Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tancuri rusești atacate cu drone de armata ucraineană. Atacuri rusești cu rachete în apropiere de Kiev

Publicat

Mai multe tancuri rusești care încercau să pătrundă în regiunea Harkov din Ucraina au fost atacate de armata ucraineană cu drone. 

Oleksiy Goncharenko, deputat de la Solidaritatea Europeană, a scris despre acest lucru pe pagina sa Telegram.

Citește LIVE TEXT FOTO-VIDEO: Război în Ucraina, ziua a doua a invaziei. Armata rusă își continuă ofensiva la scară largă, cu toate forțele

Detalii despre invazia rușilor în Ucraina AICI: UPDATE VIDEO: A început războiul. Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și navele militare. Explozii în Kiev, Harkov sau Odesa

„Armata Federației Ruse, care stătea lângă granița noastră de câteva luni și încerca să pătrundă în regiunea Harkov, a fost atacată de dronele noastre. Ocupanții sunt învinși unul câte unul!”, a scris acesta.

Vezi și VIDEO Mesajul unui soldat ucrainean, după invazie: A fost măcel! Deocamdată suntem vii. Dar în caz de ceva, mamă, tată, vă iubesc!

Zelenski: forțele ruse încearcă să ocupe centrala nucleară de la Cernobîl

Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, anunță pe Twitter că forțele ruse încearcă să ocupe centrala nucleară de la Cernobîl.

„Forțele de ocupație ruse încearcă să pună mâna pe Cernobîl_NPP. Apărătorii noștri își dau viața pentru ca tragedia din 1986 să nu se mai repete”, scrie Zelenski, care precizează că l-a anunțat pe premierul suedez de acest lucru.

„Aceasta este o declarație de război împotriva întregii Europe”, încheie președintele ucrainean.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a fost un accident major, produs la 26 aprilie 1986când a avut loc o explozie a centralei, urmată de contaminarea radioactivă a zonei înconjurătoare.

Șapte morți în urma unui atac cu rachete rusești în apropiere de Kiev

Autoritățile ucrainene spun că șapte persoane au fost ucise și 17 rănite într-un atac cu rachete asupra unei zone militare la nord-est de capitala Kiev, scrie CNN.

Primarul orașului Brovary, Igor Sapozhko, a declarat că atacul a avut loc la ora locală 14:30. În Brovary se află o bază a forțelor speciale ucrainene.

Acesta a fost unul dintre mai multe atacuri rusești efectuate joi în apropierea Kievului.

Rezumat ora 18,oo Invazia Ucrainei.  sursa 24tv-ua

  • Între 4:00 și 5:00 Rusia a invadat pe scară largă cu Ucraina, Putin a numit-o „operațiune militară”,
  • seara ocupatorii au luat o pauză operațională pentru evaluarea rezistenței APU.
  • Acțiunile militare și bombardamentele au afectat 17 regiuni ale Ucrainei ( date ale Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei), inclusiv vecinătatea Kievului ( aeroportul Borispol), se știe că a aproximativ 40 de militari ucraineni au fost uciși
  • Legea marțială a fost impusă în Ucraina
  • Trupele ruse au efectuat peste 30 de atacuri cu rachete și bombă asupra aerodromurilor, depozitelor și instalațiilor militare din multe regiuni, inclusiv regiunile de vest ale Ucrainei.
  • De-a lungul frontierei de stat ( secțiunea graniței cu Rusia și Belarus) agresorul a început bombardarea artileriei, în spatele lor echipamentul militar încearcă să treacă granița, trupele ruse au intrat în Sumy.
  • Trupele ruse au atacat și din Crimeea și împreună cumilitanții L/DNR din teritoriile ocupate din estul Ucrainei ( ORDLO )
  • Forțele armate ale Ucrainei, inclusiv Forțele Aeriene, resping atacul cu toată puterea, luptă și opresc inamicul pe front (până la ora 15:00 nu s-au înregistrat progrese în zona de protecție, au raportat pierderi ocupanților din Luhansk regiune, lângă Harkov, distrugerea aeronavelor rusești )
  • Lumea a sprijinit Ucraina , Zelensky a anunțat crearea unei „ coaliții anti-Putin”, UE și SUA au garantat impactul maxim al sancțiunilor asupra Rusiei
  • Principala recomandare pentru ucrainenii din Kiev și alte orașe mari din spatele primei linie: stați acasă, păstrați documentele și „valizele de urgență” în apropiere, căutați adăpost/adăpost antibombă la sunetul sirenelor.
  • Poliția le cere civililor să nu poarte haine militare și de camuflaj deoarece pe în orașe au fost identificate grupuri de sabotori care sunt căutați din armata Forțelor Armate ucrainene

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    joi, 24.02.2022 at 17:30

    Exista cate un ac pentru fiecare cojoc ! Asta-i valabil si pentru tancurile lui Putin-ICA !! A dat si porcul de mirosul de laturi, dar laturile sunt otravite !!! Nu Va REUSI ” pacificarea ” Si ” de-nazificarea ” Ucrainei, decat la Pastele Cailor, ori la Sfantu’ Asteapta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax