Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: O nouă noapte de coșmar pentru vecinii fabricii Elis Pavaje din Vințu de Jos. Zgomotul îî terorizează pe oameni

Publicat

O nouă noapte de coșmar, de asta au avut parte vecinii fabricii Elis Pavaje din Vințu de Jos. În noaptea de dumnică spre luni, cele câteva familii care trăiesc lângă fabrică au fost terorizați din nou de zgomotul infernal produs de utilaje. 

Dacă în trecut zgomotul era prezent doar pe timpul zilei, acum fabrica și-a schimbat orarul și funcționează și noaptea. Se lucrează non-stop, 24 de ore, 7 zile din 7 , iar zgomotul infernal al utilajelor i-a adus pe oameni la disperare.

O familie dintre cele afectate susține că locuiește în zonă din 1975, cu mult timp înainte ca fabrica să fie construită.

Oamenii au făcut nenumărate sesizări, fără efect, la toate autoritățile abilitate să ia măsuri pentru pentru a stopa acest coșmar. Nicio plângere nu a reușit să domolească zgomotul de nesuportat pe timpul nopții. Din contră, oamenii suțin că fabrica a triplat intensitatea acestuia.

”În urma proceselor tehnologice de fabricare a bordurilor din beton, a pavelelor, de diferite grosimi si dimensiuni, din beton și a altor fabricate din beton ce le fabrica ei, pe timpul nopții există o puternică poluare fonică provenită de la presa folosită la fabricarea produselor mai sus menționate. În zilele de repaus, sărbători legale și weekend, poluarea fonică e de nedescris.

Efectiv această poluare fonică acționează asupra organismului ca efectul de <picătură chinezească>, doar că este cu sunete.

Utilaje în funcțiune, basculante care descarcă produsele de balastieră și ale căror obloane de la benă lovesc bena de 3-4 ori în momentul golirii benei, vola care împinge produsele de balastiera pentru a le stivui, presa de pavele, toate provoacă un vacarm de nedescris.

Nu cred că cineva ar putea crede că un perete tip sandwich de circa 8 cm care este întrerupt din metru-n metru de geamuri de sticlă și un altul puțin mai gros, și o înălțime de 4 m, amplasat la cca 8-10 m de hala de producție, poate opri zgomotul presei vibratoare și la utilajelor care executa diverse operațiuni în curtea firmei, proprietatea familiei Alveș aflându-se la cca 25-30 m de hală și la 10 m față de locul unde se manevreaza produsele de balastieră.”

”Locuitorii care au casele la nici 10 metri de punctul de lucru al firmei, suntem puși în imposibilitatea de a ne odihni pe timpul nopții. Am ajuns să luăm sedative pentru a adormi”, scrie una dintre persoanele afectate de situația de la Vințu de Jos.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Vecin cu ”Elis Pavaje”: Nopți de coșmar pentru mai multe familii, din cauza zgomotului produs la fabrica din Vințu de Jos

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax