Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Vicepremierul Vasile Dîncu, la Alba Iulia: Este importantă implicarea oamenilor de afaceri în politică, pentru realizarea unor programe mai bune

Publicat

vasile dincu dancuPrim-ministrul Dacian Cioloș, împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-au întâlnit, vineri după-amiaza, la Alba Iulia, cu oameni de afaceri din județ. Printre subiectele discutate s-au numărat cel al ajutoarelor de stat pentru investitori și deschiderea administrației față de mediul de afaceri. Potrivit lui Vasile Dîncu, cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele Guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca împreună cu planificatorii Guvernului să facă programe mai bune.

„A fost o întâlnire cu oamenii de afaceri, care au pus câteva probleme pe care le știm, dar fiecare caz în parte reprezintă o modalitate prin care putem să învățăm și noi despre ce se întâmplă în realitatea defapt în țară. Am discutat despre modul în care administrația se raportează uneori la oamenii de afaceri”, a declarat la sfârșitul întâlnirii vicepremierul Vasile Dîncu.

YouTube video

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, oamenii de afaceri din Alba au cerut mai multă deschidere și sprijin pentru atunci când vor să facă proiecte în comunitățile lor.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii de la Alba Iulia a fost cel al ajutoarelor de stat.

„Am discutat despre modul în care vom articula în viitor ajutoarele de stat. Și noi am dat ajutoare de stat după regulile vechiului Guvern. Erau la un nivel destul de înalt, asta înseamă că, în mod aproape firesc, firmele străine aveau acces mai mare, pentru că investițiile străine sunt mai mari decât investițiile românești. Noi am redus în acest moment acele nivele de investiție. Avem și ajutoare de stat, începând din 2007 până în 2020 avem o schemă de ajutoare de stat la investiții între 1 și 5 milioane de euro, ca să fie un acces mai important și pentru oamenii de afaceri români”, a mai transmis vicepremierul.

Citește și Grupul german Bosch a primit un sfert din totalul ajutoarelor acordate de stat pentru investiţii majore în economie, în ultimii doi ani

Vasile Dîncu a susținut că este importantă o implicare în „politică” a oamenilor de afaceri.

„Cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele Guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca împreună cu planificatorii Guvernului, să spunem finanțe sau administrație, să facă programe mai bune. De aceea premierul a cerut chiar direct implicare mult mai mare a oamenilor de afaceri în politică, în comunitățile lor. Fac și acum oamenii de afaceri, sponsorizează, susțin foarte multe activități sociale și culturale în comunități, dar este importantă și o implicare, să-i spunem așa, politică. Nu prin expresia partidistă neaparat, dar problema atitudinală este foarte importantă și văd că oamenii de afaceri sunt tot mai prezenți în forumuri”, a explicat Vasile Dîncu.

„Oamenii se duc la minister, nu le răspunde pentru că poate nici la minister nu există prea multe soluții. Noi avem un cadrul legislativ foarte bine pus la punct. Cred că încep să se rafineze o serie de rețele, să zicem așa, de dezvoltare planificată a României. Asta este ambiția Guvernului nostru. Încercăm să lăsăm câteva rețete pentru viitorul Guvern, sper să le ducă mai departe”, a mai spus Vasile Dîncu la Alba Iulia.

Reamintim faptul că vineri, prim-ministrul Dacian Cioloș a ajuns la Alba Iulia unde a participat la o întâlnire cu autoritățile locale din zona Roșia Montană – Munții Apuseni pentru a le prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenție, care vizează și fosta zonă minieră mono-industrială.

Vezi și FOTO-VIDEO: Premierul Dacian Cioloş, în vizită la Alba Iulia, însoţit de ministrul Vasile Dâncu. Întâlnire la Prefectură cu autorităţi locale

foto: Ania Ciolacu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax