Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Vicepremierul Vasile Dîncu, la Alba Iulia: Este importantă implicarea oamenilor de afaceri în politică, pentru realizarea unor programe mai bune

Publicat

vasile dincu dancuPrim-ministrul Dacian Cioloș, împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-au întâlnit, vineri după-amiaza, la Alba Iulia, cu oameni de afaceri din județ. Printre subiectele discutate s-au numărat cel al ajutoarelor de stat pentru investitori și deschiderea administrației față de mediul de afaceri. Potrivit lui Vasile Dîncu, cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele Guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca împreună cu planificatorii Guvernului să facă programe mai bune.

„A fost o întâlnire cu oamenii de afaceri, care au pus câteva probleme pe care le știm, dar fiecare caz în parte reprezintă o modalitate prin care putem să învățăm și noi despre ce se întâmplă în realitatea defapt în țară. Am discutat despre modul în care administrația se raportează uneori la oamenii de afaceri”, a declarat la sfârșitul întâlnirii vicepremierul Vasile Dîncu.

YouTube video

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, oamenii de afaceri din Alba au cerut mai multă deschidere și sprijin pentru atunci când vor să facă proiecte în comunitățile lor.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii de la Alba Iulia a fost cel al ajutoarelor de stat.

„Am discutat despre modul în care vom articula în viitor ajutoarele de stat. Și noi am dat ajutoare de stat după regulile vechiului Guvern. Erau la un nivel destul de înalt, asta înseamă că, în mod aproape firesc, firmele străine aveau acces mai mare, pentru că investițiile străine sunt mai mari decât investițiile românești. Noi am redus în acest moment acele nivele de investiție. Avem și ajutoare de stat, începând din 2007 până în 2020 avem o schemă de ajutoare de stat la investiții între 1 și 5 milioane de euro, ca să fie un acces mai important și pentru oamenii de afaceri români”, a mai transmis vicepremierul.

Citește și Grupul german Bosch a primit un sfert din totalul ajutoarelor acordate de stat pentru investiţii majore în economie, în ultimii doi ani

Vasile Dîncu a susținut că este importantă o implicare în „politică” a oamenilor de afaceri.

„Cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele Guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca împreună cu planificatorii Guvernului, să spunem finanțe sau administrație, să facă programe mai bune. De aceea premierul a cerut chiar direct implicare mult mai mare a oamenilor de afaceri în politică, în comunitățile lor. Fac și acum oamenii de afaceri, sponsorizează, susțin foarte multe activități sociale și culturale în comunități, dar este importantă și o implicare, să-i spunem așa, politică. Nu prin expresia partidistă neaparat, dar problema atitudinală este foarte importantă și văd că oamenii de afaceri sunt tot mai prezenți în forumuri”, a explicat Vasile Dîncu.

„Oamenii se duc la minister, nu le răspunde pentru că poate nici la minister nu există prea multe soluții. Noi avem un cadrul legislativ foarte bine pus la punct. Cred că încep să se rafineze o serie de rețele, să zicem așa, de dezvoltare planificată a României. Asta este ambiția Guvernului nostru. Încercăm să lăsăm câteva rețete pentru viitorul Guvern, sper să le ducă mai departe”, a mai spus Vasile Dîncu la Alba Iulia.

Reamintim faptul că vineri, prim-ministrul Dacian Cioloș a ajuns la Alba Iulia unde a participat la o întâlnire cu autoritățile locale din zona Roșia Montană – Munții Apuseni pentru a le prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenție, care vizează și fosta zonă minieră mono-industrială.

Vezi și FOTO-VIDEO: Premierul Dacian Cioloş, în vizită la Alba Iulia, însoţit de ministrul Vasile Dâncu. Întâlnire la Prefectură cu autorităţi locale

foto: Ania Ciolacu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, locul 2 la Campionatul Regional Rugby R7’s U14

Publicat

Etapa disputată sâmbătă, la Oarda de Jos, în cadrul Campionatului Regional U14 R7’S, aduce pentru echipa de rugby CSM Unirea Alba Iulia locul al doilea.

„Felicităm toate echipele participante, mai ales echipa Rugby Cluj Florești Dechathlon, în fața căreia a trebuit să ne recunoaștem învinși în finala pentru locurile 1-2”, au transmis reprezentanții CSM Unirea Alba Iulia. 

Grupa 1: CSM UNIREA ALBA IULIA (câștigătoarea grupei), RC Arieșul Mihai Viteazul, CSȘ Bega Timișoara.

Grupa 2: Rugby Club Juniorul Florești Dechathlon (câștigătoarea grupei), RC Vulturul Negru Oradea, CSM CSR Sibiu, Șiomii Câmpia Turzii.

Rezultate în meciurile pentru clasament

Locurile 1-2: CSM UNIREA ALBA IULIA – Rugby Club Florești Junior Dechathlon 0-45.

Locurile 3-4: CSȘ Bega Timișoara – RC Vulturul Negru Oradea 10-40.

Locurile 5-6:  RC Arieșul Mihai Viteazul – CSM CSR Sibiu 30-0.

Șoimii Câmpia Turzii a terminat pe locul 7.

„Ne declarăm mulțumiți de această etapă și acest loc al doilea care ne dă încredere și speranța unor jocuri mai bune pe viitor. Totodată felicităm copiii care au jucat primele lor meciuri de rugby, aceștia având doar două luni și jumătate de pregătire. De asemenea, mulțumim părinților care au fost prezenți la turneu și care își încurajează copiii să facă rugby. Rezultate în faza grupelor pentru echipa noastră: CSM Unirea Alba Iulia- RC Arieșul Mihai Viteazul 25-15, CSM Unirea Alba Iulia-CSȘ Bega Timișoara 25-15.

Finala pentru locurile 1-2: CSM Unirea Alba Iulia – RC Cluj Junior 0-45.

Clasament final:

1. Rugby Cluj Junior

2. CSM Unirea Alba Iulia

3. RC Vulturul Negru Oradea

4. CSS Bega Timișoara

5. RC Arieșul Mihai Viteazul

6. CSM CSR Sibiu

7. Șoimii Câmpia Turzii

Felicitări tuturor!” este mesajul postat pe pagina de facebook CSM Unirea Alba Iulia rugby junior.

Comunicat de presă CSM Unirea Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Spitalul din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Publicat

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” din Abrud vrea să obțină peste 9,6 milioane de lei, prin PNRR, pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul unității medicale.

Consilierii locali din Abrud au votat în ședința de joi, 24 noiembrie, aprobarea proiectului „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud”, investiție prin PNRR, dar și încheierea unui acord de parteneriat între UAT Abrud și unitatea medicală.

Dosarul de finanțare urmează să fie depus în cadrul apelului de proiecte aferent Investiției specifice I2.4 Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Valoarea totală a proiectului este de 9.688.655,96 de lei. Contribuția proprie a Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud este de 23.800 lei, cu TVA inclus, reprezentând cheltuielile neeligibile ale proiectului.

Rata infecțiilor nosocomiale raportate de către Spitalul Abrud în anul 2021:

  • rata infecțiilor nosocomiale raportate și declarate – 1,81 %
  • rata infecțiilor Clostridium difficile depistate și declarate – 17,65 %
  • numărul de probe analizate de microbiologie – 3.095 probe
  • rata infecțiilor microorganisme MDR depistate și declarate – 1,6 %
  • gradul de ocupare al unității sanitare – 36,20 %

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: La 92 de ani, locul 3 la Crosul Unirii. Veronica Negreanu, un medic pensionar din Constanța, pe podium la Alba Iulia

Publicat

Veronica Negreanu, un medic pensionar în vârstă de 92 de ani din Constanța, a reușit sâmbătă să ocupe locul III la categoria de vârstă 70+ ani, la Crosul Unirii desfășurat în municipiul Alba Iulia. 

Născută în anul 1930, atleta este multiplă campioană a Romîniei și deținătoare a mai multe recorduri naționale. Aceasta și-a descoperit pasiunea de a alerga după pensionare, sub îndrumarea unui alt atlet veteran, profesorul Traian Petcu.

„Ediția din acest an, a 53-a, ne-a oferit o experiență aparte, plină de emoții și învățăminte.

Venită tocmai din Constanța, special pentru a participa la acest cros, doamna Veronica Negreanu este născută în anul 1930.

La vârsta de 92 de ani a reușit să ocupe locul III la categoria 70+ ani. Ce exemplu mai bun de ambiție și de a ne bucura de viață vrem? Cu siguranță, niciunul. Felicitări și multă sănătate, doamnă Veronica Negreanu”, a scris viceprimarul din Alba Iulia, Marius Filimon.

Citește și VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

sursa, foto: Marius Filimon.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Campionul Ilie Cioca, la aproape 78 de ani: Aleargă zilnic 10 km, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene

Publicat

La aproape 78 de ani, campionul Ilie Cioca din Alba Iulia aleargă zilnic 10 kilometri, după un „mic dejun” cu 500 de flotări și 500 de abdomene, fiind un adevărat exemplu pentru cei tineri. Rutina sa zilnică este o dovadă că vârsta nu trebuie să fie un impediment pentru mișcare.

Pensionarul din Alba Iulia are deja în spate 60 de ani de când aleargă. În acest timp a obținut peste 240 de titluri de campion național și peste 100 de medalii balcanice. Spune că a reușit să alerge 270.000 de kilometri, adică de aproximativ de 6,7 ori lungimea Pământului la Ecuator.

Sâmbătă, 26 noiembrie, acesta a luat startul la ediția cu numărul 53 a Crosului Unirii, desfășurată în Șanțurile Cetății din Alba Iulia.

„Astăzi alerg să cinstesc sărbătoarea României, 1 Decembrie și pentru mișcare în general. Anul acesta a fost foarte frumos, am luat 7 titluri de campion național, la sală, la alergare pe șosea am făcut record național. La Balcaniadă am luat 6 medalii, trei de aur, două de argint și una de bronz.

Sâmbăta trecută am câștigat Crosul Revoltei de la Brașov, care a fost în cinstea eroilor care au pus scânteia pentru Revoluție.

Peste o lună și ceva fac 78 de ani. Alerg din 1962. Anul acesta am făcut 60 de ani de alergare. Am 245 de titluri de campion național, peste 100 balcanice și am 270.000 km alergați.

Mă antrenez 10 km în fiecare zi. Și așa, mobilitate, 500 de flotări și 500 de abdomene. Acesta e meniul, micul dejun. Acum sper să fim sănătoși și să mergem înainte”, a spus Ilie Cioca, la startul Crosului Unirii.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax