Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Proiecte mari la Blaj: Șoseaua ocolitoare a orașului, drum regio pe două benzi până la Teiuș și parcări supraterane

Publicat

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a precizat pentru alba24.ro viitoarele proiecte care vor fi derulate în municipiu, în viitorul apropiat. Cel mai importat proiect și cel mai ambițios de altfel este construirea șoselei ocolitoare a Blajului, construcție evaluată la 54 de miloane de euro. 

Valetin Rotar a declarat că proiectul va fi demarat la sfârșitul anului 2023. De asemenea administrația locală mai are în plan anveloparea termică a unor blocuri din oraș, construcția unei noi creșe, și pentru 2024 drumul regio Blaj- Teiuș, care va face legătura cu A10 a mai precizat acesta.

Citește și Premieră la Blaj: O centrală fotovoltaică va asigura 80% din energia electrică necesară pentru iluminat, școli și instituții

Mai mult de atât, din cauza faptului că s-a numărul de autoturisme s-a mărit în oraș, primăria are în plan și construcția a două parcări supraterane.

”Începem acum lucrările de PNRR de eficentizare energetică a blocurilor avem contracte semnate pentru opt blocuri, o nouă creșă care se construiește prin Compania Națională de Investiții și cel mai important dintre toate, sper ca anul acesta, la sfârștit să începem șoseaua ocolitoare a Blajului. Apoi de anul viitor să începem legătua cu Teiușul, cu A10, drumul regio, Blaj-Teiuș.

Asta va înseamna o conectare la rețeaua de trafic. De altfel pe Blaj – Teiuș am fost cuprinși pe masterplan-ul de transport al României, altfel nu puteam fi finanțati.

Înseamnă o racordare directă și eliminăm cele două bariere de la Craciunelu și Teiuș și eliminăm riscul de accidente dacă vom putea realiza în mare parte pe două benzi.

Acum se lucrează la proiect, obiectul este acesta, probabil 90 – 95% va fi pe două benzi pe sens și sigur vom scoate circulația din localitatea Crăciunelu. Atunci cred că putem realiza o legătură modernă cu civilizația transporturilor, național și european.

Cred că merităm datorită industriei, Bosch-ul se dezvoltă, plus că la Blaj din punct de vedere al traficului din cauza faptului că avem traficul greu prin oraș este o aglomerație deja mare ca la Sebeș acum câțiva ani.

Șoseaua ocolitoare este absolut obligatorie. Noi nu avem sistem de parcări cu plată pentru că este greu să îi ceri la cineva plată pentru parcare când nu are locuri de parcare suficiente.

O să construim și două parcări supraterane, avem niște proiecte serioase. Un parc fotovoltaic care să asigure energia electrică pentru toate instituțiile publice ale Blajului.

Avem niște proiecte destul de îndrăznețe, șoseaua ocolitoare este undeva evaluată la 54 de milioane de euro. Sunt niște valori mari pe care nu le-am mai întâlnit până acum și pe care nu le-am mai gestionat și asta este o provocare și pentru noi ca administrație locală cu personalul pe care îl avem.

Avem o echipă bună pe proiecte formată din zece persoane, avem câțiva oameni la tehnic care fac față cu greu, dar care cunosc meserie”, a declarat pentru alba24.ro, Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Vasili

  vineri, 27.01.2023 at 23:22

  Da.
  Aveți dreptate că aveți o echipă de ,,mierdă” de proiectare care până acuma și-a arătat tot profesionalismul cu terenul din veza,cu nocturna de la terenul din parc,cu proastele marcaje de la întrare pe podul minciunilor și când ai întrat pe pod vezi că nu mai corespunde cu marc8ajul de la întrare pe pod și toate erorile făcute de această echipă ,,profesionistă” (la săpat șanțuri) pe care le știți prea bine,doar sunteți nr 1 și cel ce taie și spânzură în municipiul Blaj,că și când ar fi grădină din fundul grădini (confuzie mare faceți).
  Și cei ,,6″ milioane pt a termina sala (îmi era și rușine să pomenesc de această sumă?
  Dar când acum 3 săptămâni ați trimis până la Piatra Neamț să aducă covor pt ,,blăjencele” noastre la volei,că să nu își rupă unghiile la Mureș,atunci NU v-ați mai plâns că NU sunt bani.
  R U Ș I N E să vă fie ßi așa să vă ajute Dumnezeu după cum faceți și cum vorbiți (murdar,sub orice critică) Cu subalternii și cetățenii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax