Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

(VIDEO) Primarul Mircea Hava: „Consiliul Local ar trebui să dea bani pentru spectacolul de Schimbare a Gărzii Cetății”

Publicat

Problema finanțării spectacolului de Schimbare a Gărzii Cetății din bugetul local a fost readusă în discuție marți, după ce, cu o zi înainte, societatea care administrează domeniul a solicitat sprijin financiar de la Primărie pentru continuarea desfășurării spectacolului. Întrebat dacă finanţarea va fi acordată de Consiliul Local, societății „Grup Corint”, primarul a explicat că această procedură nu este posibilă decât printr-o hotărâre oficială, însă aceasta ar putea fi o soluție pentru ca una dintre atracțiile de bază ale Cetății Alba Carolina să nu dispară.

„Consiliul Local Alba Iulia nu dă bani pentru Garda Cetății, pentru că nu poate să dea bani decât în momentul în care acest lucru s-ar face printr-o hotărâre de consiliu, prin care s-ar prelua o parte din cheltuielile care sunt acolo. Acum, fiecare dintre noi, în special albaiulienii, trebuie să hotărâm: lăsăm să se demonteze totul după atâția ani sau facem ceva pentru a întreține un punct de atracție pentru Cetate. Obligatoriu trebuie să găsim o soluție. Se poate face ceva dacă Consiliul crede că avem nevoie de această Gardă a Cetății. Și dacă nu consideră lucrul acesta, o să ne uităm la pietre și tot conceptul legat de Cetate se va rostogoli. Vom avea iar o îngrămădire frumoasă și elegantă de pietre, printre care se vor plimba oamenii, iar sâmbăta și duminica nu va mai veni nimeni, pentru că Garda este atracția maximă din aceste zile. Din punctul meu de vedere nu este un efort, Consiliul ar trebui să facă acest lucru”, a precizat primarul Mircea Hava.

Unul dintre jurnaliștii prezenți la întrunire a menționat faptul că albaiulienii plătesc deja în unele locuri din Cetate pentru a vedea spectacolul Schimbării Gărzii (insinuând că, dacă s-ar oferi sprijin din bugetul local pentru Schimbarea Gărzii, albaiulienii ar plăti, practic, de două ori). Răspunsul primarului Mircea Hava, la această mențiune a fost că este un lucru normal: „Mai sunt locuri în care plătești câte ceva, un leu, doi, trei, dacă vrei să vezi ceva. Dacă suntem albaiulieni, nu plătim? Din punctul meu de vedere, ca om, trebuie plătită. Dacă doriți să discutăm despre un populism fantastic, nu plătim nimic, dar nici nu o să avem nimic. Trebuie să mergem înainte, să creăm, ceea ce am creat să ținem. Nu putem să ne batem joc de banii care au fost investiți și mai ales de gloria pe care o are Alba Iulia prin Cetate. Până la urmă vom găsi o soluție, însă aș vrea să o găsim împreună cu oamenii din Consiliul Local. Este o problemă destul de mare, pentru că nevoile sunt mari. Important este să nu renunțăm la ceea ce avem”.

Reamintim că SC „Grup Corint” SA a solicitat, luni, Consiliului Local Alba Iulia, sprijin financiar pentru continuarea spectacolului Schimbării Gărzii Cetății Alba Carolina, pe motiv că nu își mai permit aceste cheltuieli.

Citiți aici mai multe despre solicitarea de sprijin financiar înaintată de SC „Grup Corint” SA către Consiliul Local.

Vedeți mai jos declarațiile primarului Mircea Hava:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. derp

    marți, 10.07.2012 at 16:11

    sa platesti tu mai **** ordinar de la tine din casa, si saBoul din banii lui de boni-bon. ***** ordinari, cum va mai rabda pamantul!

  2. Popescu

    marți, 10.07.2012 at 17:14

    Sa platesc din nou ? no way!!! Liberalilor, v-am votat sa luptati impotriva unei astfel de actiuni cainesti! De ce sa platesc de 2 ori? De ce am impresia ca am votat gresit?

  3. omulet

    marți, 10.07.2012 at 17:54

    fara a dori sa fac legatura cu Corintul sau cu Sabau,dar schimbarea garzii era un ceremonial frumos.Turistii pentru asta veneau in cetate!

  4. derp

    marți, 10.07.2012 at 18:00

    draga Adina, de cand cuvantul Hoţ este un cuvant obscen/peiorativ? Sau nu vrea şeful tău să se pună rău cu primarul nostru matusalemic?

    • moderatorul de serviciu

      marți, 10.07.2012 at 20:22

      @derp, cuvantul HOȚ este calomnios, atata vreme cat nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva care sa stabileasca acest lucru. Steluțele nu se pun numai pentru cuvinte obscene/peiorative ci si pentru cuvinte, care, juridic, nu sunt acoperite prin fapte ci numai prin presupuneri

  5. toma

    marți, 10.07.2012 at 20:11

    Circul, dar de data asta fara piine, stim pt. cine este. Pe cind un audit pe costuri si calitatea lucrarilor executate ?

  6. eu

    marți, 10.07.2012 at 21:52

    Poater sa explice distinsul primar de ce dracu’ Corintul primeste intodeauna bani? De ce a primit practic pe gratis jumatate din Cetate?

    Daca nu mai vrea Corintul sa faca garda Cetatii sa inceteze si contractul prin care plateste 800 euro/pe an pentru jumatate din Cetate (teren si cladiri…..). Sa revina tot in proprietatea municipiului.

  7. doar eu

    miercuri, 11.07.2012 at 15:50

    bani?sa isi gaseasca sponsori nu din buzunarul meu prietene primar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax