Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Promisiunile primarului Pleșa pentru 2022, la Alba Iulia: Străzi asfaltate, iluminat public, canalizări și un nou parc

Publicat

O serie de investiții în infrastructură, pe mai multe străzi din oraș, proiecte de iluminat, noi rețele electrice, dar și extinderea rețelei de canalizare – sunt o parte din proiectele pe care primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, le promite pentru anul 2022. 

De asemenea va începe procedura de achiziție și pentru începerea lucrărilor de amenajare a unui parc, în zona vechiului ștrand de la Schit.

”Cu rezerva că nu pot să dau garanția că vor fi finalizate, dar pornim câteva proiecte mult așteptate. Suntem în faza de achiziții pentru reabilitarea casei Camil Velican. Suntem în achiziție publică cu modificarea în Partoș a grădiniței existente în creșă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO REPORTAJ în casa primului primar din Alba Iulia, Camil Velican. Gabriel Pleșa, explicații legate de restaurarea clădirii

Pornim modernizarea și sunt convins că va fi finalizată în acest an, în zona Alacala de Henares și sper ca acolo într-o lună de zile să recepționăm rețeaua de canalizare și să terminăm expropieriile în zonă că și asta este o problemă.

Vom moderniza în acest an strada Victoriei care face legătura între Oarda de Jos și Oarda de Sus, acolo vom face rigole.

De asemenea o stradă care va fi finalizată în acest an va fi strada Carpenului din Pâclișa, o stradă care a produs multe necazuri și produce în continuare multe necazuri celor din zonă.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Lucrări de asfaltare de 4,3 milioane lei pe strada Carpenului din Pâclișa. Care este termenul de finalizare

Sunt mai multe investiții pe care le pornim: proiectul de iluminat 3 este finalizat și vom face recepția într-o lună de zile, proiectul de iluminat 1 am început achiziția și continuăm cu proiectul de iluminat 2.

CITEȘTE ȘI: Iluminat public inteligent în mai multe cartiere din Alba Iulia. Licitație de peste 18,2 milioane de lei, lansată în SEAP

Pentru proiectele de mobilitate așteptăm documentația tehnică și vom porni și acolo proceduri de achiziție.  Ne dorim foarte mult și vrem să pornim și procedura de achiziție, dar am refăcut de mai multe ori calculele studiilor de fezabilitate din cauza creșterii materialelor de construcții, în zona vechiului Ștrand de la Schit să începem construcția parcului.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Spațiu de agrement cu locuri de joacă, creșă și o grădiniță în locul ștrandului Schit din Alba Iulia

De asemenea se vor finaliza extinderi de rețele electrice pe Ana Ipătescu. Se va porni probabil dar nu se va finaliza în acest an și investiția de rețele electrice, în zona străzii Pădurii care este o zonă cu patru posturi de transformare și acesta decizie este mult așteptată.

Mergem cu extindere de rețele de canalizare sper ca luna viitoare să vină banii pe primul proiect Anghel Saligny, 14 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, pentru canalizarea în cartierul Emil Racoviță”, a declarat Gabriel Pleșa pentru alba24.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ???

    vineri, 25.03.2022 at 07:22

    Mai ramine sa reparati gropile de pe TOATE strazile din oras, sa analizati oportunitatea tuturor sensurilor unice amplasate aiurea, sa renuntati la prostia parcarilor cu plata si… ar fi de ajuns pt. ce a mai ramas din mandat

  2. DUCU

    vineri, 25.03.2022 at 07:28

    PROMISIUNI POLITICE ATIT

  3. Campania

    sâmbătă, 26.03.2022 at 02:03

    Pt. unii a inceput campania electorala ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate