Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Utilajele s-au întors în forță la Oarda de Sus. Infern la câțiva metri de casa unei familii cu un copil de un an

Publicat

Constructorul Lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda, Impresa Pizzarotti a trimis utilajele grele să lucreze la câțiva metri de casa unor locuitori din Oarda de Sus (județul Alba), la doar câteva zile după ce o altă familie a obținut în instanță oprirea lucrărilor, din același motiv.

În casa respectivă locuiește și un copil de un an. Oamenii spun că reprezentanții Gărzii de Mediu Alba au refuzat să vină la fața locului și refuză, de ani buni, să îi ia în seamă pe oameni. 

Utilajele s-au întors în forță pe tronsonul dintre casele din Oarda de Sus, județul Alba, unde oamenii reclamă de câțiva ani nerespectarea prevederilor din acordul de mediu de către constructorul Impresa Pizzarotti.

Constructorul a trimis în zona în care se află casa familiei Țăran, utilaje grele care au început să lucreze la câțiva metri de casă. Alba24 a prezentat situația acestei familii. 

În infernul creat, oamenii au sunat disperați la Garda de Mediu, însă reprezentanții instituției au refuzat să îi asculte pe motiv că deja există o hotărâre de instanță care a oprit lucrările.

Este vorba însă despre o hotărâre care privește o altă familie din zonă (familia Lăncrănjan, care locuiește în apropiere). Cele două familii, Țăran și Lăncrănjan, au făcut aproape toate demersurile în tandem.  

„Au venit chiar în forță, fiindcă pe partea cealaltă nu se mai poate lucra pentru că există o hotărâre judecătorească, atunci s-au mutat aici. Avem și noi proces peste două săptămâni și o să vedem ce o să fie. Am sunat și la Garda de Mediu și nu vor să vină. Spun că este o hotărâre judecătorească, dar hotărârea judecătorească nu este a noastră, este a familiei Lăncrănjan. Am cerut să vină să vadă, să constate ce este aici, la fața locului. Spun că cei de la judecătorie or să hotărască ce panouri or să pună ei și că ei nu au ce să facă aici, nu au nici o treabă. I-au amendat de nenumărate ori și ei acum nu mai au ce să facă” a spus Crinela Țăran, proprietarea casei din imediata apropiere. 

Garda de Mediu, la fel ca și celelalte instituții locale cum ar fi Agenția pentru Protecția Mediului și Direcția de Sănătate Publică, care ar trebui să verifice respectarea acordului de mediu și al celorlalte avize care stau la baza lucrărilor, îi ignoră pe oameni. Practic nu vor să verifice respectarea legii, fără ca directorii acestora să fie întrebați ceva de superiorii lor sau de alte autorități. 

Situația în care sunt nevoiți să trăiască oamenii a fost constatată și de Tribunalul Alba, care a decis încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului familiei Lăncrănjan, ”până la montarea a panourilor fono-absorbante şi îndeplinirea măsurilor pentru izolarea fonică a imobilului, cu omologarea acestora conform normativelor în vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat în imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire şi acordul de mediu aferente”.

Sentința este definitivă, provizorie şi executorie de îndată.

În imposibilitatea de a deranja familia Lăncrănjan, Impresa Pizzarotti a început presiunile asupra vecinilor, familia Țăran. În casa aflată la doar câțiva metri de șantier, se află și o fetiță de un an. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mircea ( Tony) Achim

    miercuri, 13.11.2019 at 19:05

    Si la Chicago la aeroportul O’Harra dupa extinderea pistelor de aterizare zgomotul a fost peste limitele admise dar primaria orasului CHICAHO a decis sa plateasca pentru antifonarea caselor din zona. O solutie mai buna decit on zid de protectie si cost competitive.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax