Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Pistolul ”Beretta” ar putea fi produs la Fabrica de Arme Cugir. Ministrul Economiei: Proiectul este în discuții avansate

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Pistolul ”Beretta” ar putea fi produ, în viitor, la Fabrica de Arme din Cugir, este declarația făcută de ministrul Economiei, Radu Oprea, la Alba Iulia. 

În timpul unei conferințe de presă susținută la Alba Iulia, ministrul a precizat că la nivelul ministerului Economiei există un proiect prin care se dorește ca fabricarea pistolului să fie realizată la Cugir. 

Acesta a spus că proiectul este în stadiulde avizare internă la nivelul ministerului.

Ministrul Economiei, Radu Oprea, nu a oferit mai multe detalii legate de perioada în care acesta ar putea ajunge să fie produs la Cugir, însă a răspuns la o întrebare a reporterului Alba.24.ro.


Întrebat dacă fabrica de la Cugir este dotată din punct de vedere tehnic de a produce pistolul de fabricație italiană, ministrul a declarat:

”Din câte îmi aduc aminte pentru că am participat în 2018 sau 2019, la semnarea memorandului, fiind atunci vorba despre fabrica de la Plopeni, deoarece sunt senator de Prahova, era vorba despre a începe partea de asamblare, apoi trepatat de a putea produce din componente, până la 80 la sută din acestea.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Economiei: Războiul din Ucraina generează oportunități pentru industria de Apărare. Planurile pentru fabricile din Cugir

Eu cred că dacă mergem la Cugir vom putea sp asimilăm produsele respective, componentele respective, într-un timp mult mai rapid pentru că este specificul de acolo, priceperea oamenilor care lucrează la Cugir și experiența pe care o au”, a declarat ministrul Economiei la Alba Iulia.

În 2019, DNA a început o anchetă asupra ministrului de atunci al Economiei, Niculae Bădălău, care ar fi făcut lobby companiei italiene ”Beretta”, inclusiv la ședințe cu șefi de structuri sau alți colegi de Cabinet pentru a aduce fabricarea armei la Plopeni.

CITEȘTE ȘI: Anchetă DNA în cazul Bădălău – Beretta. Fabrica de arme din Cugir a realizat modele de calibru NATO, dar statul nu le vrea

Atunci, Bădălau a fost atacat dur de deputatul PNL de Alba, Florin Roman, care a spus că a mutat proiectul la Plopeni, în detrimentul Fabricii de Arme de la Cugir.

Deputatul de Alba, Florin Roman, a atras de mai multe ori atenția asupra situației de la UM Cugir. ”Ministrul PSD al economiei, celebrul domn Bădălau da lovitură după lovitură industriei din județul Alba.

De curând, ministrul Bădălau a ajuns în ochii procurorilor după suspiciunile de implicare în atribuirea direcționala a contractului pentru Beretta, în detrimentul Fabricii de arme din Cugir.

Deși în discuțiile inițiale, și FA Cugir era parte a proiectului, peste noapte, ministrul Bădălau a mutat investiția, pare se, cu dedicatie.

Este foarte bine acum ca procurorii DNA se interesează și de ce, și care sunt motivele sau interesele care stau la baza acestei decizii strategice” a declarat Roman, în contextul anchetei DNA, în 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax