Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Cum se prepară mâncarea tradițională maghiară la Rimetea

Publicat

Secretul unui gulaș perfect, în cea mai vizitată comuna din Alba. Comuna Rimetea este celebră pentru ospitalitate, peisaje pitorești superbe și gulaș.

Cei care trec prin comună, chiar dacă doar în vizită de o zi, sau care petrec un sejur, nu pleacă din Rimetea fără a gusta o porție de gulaș. 

Aproape fiecare pensiune în care se gătește are o rețetă proprie. Pe lângă o rețetă mai are și o serie de secrete.

Una dintre cele mai vestite rețete de gulaș din Rimetea este la Casa Király.

VEZI ȘI: VIDEO: Ce poți să faci la Rimetea, comuna în care vizitatorii nu sunt turiști, ci oaspeți. De la rafting, la gulaș și pălincă

Iar cel știe secretele unei porții perfecte de gulaș este Janos. L-am găsit pe acesta în fața unui ceaun în care amesteca de câteva ore bune. Se întâmpla la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea.

Am vorbit cu Janos și ne-a dezvăluit care este secretul unui gulaș perfect.


În primul rând carnea de vită trebuie să fie de calitate. Apoi legumele, ceapa, țelină, ardei, morcovi și usturoi. Apoi, un factor foarte important este chimenul.

De asemenea, Janos spune că este nevoie de timp pentru îmbinarea aromelor cu carnea. Cel puțin o noapte trebuie să stea la macerat. Foarte important este și în ce se fierbe carnea, iar Janos o fierbe timp de câteva ore bune, în supa de la oase.

VEZI ȘI: VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Focul trebuie să fie unul mediu, iar bucătarul, are nevoie de răbdare. Deoarece un gulaș trebuie să fiarbă minim patru ore pentru a fi perfect.

O porție de gulaș costă la Rimetea, cu pâine de casă și salată de varză în jur de 45 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax