Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Marcel Ciolacu: Târgurile de Crăciun vor funcționa în România și nu vor fi afectate de noua ordonanță a austerității

Publicat

Târgurile de Crăciun vor funcționa în România și nu vor fi afectate de noua ordonanță de reducere a cheltuielilor, lansată în dezbatere marți, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. 

”Asta spune ordonanța, să lăsăm un pic cheltuielile care se făceau de obicei: pixuri, agende, clopoței, nu e un capăt de țară.

Târgurile de Crăciun funcționează. După ce Nehammer îl închide pe cel din Viena, vă promit că și eu le închid în România.

Este necesar, pentru că o populație trăiește. Că altfel s-ar închide și cel de la Viena, și cel de la Munchen și cel de la Londra. Și uitați un lucru, aceste târguri cu adevărat sunt niște cheltuieli, dar aduc și niste venituri” a spus Marcel Ciolacu.

El a vorbit și despre restul prevederilor din ordonanța de urgență, în contextul în care Guvernul a fost nevoit să aloce bani de urgență prin fondul de rezervă către cofinanțări în proiecte europene derulate de Ministerul Transporturilor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin exercițiul financiar anterior.

Două Târguri de Crăciun aflate la o oră de Alba Iulia. Când se deschid

Acest exercițiu este la 90% absorbție, iar dacă cei 10% rămași nu se absorb până la finalul acestui an, atunci ei sunt pierduți definitiv.

Declarații Marcel Ciolacu despre noua ordonanță de reducere a cheltuielilor

”Asta este ordonanța, este în transparență. În ultimele luni există un avânt în ceea ce privește cheltuielile nu tocmai necesare (…).

Avem bani de pensii, avem bani de salarii, avem buffer suficient, vârf de plăți nu mai avem anul acesta, la datoriile făcute nu de Ciolacu, făcute de cei dinainte și n-am văzut pe nimeni venind cu sticla de benzină, dându-și foc că ne-a îndatorat unul țara cu 200 de miliarde.

Dar lăsați-mă să iau niște măsuri care să nu antreneze România într-o experiență neplăcută de a avea fondurile europene blocate. Nu am să fac acest lucru.

Nu afectează nici un cetățean de rând din România.

Dacă noi nu terminăm această cofinanțare și nu trimitem plățile până pe 31 decembrie, pierdem miliarde de euro.

Mă lasă rece anumite cheltuieli de mobilier din nu știu ce ministere și din nu știu ce primării, în acest moment, pe mine mă interesează… am făcut o socoteală cu Sorin Grindeanu, a primit 800 de milioane și acoperă aproape un miliard și jumătate de euro…” a spus Ciolacu.

Guvernul va putea muta bani din bugetele ministerelor către fondul de rezervă, care poate fi folosit discreționar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax