Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Intrarea lui ”Mihai Viteazul” în Alba Iulia. Cum arată o repetiție pentru un spectacol de reenactment, propus primăriei

Publicat

Un alai pestriț de costume multicolore a străbătut miercuri seară Cetatea Alba Carolina, avându-l în frunte pe ”Mihai Viteazul”.

A fost o repetiție pentru un act de reenactment istoric, realizată de o asociație care se pare că ar dori să facă asta în mod regulat printr-un contract cu Primăria Alba Iulia.

Costumele erau mai degrabă improvizate, ca pentru o simulare în teren. Mai mult, momentul nu a fost unul interactiv, iar grupul a făcut doar un tur al cetății, un fel de recunoaștere a zonei.

Sunt mai multe asociații care doresc să realizeze momentul intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia, în condițiile în care Primăria Alba Iulia va organiza o achiziție publică pentru acest serviciu.

Cel puțin două și-au arătat interesul pentru acest contract.

Este vorba despre asociația unor istorici grupați în jurul Muzeului Național al Unirii, care realizează și spectacolul de reenactment cu dacii și romanii și o altă asociație, nouă în domeniu, care a realizat ”repetiția” de miercuri.

În ultima vreme, a fost tot mai vehiculată ideea acestui spectacol de reenactment bazat pe intrarea lui Mihai Viteazu în Alba Iulia, fapt confirmat și de primarul Gabriel Pleșa.

Acesta a declarat pentru alba24.ro că momentul cu intrarea lui Mihai Viteazu în Alba Iulia trebuie studiat și verificat, pentru a corespunde atât din punct de vedere istoric, dar și din punct de vedere al calității actului artistic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax