Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

(VIDEO) Primarul Mircea Hava: „Consiliul Local ar trebui să dea bani pentru spectacolul de Schimbare a Gărzii Cetății”


Publicat

Problema finanțării spectacolului de Schimbare a Gărzii Cetății din bugetul local a fost readusă în discuție marți, după ce, cu o zi înainte, societatea care administrează domeniul a solicitat sprijin financiar de la Primărie pentru continuarea desfășurării spectacolului. Întrebat dacă finanţarea va fi acordată de Consiliul Local, societății „Grup Corint”, primarul a explicat că această procedură nu este posibilă decât printr-o hotărâre oficială, însă aceasta ar putea fi o soluție pentru ca una dintre atracțiile de bază ale Cetății Alba Carolina să nu dispară.

„Consiliul Local Alba Iulia nu dă bani pentru Garda Cetății, pentru că nu poate să dea bani decât în momentul în care acest lucru s-ar face printr-o hotărâre de consiliu, prin care s-ar prelua o parte din cheltuielile care sunt acolo. Acum, fiecare dintre noi, în special albaiulienii, trebuie să hotărâm: lăsăm să se demonteze totul după atâția ani sau facem ceva pentru a întreține un punct de atracție pentru Cetate. Obligatoriu trebuie să găsim o soluție. Se poate face ceva dacă Consiliul crede că avem nevoie de această Gardă a Cetății. Și dacă nu consideră lucrul acesta, o să ne uităm la pietre și tot conceptul legat de Cetate se va rostogoli. Vom avea iar o îngrămădire frumoasă și elegantă de pietre, printre care se vor plimba oamenii, iar sâmbăta și duminica nu va mai veni nimeni, pentru că Garda este atracția maximă din aceste zile. Din punctul meu de vedere nu este un efort, Consiliul ar trebui să facă acest lucru”, a precizat primarul Mircea Hava.

Unul dintre jurnaliștii prezenți la întrunire a menționat faptul că albaiulienii plătesc deja în unele locuri din Cetate pentru a vedea spectacolul Schimbării Gărzii (insinuând că, dacă s-ar oferi sprijin din bugetul local pentru Schimbarea Gărzii, albaiulienii ar plăti, practic, de două ori). Răspunsul primarului Mircea Hava, la această mențiune a fost că este un lucru normal: „Mai sunt locuri în care plătești câte ceva, un leu, doi, trei, dacă vrei să vezi ceva. Dacă suntem albaiulieni, nu plătim? Din punctul meu de vedere, ca om, trebuie plătită. Dacă doriți să discutăm despre un populism fantastic, nu plătim nimic, dar nici nu o să avem nimic. Trebuie să mergem înainte, să creăm, ceea ce am creat să ținem. Nu putem să ne batem joc de banii care au fost investiți și mai ales de gloria pe care o are Alba Iulia prin Cetate. Până la urmă vom găsi o soluție, însă aș vrea să o găsim împreună cu oamenii din Consiliul Local. Este o problemă destul de mare, pentru că nevoile sunt mari. Important este să nu renunțăm la ceea ce avem”.

Reamintim că SC „Grup Corint” SA a solicitat, luni, Consiliului Local Alba Iulia, sprijin financiar pentru continuarea spectacolului Schimbării Gărzii Cetății Alba Carolina, pe motiv că nu își mai permit aceste cheltuieli.

Citiți aici mai multe despre solicitarea de sprijin financiar înaintată de SC „Grup Corint” SA către Consiliul Local.

Vedeți mai jos declarațiile primarului Mircea Hava:Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

8 Comentarii

8 Comments

 1. derp

  marți, 10.07.2012 at 16:11

  sa platesti tu mai **** ordinar de la tine din casa, si saBoul din banii lui de boni-bon. ***** ordinari, cum va mai rabda pamantul!

 2. Popescu

  marți, 10.07.2012 at 17:14

  Sa platesc din nou ? no way!!! Liberalilor, v-am votat sa luptati impotriva unei astfel de actiuni cainesti! De ce sa platesc de 2 ori? De ce am impresia ca am votat gresit?

 3. omulet

  marți, 10.07.2012 at 17:54

  fara a dori sa fac legatura cu Corintul sau cu Sabau,dar schimbarea garzii era un ceremonial frumos.Turistii pentru asta veneau in cetate!

 4. derp

  marți, 10.07.2012 at 18:00

  draga Adina, de cand cuvantul Hoţ este un cuvant obscen/peiorativ? Sau nu vrea şeful tău să se pună rău cu primarul nostru matusalemic?

  • moderatorul de serviciu

   marți, 10.07.2012 at 20:22

   @derp, cuvantul HOȚ este calomnios, atata vreme cat nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva care sa stabileasca acest lucru. Steluțele nu se pun numai pentru cuvinte obscene/peiorative ci si pentru cuvinte, care, juridic, nu sunt acoperite prin fapte ci numai prin presupuneri

 5. toma

  marți, 10.07.2012 at 20:11

  Circul, dar de data asta fara piine, stim pt. cine este. Pe cind un audit pe costuri si calitatea lucrarilor executate ?

 6. eu

  marți, 10.07.2012 at 21:52

  Poater sa explice distinsul primar de ce dracu’ Corintul primeste intodeauna bani? De ce a primit practic pe gratis jumatate din Cetate?

  Daca nu mai vrea Corintul sa faca garda Cetatii sa inceteze si contractul prin care plateste 800 euro/pe an pentru jumatate din Cetate (teren si cladiri…..). Sa revina tot in proprietatea municipiului.

 7. doar eu

  miercuri, 11.07.2012 at 15:50

  bani?sa isi gaseasca sponsori nu din buzunarul meu prietene primar!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Ajutoare pentru sinistrații din Apuseni, din partea Lions Alba Iulia. Mai multe familii au primit electrocasnice

Publicat

Reprezentanții Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate, au transmis reprezentanții clubului.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm.

”Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate.

Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa lions.alba@gmail.com sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia” se arată într-un comunicat transmis miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum să trimiți fofografii și videoclipuri prin WhatsApp, care pot fi văzute doar o dată. Funcția View Once, funcțională

Publicat

WhatsApp permite trimiterea de fotografii și videoclipuri care pot fi vizualizate o singură dată de către destinatari.

Noua modificare a început să fie disponibilă pentru utilizatorii de iPhone, marți.

La scurt timp după aceea, aplicația de mesagerie a anunțat că toți utilizatorii pot folosi funcția, inclusiv pentru cei care utilizează Android.

După ce obține funcția View once din varianta nouă a aplicației (update), utilizatorul va putea activa dispariția fotografiei sau a videoclipului înainte de a o trimite contactelor sale, atingând noua pictogramă „1” care apare lângă bara de subtitrări.

Fotografiile și videoclipurile care sunt partajate utilizând funcția respectivă nu vor mai fi vizibile în chat, după ce destinatarul iese din vizualizare.

De asemenea, conținutul media nu va fi salvat.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Zona de dezvoltare economică de pe centura municipiului, un vis îndepărtat. Precizările primăriei legate de termene

Publicat

Dezvoltarea zonei economice în partea de est a municipiului Alba Iulia, în proximitatea Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este în faza declarațiilor și a promisiunilor.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat în urmă cu o lună că ”în curând vor fi scoase la licitație 13 loturi pentru investitori”.

În realitate însă, potrivit chiar informațiilor furnizate de primărie, ar putea fi vorba despre ani întregi. 

Declarația legată de licitarea celor 13 loturi vine în condițiile în care nici măcar Primăria Alba Iulia nu deține prea multe detalii legate de viitoarea zonă de dezvoltare industrială.

Potrivit unui răspuns al instituției la o solicitare a Alba24.ro, înainte de a concesiona sau vinde parcelele respective, primăria va realiza infrastructura (inclusiv utilitățile). Iar acest lucru este încă departe.

Citește și FOTO: Zonă de dezvoltare economică pe 340.000 mp la Alba Iulia, lângă Autostrada Sebeș-Turda. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Reprezentanții instituției au răspuns unor întrebări adresate de Alba24, legate de etapele pe care trebuie să le străbată înființarea zonei de dezvoltare, înainte de a fi exista la propriu, dar și despre termenele stabilite.

În legătură cu graficul de realizare al zonei de devoltare și de enumerarea etapelor care trebuie străbătute până la atribuirea terenului, primăria a răspuns că aceste informații sunt parte a viitorului PUZ.

”Estimăm ca până la sfârșitul anului să finalizăm Planul Urbanistic Zonal, iar în anul 2022 să finalizăm indicatorii tehnico-economici pentru realizarea infrastructurii și să pornim lucrările în zonă”, se arată în răspuns.

Abia apoi poate fi realizată infrastructura, fără de care nu se va face concesiunea.

De asemenea, reprezentanții administrației locale spun că prețurile de pornire pentru vânzarea sau concesionarea terenurilor se vor stabili conform pieței și vor fi supuse dezbaterii, în viitor.

”Cel mai probabil o să alegem formula de concesionare a terenului pe o perioadă de aproximativ 3 ani, perioadă în care operatorul economic are dreptul de a demara investiția, iar la finalizarea acesteia având posibilitatea de a achiiționa terenul”, au răspuns aceștia.

Instituția nu a stabilit deocamdată condițiile exacte de selectare a companiilor care vor să investească în zonă.

Utilități

Utilitățile vor se vor realiza anterior concesiunii sau vânzării terenurilor.

Reprezentanții primăriei spun că ”orizontul de timp pentru finalizarea utilităților în zonă este anul 2023”.

Aceștia nu au deocamdată idee de costurile pe care le implică realizarea infrastructurii tehnice, însă precizează că este vorba despre aproximativ 1.300 de metri liniari de infrastructură de transport și tehnico-edilitară.

”Orice început este greu și sunt conștient că așteptările sunt mari. Au trecut puțin peste 6 luni de la preluarea actualului mandat și știu că răbdarea multora se apropie de final.

Cu toții vrem să vedem proiecte duse la bun sfârșit, dar și proiecte noi, care să creeze plus valoare, locuri de muncă noi și un magnet pentru cei care își doresc să trăiască în Alba Iulia.

Pentru că acestea toate înseamnă dezvoltare! Iar o dezvoltare sănătoasă astăzi înseamnă sustenabilitate, coerență, eficiență și o latură puternică verde în orice proiect economic sau edilitar-urban” a explicat primarul Gabriel Pleșa, în urmă cu o lună.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Guvernul dă OUG pentru a abroga prevederile privind debranşarea și deconectarea clienţilor rău-platnici la utilități

Publicat

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, prin ordonanţă de urgenţă, abrogarea unei prevederi care stabileşte că pe perioada stării de alertă operatorii de transport şi distribuţie energie electrică şi gaze naturale asigură continuitatea furnizării serviciilor, iar în situaţia în care este incident un motiv de debranşare/deconectare amână efectuarea acestei operaţiuni până la încetarea stării de alertă.

„Prezentul proiect de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor articolului 72, alineat (1) din OUG nr. 70/2020, în vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrării în vigoare a OUG nr. 70/2020, care permit – în condiţii contractuale reglementate – deconectarea clienţilor finali rău-platnici.

De asemenea, este avută în vedere şi includerea unei perioade de tranziţie de 90 de zile, în timpul căreia clienţii finali care au beneficiat de prevederile articolului 72, alineat (1) ale OUG nr. 70/2020 nu pot fi deconectaţi pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, aceştia având posibilitatea să identifice, împreună cu prestatorii de servicii din domeniile energie electrică şi/sau gaze naturale şi în funcţie de situaţia proprie, soluţii pentru achitarea debitelor restante”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

DOCUMENT: Textul integral al Ordonanței de Urgență poate fi consultat AICI.

FOTO: Pixabay

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate