Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Noi recomandări la încheierea contractelor pentru energie. Cum pot fi alese cele mai bune oferte. Prezentări ANRE

Publicat

YouTube video

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a prezentat noi tutoriale video cu recomandări pentru consumatorii casnici care vor încheia un nou contract la energie pe piaţa liberă.

Piața gazelor a fost liberalizată complet pentru consumatorii casnici de la 1 iulie 2020, iar cea a energiei electrice de la 1 ianuarie 2021.

Vezi și Sfaturi pentru încheierea contractelor de energie electrică. Cum trebuie analizate ofertele furnizorilor

Toți consumatorii care au fost trecuți automat în serviciul universal, la unul dintre furnizorii de ultimă instanță, vor plăti mai mult, potrivit hotnews.ro.

Fără discount, prețurile sunt cu până la 26% mai mari față de discount. Cu discount, această diferență se mai reduce, însă nu cu mult. Discountul reprezintă diferența dintre prețul de serviciu universal și cea mai ieftină ofertă a furnizorului actual. Însă, această diferență este nesemnificativă.

Vezi și Cum se folosește aplicația Comparator oferte tip furnizare a energiei electrice

YouTube video

De exemplu, la Electrica Furnizare discountul poate fi de 1,3 lei la un consum de 100 KW, iar la E.ON este de zece bani.

Disconturile pentru ianuarie vor fi oferite în luna februarie, deoarece Ordinul ANRE a fost emis pe 20 ianuarie. Practic, acum, mulți consumatori s-au trezit cu facturi cu până la 26% mai mari față de decembrie și fără discounturi.

Citește și Schimbarea furnizorului de energie electrică. La ce trebuie să fie atenți consumatorii când încheie un contract

Mai avantajați sunt cei care au schimbat furnizorul, alegând cele mai ieftine oferte de pe piața concurențială. Unii furnizori au prezentat oferte cu prețuri mai apropiate de cele din decembrie.

Ultimul ordin al ANRE oferă doar posibilitatea furnizorilor să ofere discounturi benevol.

Vezi și Recomandările ANRE pentru clienții finali de gaze naturale

YouTube video

 

YouTube video

Nu există un termen limită pentru încheierea noilor contracte de furnizare.

surse: anre.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax