Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O nouă acțiune, astăzi, de căutare și prindere a URSULUI de la PÂCLIȘA. Ce s-a întâmplat în pădurile din zonă

Publicat

YouTube video

Operațiunea de prindere a ursului de la Pâclișa a fost reluată vineri după-amiaza. O altă tentativă de căutare și prindere a animalului care de trei săptămâni terorizează cartierul din Alba Iulia a avut loc în urmă cu două zile, dar a fost oprită din cauza ploii.

La acțiunea de vineri au participat, din nou, vânători și câini de vânătoare, alături de reprezentanți ai unui ONG. Jandarmii au securizat zona și nu au lăsat oamenii să se aproprie.

Ursul a fost căutat pe dealurile și în pădurile din apropierea suburbiei. Doi dintre câinii de vânătoare s-au întors răniți. Aveau mușcături pe corp, însă nu s-a putut stabili cu exactitate ce fel de animal i-a rănit (în zonă sunt și mistreți). Alți doi câini de vânătoare erau, vineri seara, încă în acțiunea de căutare. 

Oamenii care au case la marginea cartierului spun că în ultimele zile câinii din gospodării latră aproape în fiecare noapte, iar ursul a fost auzit de mai multe ori, în pădurea care începe la câțiva metri în spatele caselor.

În jurul orelor 20:30 – 21:00, în timp ce vânătorii așteptau semnale de la câini, la marginea pădurii, la câțiva zeci de metri de ultimele case și-a făcut apariția o căprioară. Animalul nu a părut speriat de câinii care lătrau departe în pădure, și a ieșit într-o poieniță. Cu toate acestea, s-a speriat și a fugit atunci când o dronă a încercat să se apropie.

Reamintim faptul că în noaptea de miercuri spre joi, ursul a mai atacat odată, mai exact a omorât un câine, după ce cu o zi înainte a intrat într-o gospodărie, unde a mai omorât un cățel și a atacat un porc.

Animalul sălbatic a atacat pentru prima dată la Pâclișa la începutul lunii. Atunci a omorât o scroafă cu 12 purcei, dintr-o gospodărie. Ursul și-a dus prada într-o vale adâncă, la mică distanță de câteva case, unde timp de aproape o săptămână a fost surprins de mai multe ori de localnici, în timp ce se hrănea din animalul ucis.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO: Acțiunea de prindere a ursului care a atacat la Pâclișa, oprită din cauza ploii, după aproape 3 ore de căutări

Miercuri după-amiaza, o echipă de vânători însoțiți de câini de vânătoare au pornit pe urmele animalului. Misiunea era să găsească, să tranchilizeze ursul și să-l transporte apoi în zona Oașa, spre limita cu județul Vâlcea, la 30 km de cea mai apropiată așezare umană.

Vânătorii au tras focuri de armă, însă câinii nu au putut lua urma animalului, iar căutările au fost oprite din cauza ploii. În următoarea noapte, ursul a mai omorât un câine.

De altfel, ursul pare să fie din ce în ce mai agresiv. Primul atac a avut loc în urmă cu 9 zile, când animalul a omorât o scroafă și 12 purcei. Ursul și-a tras prada într-o vale, un loc greu accesibil, unde a fost văzut timp de aproape o săptămână. Pentru prinderea acestuia, autoritățile au montat la capătul văii o cușcă cu momeală, însă până în prezent singura „captură” au fost mai mulți câini.

paclisa

Miercuri noaptea, ursul intrase în curtea unor localnici din Pâclișa, unde le-a atacat animalele. Animalul sălbatic a fost filmat la doar câțiva metri de casă, în timp ce se afla în cotețul porcilor. Acesta nu s-a speriat de oameni, care au sunat îngroziți la numărul de urgență 112. După aproximativ patru ore, timp în care s-au tras și 4 focuri de armă în aer, ursul a ieșit din curte (după ce au fost deschise porțile).

Vezi și VIDEO: URSUL din Pâclișa a ATACAT DIN NOU, într-o gospodărie. Jandarmii au tras FOCURI de armă pentru a-l îndepărta

Comunitatea din cartierul albaiulian Pâclișa continuă să se afle sub teroare. Localnicii din Pâclișa s-au adunat miercuri dimineața în fața gospodăriei în care a intrat ursul pe timpul nopții și așteaptau autoritățile la discuții pentru a lua o decizie.

Vezi și FOTO-VIDEO: Revoltă la Pâclișa, după atacul ursului. Oamenii au ieșit în stradă și le cer autorităților să ia măsuri urgente

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax