materialele combustibile din interiorul spațiului de depozitare.

Vezi și VIDEO: CAUZA incendiului care a mistuit fabrica de condimente Solina din Alba Iulia. EXPLICAȚIILE șefului ISU Alba

Fabrica Solina România, o lecție de business

Experiența Solina România reprezintă o lecție de business pentru întreaga industrie, pentru mediul de afaceri, dar și pentru comunitate, atât în plan național, precum și internațional.

Pe data de 2 februarie 2019 fabrica de condimente și ingrediente alimentare Solina Romania, cea mai mare fabrică de acest tip din Sud-Estul Europei, a ars în totalitate.

La patru zile după nefericitul eveniment, managementul companiei a anunțat închirierea unui spațiu de producție și depozitare provizoriu, localizat în Alba Iulia.

Echipa companiei a rămas intactă în ciuda nefericitului eveniment, toți angajații păstrându-și locurile de muncă și fiind remunerați integral.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax