Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Suspiciune de malpraxis într-un caz grav, la secția de ginecologie a Spitalului Cugir. Declarația managerului

Publicat

Cele două cazuri grave care s-au petrecut pe secția de ginecologie a Spitalului Orășenesc Cugir erau cunoscute de conducerea spitalului, însă aceștia au început să ia măsuri, abia când cazurile au devenit publice, adică când au apărut în media. Mai mult asupra unuia din ele planează suspiciunea de malpraxis. 

Este precizarea făcută de managerul spitalului, Florin Arion, într-o serie de declarații video făcute pentru alba24.ro.

Mai exact, acesta a spus că avea cunoștință atât de cazul din 2019, dar și de cel din 2022, însă primele măsuri au fost luate abia după ce au devenit publice.

Reaminim că asupra spitalului din Cugir au fost făcute două serii de acuzații grave, în urma unor proceduri medicale care s-au finalizat prin afectarea puternică a stării de sănătate a două tinere.

Una dintre ele a ajuns în comă pe secția de ATI a Spitalului din Alba Iulia, după o anestezie la Cugir, iar alta, a suferit trei operații în decurs de aproape o lună, iar alte două necesare să îi salveze viața.

CITEȘTE ȘI: Două dosare penale în urma acuzațiilor grave la adresa Spitalului din Cugir. Un medic are calitatea de suspect într-un caz

Ambele cazuri s-au petrecut pe secția de ginecologie a spitalului și au fost amplu prezentate de alba24.ro.

Declarațiile managerului Arion Florin

Despre cazul fetei de 25 de ani care a ajuns în comă după o anestezie, acesta a spus că s-au sesizat după ”apariția cazului în media”, și că mai mult de atât există suspiciunea de malpraxis.

Despre cel din 2019, managerul spitalului a spus că știa de cele întâmplate înainte ca acestea să devină publice după articolul din alba24.ro și că urmează să se sesizeze.

Cazul tinerei intrată în comă după anestezie: suspiciune de malpraxis

„A fost o reacție adversă la administrarea substanțelor respective (n.r. din cadrul procedurii de anestezie) iar tot ceea ce a depins de echipa medicală s-a făcut.

Înainte de anestezie a fost supusă pacienta, pacientei i s-a luat consimțământul, un consimțământ scris, i s-au explicat toate riscurile la care este supusă, riscuri care de altfel sunt asumate de orice pacient”, a precizat managerul.

CITEȘTE ȘI: O tânără din Alba a ajuns în stare gravă la ATI după o anestezie făcută la Spitalul Cugir. Scrisoarea emoționantă a soțului

”A fost supusă examenelor preanstezice, din toate examenele preanestezice care s-au efectuat și analizele nu a ieșit că pacienta ar avea intorabilitate la vreo substanță și cu toate acestea s-a produs evenimentul.

”După apariția cazului în media, ne-am autosesizat și am sesizat Consiliul Etic al Spitalului care și-a declinat competența pentru analizarea faptului și a cazului.

Consiliul de Etică a ajuns la concluzia că există o suspiciune de malpraxis și în acest fel a fost sesizat Colegiul Medicilor conform prevederilor legale”, a precizat managerul spitalului, Florin Arion, în timpul discuției cu reporterul alba24.ro.

Mai multe instituții s-au sesizat după declarațiile soțului

În sală în momentul producerii incidentului se aflau medicul ginecolg și medicul anestezist, a declarat Florin Arion.

Mai mult de atât, mai multe instituții s-au sesizat după apariția cazului în media, Avocatul Poporului, Autoritatea Națională pentru Management al Calității în Sănătate.

”Am avut diferite întrebări, interpelări și adrese, cărora le-am răspuns în măsura disponibilității pe care o avem la momentul actual”, a mai declarat Arion.

Cazul din 2019 unde o tânără a suferit trei operații pe secția de chirurgie, operații care i-au pus viața în primejdie

Referitor la cazul din 2019 nu există înregistrată vreo plângere la nivelul instituției, am aflat nu în premieră acum prin publicarea articolului în mass media. Știam de caz tot așa am fost informat că s-a întâmplat un eveniment advers iar pacienta a fost trimisă la spitalul Județean Alba, cred că pe secția de chirurgie unde i-a fost administrat tratamentul adecvat.

CITEȘTE ȘI: Acuzații grave împotriva unor medici de la spitalul din Cugir. Coșmarul unei femei care a trecut printr-o serie de operații eșuate

Întrebat dacă urmează se se autosesizeze: Arion a mai declarat că: ”Urmează, eu, da, am aflat de articol am citit și eu în presă, urmează să ne autosesizăm, să convocăm consiliul etic și în aceeași modalitate să sesizăm organele competente pentru lămurirea aspectelor pe care le putem lămuri, la nivelul instituției.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax