Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Sat dacic și parc de aventură la Ighiu. Planuri pentru o nouă destinație de weekend, la mică distanță de Alba Iulia

Publicat

Primăria Ighiu va construi un sat dacic într-o pădure situată relativ aproape de cetatea de la Piatra Craivii, dublat de un parc de aventură pentru copii și adulți.

Zona va reprezenta o nouă destinație de weekend, la mică apropiere de Alba Iulia, respectiv la mai puțin de 20 de minute cu mașina. 

Alba24 a discutat cu primarul comunei, Traian Rusu, care a oferit o serie de detalii legate de viitoarea investiție, realizată în comun cu Consiliul Județean Alba. 

”Parc de distracții am putea spune, îl facem pe domeniul public. Primăria dispune de o suprafață de pădure în zona localității Bucerdea Vinoasă.

Este pe dealul care face legătura între Bucerdea și Piatra Craivii, este o zonă minunată, o zonă pitorească, putem spune că aici mai exista cândva un atelier de prelucrat piatră, deci o parte din piatra Cetății de la Piatra Craivii s-a prelucrat aici în atelierele dacice care erau special pentru lucrul acesta” a spus primarul din Ighiu.

VIDEO: Târgul ”Apulum Agraria” se mută de la Alba Iulia la Ighiu. Primarul Traian Rusu: Am început amenajarea platformei betonate

Acest parc tematic va funcționa în weekend, cel puțin la început. Traian Rusu spune că acolo vor fi construite 3 linii de tiroliană, cu diferite stadii de dificultate, de la copii și până la adulți, plase de cățărare, căsuțe pentru adăpostirea în caz de ploaie, servicii de alimentație și multe altele.

”Consiliul Județean Alba a venit în completare cu o nouă temă și au spus că vor să construiască și un sat dacic, având în vedere că el este chiar în apropiere de Piatra Craivii.

Proiectantul a venit cu această propunere, de construcție de case, deoarece consiliul județean vrea să reînceapă acest festival al cetăților dacice, nu credem că anul acesta reușim să finalizăm lucrarea, dar începând cu anul viitor, o parte din activitățile care se vor face, să se desfășoare și în această zonă marcată de istorie” a adăugat primarul.

Casele vor putea fi vizitate de turiști și vor fi construite și amenajate cu ajutorul istoricilor și a specialiștilor în epoca romană.

Primăria va amenaja și accesul, inclusiv o parcare. Din Alba Iulia se va putea ajunge acolo în mai puțin de 20 de minute.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax