Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Plantele din Parcul Natural Apuseni. Aici crește Papucul Doamnei, cea mai spectaculoasă orhidee sălbatică din Europa

Publicat

Parcul Natural Apuseni a lansat un film documentar dedicat plantelor din zona administrată.

Cele mai frumoase specii din flora României, sunt trecute în revistă, iar filmul oferă o serie de informații despre fiecare în parte.

Printre acestea, Papucul Doamnei, cea mai spectaculoasă orhidee sălbatică din Europa, după cum spun realizatorii documentarului.

YouTube video

Cypripedium calceolus, cum se mai numește, este o floare care, pentru frumusețea și raritatea ei, a fost protejată încă din 1938, prin Decret Regal.

Planta crește în grupuri sporadice, prin păduri și tufărișuri, mai mult sau mai puțin umbroase, dar preferă terenurile calcaroase umede, cu humus descompus.

Documentarul este însoțit de imagini superbe ale Munților Apuseni.

Vezi și VIDEO: Mamiferele mari din Parcul Natural Apuseni. Imagini impresionante cu viața sălbatică, suprinse în cele 4 anotimpuri

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului „Elaborarea instrumentelor pentru managementul adaptativ al capitalului natural din ariile protejate Parcul Natural Apuseni, ROSCI0002 Apuseni, ROSPA0081 Munții Apuseni – Vlădeasa și ROSCI0016 Buteasa”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax