Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Sala Unirii va putea fi vizitată GRATUIT, din 24 ianuarie. Consilierii județeni au aprobat proiectul inițiat de Ion Dumitrel

Publicat

YouTube video

Sala Unirii din Alba Iulia va putea fi vizitată gratuit începând cu data de 24 ianuarie 2013. Acesta a fost subiectul unui proiect de hotărâre propus de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel. Proiectul a fost inițiat și luând în considerare momentul oportun din pragul regionalizării naționale. Acesta a fost supus la votul consilierilor județeni în ședința de joi și a primit aprobare cu unanimitate de voturi.

Citește și 24 ianuarie 1859: „Mica Unire”, primul pas spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza.

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a vorbit despre semnificația și importanța documentelor expuse în Sala Unirii, parte din Tezaurul Patrimoniului Cultural Național al României: „Sala Unirii este un simbol al unității naționale. Deoarece ziua de 1 decembrie este ziua națională a României, este necesar ca această clădire să se transforme într-un memorial național al Unirii, în care toți vizitatorii, indiferent de condiția socială, să aibă acces liber. Sala Unirii adăpostește o expoziție permanentă consacrată momentului 1918, piesele expuse sunt de o valoare deosebită și poartă o încărcătură ce face să vibreze spiritul oricărui român”.

Sala Unirii deține o colecție de aproape 6.000 de documente originale ale unirii din 1918 și sunt unele dintre cele mai valoroase piese aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Acestea au fost donate în anul 1929, cu ocazia împlinirii unui deceniu de la Marea Unire, de Asociația ASTRA. Între ele se găsesc și celebrele credenționale cu numele celor 1.228 de delegați de pe tot cuprinsul Transilvaniei, prezenți la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Un bilet de intrare în Sala Unirii costa 7 lei, respectiv 3,5 lei cu reducere. În anul 2012, în Sala Unirii au pășit, în total, peste 36.000 de vizitatori, cifră ce include bilete întregi, reduse și evenimente gratuite.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax