Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Soluțiile primarului Pleșa pentru accesul pe A10 și intrarea în Alba Iulia de pe centură. Sens unic experimental pe o stradă

Publicat

Primăria Alba Iulia nu pare a avea prea multe soluții pe termen scurt pentru a realiza un alt acces pe breteaua sudică a Autostrăzii A10, decât cel utilizat acum (prin Partoș). 

În schimb, pe o altă intrare în oraș, cea de la bariera spre șoseaua de centură, se prefigurează modificări importante, încă din această lună. Este vorba despre instituirea unui sens unic pe strada Mărășești. 

Alba24 a discutat cu primarul Gabriel Pleșa, despre aceste subiecte, într-un interviu care a avut loc în studioul Alba24. 

În prezent, șoferii din Alba Iulia trebuie să străbată tot cartierul Partoș până aproape de podul de peste Mureș, iar apoi să se întoarcă și să îl mai străbată o dată, pentru a intra pe centură și apoi pe autostradă. La fel se întâmplă și la ieșirea de pe A10.

 

Gabriel Pleșa a vorbit despre soluții pe termen lung, cum ar fi centura sud-estică a orașului, despre care a spus că este la faza de studiu de fezabilitate și care se va descărca în breteaua sudică de acces spre autostradă.

Vezi și VIDEO: Gabriel Pleșa, soluții pentru traficul infernal între Alba Iulia și Micești. Sensuri unice, pentru fluidizarea circulației

”M-am gândit la un moment dat și iau în considerare să și expropriem parte din terenul acela de la Partoș, din stânga, să vedem, dar aștept, vă spun cu toată sinceritatea, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, avem acolo niște specialiști în trafic, să vedem ce soluții ne dau până la realizarea acestui deziderat cu centura sud-estică” a spus Pleșa.

Scurtătura printre case, utilizată și de primar

Acesta a recunoscut că și el utilizează o variantă de drum printre case, pe care o folosesc oamenii din oraș, pentru a evita să străbată tot cartierul Partoș.

”Și eu sunt șofer, când intri de pe autostradă în municipiu, mai este varianta aceea pe care o știm toți… O mai practic și eu, recunosc, dar… bun, nu e interzis să faci stânga acolo, dar este strada aceea strâmtă, nu este deloc în regulă pentru o intrare în municipiu” a adăugat el.

De asemenea, primarul a vorbit și despre situația de trafic din capătul cartierului Partoș, unde șoferii trebuie să se întoarcă pentru a intra pe autostradă, în condițiile în care nu au prioritate, iar timpii de așteptare sunt foarte mari. Detalii în VIDEO.

Sens unic pe strada Mărășești

Primarul Gabriel Pleșa a mai vorbit despre o altă soluție la problema aglomerației care se produce la intrarea în oraș de pe centură, în zona barierei spre cartierul Lipoveni.

”Am reușit până la urmă să obțin un acord tehnic de la SNCFR. Vom face ca simulare, pentru câteva luni de zile sens unic Mărășești – varianta Gheorghe Doja – București și vom vedea cum vom putea fluidiza traficul.

Oamenii sunt disperați mai ales pe Mărășești. E un trafic infernal și în weekend, nu doar în zilele de săptămână.

Acum să vedem ce ne va spune Poliția Rutieră, se va intra pe Mărășești în oraș și se va sta la barieră pe București și pe strada aceea (de lângă linia ferată – n.red.), pentru că de aceea ne-a trebuit avizul SNCFR pentru că acela este un drum tehnic” a mai spus Pleșa.

Modificarea va intra în vigoare încă de luna aceasta, își dorește primarul.

Detalii în VIDEO.

Vezi și VIDEO: Declarație SURPRINZĂTOARE a primarului USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, despre o candidatură viitoare din partea PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gabriel

    vineri, 04.11.2022 at 09:34

    Domnule primar, există soluții practice mult mai la îndemână.
    1. Pentru accesul spre autostradă (Alba Sud), tot ce trebuie făcut este să inversați accesul pe bretelele de la coborârea de pe podul lângă Lukoil. Adică, la coborârea de pe pod în dreapta să fie permis accesul spre autostradă/centură, iar pe breteaua din stânga să fie permis accesul dinspre autostradă spre oraș. Simplu și eficient, investiție minimă. Plus că rezolvă și problema traficului pe străduțele înguste din Partoș.
    2. sens unic pe strada Mărășești înseamnă că cine vrea să ajungă din oraș spre centură peste calea ferată să facă bine să se îndrepte spre ieșirile din oraș ca să ajungă la centură. Inadmisibil. De exemplu, dacă pleci de pe strada București, în loc să mergi spre barieră, o iei spre ieșirea din oraș ca să ajungi, să spunem spre Ciugud. Nu se poate!. Soluțiile trebuie să fie realiste, în sprijinul oamenilor, nu împotriva lor. E adevărat, se formează aglomerație pe strada Mărășești. dar nu din cauza volumului de trafic, ci din cauza modului inacceptabil de funcționare a barierei CFR. Soluția trebuie găsită la trecerea la nivel cu calșea ferată, nu la inventarea de sensuri unice inutile.
    În speranța că mesajul o să-l și vedeți, vă doresc o zi cu mai multă inspirație.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax