Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: S-a deschis circulația pe podul peste râul Arieș de pe DN1, la Turda

Publicat

Circulația rutieră pe podul peste râul Arieș de la Turda, pe DN1, s-a redeschis luni, 13 decembrie.

Deschiderea are loc cu o lună mai devreme față de termenul contractual prevăzut, deși vremea ploioasă a creat dificultăți în derularea lucrărilor, potrivit CNAIR.

”Azi, 13 decembrie, s-a deschis circulația pe podul peste râul Arieș la Turda pe DN1, km 444+840, cu o lună mai devreme față de termenul contractual prevăzut.

În mai 2018 s-a realizat preluarea acestui pod situat pe DN 1, proprietate publică a statului, din administrarea Consiliului Local al Municipiului Turda, județul Cluj, în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea CNAIR, în vederea realizării lucrărilor de reparații.

În data de 3 iulie 2019, a avut loc predarea – primirea amplasamentului podului de către DRDP Cluj către Antreprenorul ARL SA.

Predare parțială a amplasamentului, în 2019

Antreprenorul a semnalat faptul că rampele podului – racordarea acestuia cu terasamentele nu sunt în administrarea MT/CNAIR, iar în acest sens, predarea amplasamentului din data de 3 iulie 2019 a fost doar parțială.

Proiectarea lucrărilor de reparații necesare s-a finalizat în data de 15 ianuarie 2021, iar imediat au început lucrările de reparații care aveau ca termen contractual de finalizare data de 15 ianuarie 2022”, potrivit CNAIR.

Lucrări de consolidări

Antreprenorul a efectuat lucrări de consolidare a infrastructurilor și de înlocuire a suprastructurii podului, mai precizează Compania de Drumuri.

Valoarea contractului a fost de 6.682.073,00 lei fără TVA.

Perioada de garanție este de 3 ani.

Redeschiderea circulației pe podul peste râul Arieș de la Turda reprezintă o nouă veste bună pentru șoferii care circulă între Alba Iulia și Cluj-Napoca, după deschiderea recentă a lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Alba Iulia și Aiud.

Vezi și LIVE VIDEO: S-a DESCHIS Lotul 2 de pe autostrada A10 între Alba Iulia și Aiud. Se circulă fără întrerupere între Sibiu și Cluj

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax