Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Vicepremierul Vasile Dîncu, la Alba Iulia: Este importantă implicarea oamenilor de afaceri în politică, pentru realizarea unor programe mai bune


Publicat

vasile dincu dancuPrim-ministrul Dacian Cioloș, împreună cu vicepremierul Vasile Dîncu, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, s-au întâlnit, vineri după-amiaza, la Alba Iulia, cu oameni de afaceri din județ. Printre subiectele discutate s-au numărat cel al ajutoarelor de stat pentru investitori și deschiderea administrației față de mediul de afaceri. Potrivit lui Vasile Dîncu, cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele Guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca împreună cu planificatorii Guvernului să facă programe mai bune.

„A fost o întâlnire cu oamenii de afaceri, care au pus câteva probleme pe care le știm, dar fiecare caz în parte reprezintă o modalitate prin care putem să învățăm și noi despre ce se întâmplă în realitatea defapt în țară. Am discutat despre modul în care administrația se raportează uneori la oamenii de afaceri”, a declarat la sfârșitul întâlnirii vicepremierul Vasile Dîncu.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile Dîncu, oamenii de afaceri din Alba au cerut mai multă deschidere și sprijin pentru atunci când vor să facă proiecte în comunitățile lor.

Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii de la Alba Iulia a fost cel al ajutoarelor de stat.

„Am discutat despre modul în care vom articula în viitor ajutoarele de stat. Și noi am dat ajutoare de stat după regulile vechiului Guvern. Erau la un nivel destul de înalt, asta înseamă că, în mod aproape firesc, firmele străine aveau acces mai mare, pentru că investițiile străine sunt mai mari decât investițiile românești. Noi am redus în acest moment acele nivele de investiție. Avem și ajutoare de stat, începând din 2007 până în 2020 avem o schemă de ajutoare de stat la investiții între 1 și 5 milioane de euro, ca să fie un acces mai important și pentru oamenii de afaceri români”, a mai transmis vicepremierul.

Citește și Grupul german Bosch a primit un sfert din totalul ajutoarelor acordate de stat pentru investiţii majore în economie, în ultimii doi ani

Vasile Dîncu a susținut că este importantă o implicare în „politică” a oamenilor de afaceri.

„Cea mai bună contribuție pe care ar putea să o aducă mediul de afaceri direct la guvernare ar fi ca viitoarele Guverne să aibă oameni care au investit, care provin din antreprenoriatul român și care înțeleg foarte bine mediul de afaceri și pot ca împreună cu planificatorii Guvernului, să spunem finanțe sau administrație, să facă programe mai bune. De aceea premierul a cerut chiar direct implicare mult mai mare a oamenilor de afaceri în politică, în comunitățile lor. Fac și acum oamenii de afaceri, sponsorizează, susțin foarte multe activități sociale și culturale în comunități, dar este importantă și o implicare, să-i spunem așa, politică. Nu prin expresia partidistă neaparat, dar problema atitudinală este foarte importantă și văd că oamenii de afaceri sunt tot mai prezenți în forumuri”, a explicat Vasile Dîncu.

„Oamenii se duc la minister, nu le răspunde pentru că poate nici la minister nu există prea multe soluții. Noi avem un cadrul legislativ foarte bine pus la punct. Cred că încep să se rafineze o serie de rețele, să zicem așa, de dezvoltare planificată a României. Asta este ambiția Guvernului nostru. Încercăm să lăsăm câteva rețete pentru viitorul Guvern, sper să le ducă mai departe”, a mai spus Vasile Dîncu la Alba Iulia.

Reamintim faptul că vineri, prim-ministrul Dacian Cioloș a ajuns la Alba Iulia unde a participat la o întâlnire cu autoritățile locale din zona Roșia Montană – Munții Apuseni pentru a le prezenta mecanismul de sprijin elaborat de Guvern pentru dezvoltarea integrată a zonelor-pilot de intervenție, care vizează și fosta zonă minieră mono-industrială.

Vezi și FOTO-VIDEO: Premierul Dacian Cioloş, în vizită la Alba Iulia, însoţit de ministrul Vasile Dâncu. Întâlnire la Prefectură cu autorităţi locale

foto: Ania CiolacuȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aproape 30.000 de doze de vaccin antigripal, repartizate de DSP Alba către medicii de familie din județ, începând de joi

Publicat

Direcția de Sănătate Publică Alba va repartiza, începând de joi, 3 decembrie, cele 29.696 de doze de vaccin antigripal primite de la Ministerul Sănătății și aflate în magazia instituției.

Potrivit reprezentanților DSP Alba, medicii de familie vor fi anunțați să se prezinte să le ridice.

La nivel județean au fost solicitate în total 59.221 de doze. O primă tranșă, de 6.480 de doze a sosit la mijlocul lunii septembrie, urmată de o a doua – 9.840 de doze, la finalul lunii octombrie 2020.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Marea Britanie, prima țară din lume care aprobă folosirea vaccinului anti-COVID Pfizer/BioNTech. Când ar putea începe vaccinarea

Publicat

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă.

Autoritatea de reglementare britanică MHRA spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19, este sigur, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată. Marea Britanie a comandat deja 40 demilioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.

Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unități urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile.

Acesta este vaccinul care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experții.

Marți, Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comunicat dr. Adrian Bara: Noul PSD are soluții concrete pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate (P)

Publicat

Noul PSD are soluții concrete pentru reducerea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și îmbunătățirea sistemului medical, astfel încât toți cetățenii, indiferent de locul în care trăiesc, să aibă acces sigur și echitabil la servicii de calitate. Este obligatoriu ca sistemul medical să asigure accesul neîngrădit al pacienților la testare pentru depistarea COVID-19, în mod gratuit. În prezent, sunt foarte multe persoane care plătesc pentru efectuarea testelor, iar nivelul de testare este mai redus față de țările mai dezvoltate.

Sistemul medical trebuie să pună pacientul pe primul plan! M-am alăturat echipei de profesioniști din domeniul sănătății a noului PSD, între care se numără profesorii Adrian Streinu-Cercel, Alexandru Rafila și Leonard Azamfirei, pentru că îmi doresc tot ce e mai bun pentru Alba. Prioritățile pacienților sunt și prioritățile Partidului Social Democrat:

I. Prioritate imediată: Combaterea Pandemiei COVID-19!

1) Acces neîngrădit la testare acolo unde și atunci când este nevoie;

2) Creșterea capacității de răspuns a sistemului public de sănătate;

3) Protejarea prioritară și susținerea personalului medical;

4) Recâștigarea încrederii și parteneriat cu populația printr-o informare corectă, completă și rapidă.

II. Prioritate strategică: Acces sigur și echitabil la servicii de sănătate de calitate pentru toți cetățenii, fără a-i împovăra financiar!

1) Înființarea a 800 de centre comunitare medicale – cheia accesului sigur și rapid al cetățenilor la servicii de sănătate!

2) Spitale publice la standarde europene, pentru garantarea siguranței pacienților!

3) Acces neîngrădit la medicamentele esențiale, compensarea lor și a vaccinurilor ori a tratamentelor pentru pacienții din programele naționale, prin reevaluarea politicii medicamentului și încurajarea producției autohtone de produse farmaceutice.

4) Îmbunătățirea stării de sănătate a femeii și a copilului, inclusiv prin dezvoltarea medicinei școlare.

5) Refacerea structurilor de sănătate publică și aplicarea de programe și strategii pentru ca România să aibă comunități sănătoase, comunități educate, comunități sigure! Plan concret de dezvoltare pe termen scurt și pe termen mediu/lung.

Pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, votați Partidul Social Democrat, pentru siguranța accesului la sănătate.

Dr. Adrian Bara,

Candidat PSD Alba la Senat

– Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

– Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal https://alba24.ro/

– CUI mandatar financiar județean 11200020

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un minor a încercat să fure banii dintr-o sală de jocuri din Sebeș, însă a fugit cu mâna goala. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un minor din Sebeș s-a ales cu doi ani de internare într-un centru de detenție după ce a încercat să fure banii dintr-o sală de jocuri de noroc din localitate.

Însă, chiar dacă a amenințat-o cu un cuțit pe femeia care lucra la sala de jocuri, nu a reușit să fure nici un ban deoarece aceasta nu avea încasări. 

Fapta s-a petrecut în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2020, dar o primă condamnare a venit 10 luni mai târziu, pe 11 noiembrie.

Ce s-a întâmplat

Întreaga fapta este descrisă în motivarea instanței din Sebeș.

Tânărul, D.N.G, l-a contactat în noaptea respectivă pe un prieten pentru a merge la o sala de jocuri de noroc. Când s-au vazut acesta i-a spus prietenului că vrea să fure banii de la sala de jocuri respectivă și i-a spus că are un cuțit pe care îl va folosi.

Cei doi s-au deplasat la sala de jocuri. Acolo, în timp ce prietenul său juca la aparate, tânărul în cauză a stat o perioadă în sală, dar apoi a părăsit locația.

Mai târziu și-a pus un fular pe fața și s-a deplasat direct la femeia care lucra pe sala. Sub amenințarea cuțitului pe care îl avea asupra sa, a obligat-o pe fată să deschidă borseta, însă aceasta nu avea nici un ban în ea.

Atunci incuplatul ”a bruscat-o și i-a solicitat să se deplaseze în locul unde se află seiful. Aici profitând de faptul că inculpatul G. N. s-a aplecase asupra seifului, numita (…) a acționat butonul de panică, motiv pentru care acesta s-a ridicat și după un schimb de replici a fugit, întreaga activitate infracțională a suspectului G. D. N. fiind surprinsă de camerele de supraveghere video amplasate atât la interiorul cât și la exteriorul sălii de jocuri mecanice”, se arată în motivarea instanței din Sebeș.

La scurt timp tânărul a fost prins de polițiști, însă acesta nu era la prima abatere de la litera legii. În trecut, minorul a mai fost condamnat la un an și 4 luni pentru o altă infracțiune, însă cu suspendare.

După fapta comisă la sala de jocuri, magistrații l-au condamnat la ”măsura educativă a internării într-un centru de detenție pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată”, se arată în decizia judecătorilor.

La o zi distanță de la decizia Judecătoriei Sebeș, un apel a fost făcut, iar dosarul va ajunge pe rolul instanței superioare, care va da o sentință definitivă.

sursă foto: arhiva alba24.ro.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate