Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Rusia a publicat imagini cu testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale cunoscute drept ”Satan 2”

Publicat

Ministerul rus al Apărării a publicat miercuri imagini cu testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale „Sarmat”, cunoscută sub denumirea de „Satan 2”.

Lansarea a fost făcută de pe cosmodromul „Plesețk” și potrivit autorităților ruse a fost „un succes”. Este primul test efectuat de Rusia cu o astfel de rachetă.

După lansare, Putin a avertizat Occidentul spunând că racheta „le va da de gândit” celor care încearcă să amenințe Rusia.

În momentul de față, Rusia este țara care deține cel mai mare număr de focoase nucleare din lume. Dispune de 4.447 de astfel de arme, dintre care 1.588 sunt amplasate pe rachete balistice și baze de bombardiere grele, cu alte aproximativ 977 de focoase strategice și 1.912 focoase non-strategice în rezervă, potrivit Bulletin of the Atomic Scientists.

Dintre acestea, în jur de 1.588 de focoase strategice sunt desfășurate: în jur de 812 unor rachete balistice lansate de la sol, aproximativ 576 se află pe submarine nucleare și posibil alte 200 la baze aeriene ale unor bombardiere grele.

Vezi și: Arsenalul nuclear al Rusiei în 2022: Satan2, racheta invizibilă care dă fiori Occidentului. LISTA: țări care dețin bombe atomice

Putin a apărut la televiziuni, fiind informat de către armată că racheta a fost lansată cu succes de la Plesețk, în nord-vestul țării, și a lovit ținte în peninsula Kamceatka, în estul îndepărtat, scrie Reuters, citată de Digi24.

„Această armă cu adevărat unică va întări potențialul de luptă al forțelor noastre armate, va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și le va da de gândit celor care încearcă să ne amenințe țara”, a spus Putin.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    joi, 21.04.2022 at 01:10

    Satana ii băgat în ei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax