Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Noaptea Cercetătorilor, la Alba Iulia. Ateliere antice, spectacol de reconstituire istorică şi concursuri. PROGRAMUL evenimentului

Publicat

afis 2016 NCVineri, 30 septembrie, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia găzduiește Noaptea Cercetătorilor Europeni. În cadrul manifestării, muzeul albaiulian propune mai multe activități, printre care ateliere de meșteșuguri tradiționale, elemente de cultură romană și ateliere antice, spectacol de reconstituire istorică, spectacol de teatru, alături de tombole, concursuri cu premii și multe surprize.

Tot cu această ocazie, de la ora 18.00, în fața Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina, va avea loc și reprezentația Gărzii Apulum.

Noaptea Cercetătorilor 2016 la Alba Iulia:

Orele 17:00 – 22:00

Cercetarea criminalistică și profesia de polițist.

Locație: strada Muzeului (între Muzeu și Sala Unirii).

Meșteșuguri tradiționale:

– Atelier de icoane

– Atelier de cusături tradiționale

Locație: Sala Unirii.

Orele 18:0 – 19:00

Spectacol de reconstituire istorică / Garda Apulum.

Locație: Poarta IV a Cetății Alba Carolina.

Orele 19:00 – 20:00

Spectacol de teatru: Mare Nostrum / trupa Skepsis.

Locație: strada Muzeului

Citește și VINERI: Spectacol de teatru Skepsis, la Noaptea Cercetătorilor de la Alba Iulia. Programul evenimentului

Orele 20:00 – 22:00

Ateliere antice:

Officina scriptoria

Monetărie romană și dacică

Prelucrare os

Școala micilor gladiatori

Confecționare încălțăminte antică

Plante medicinale

Locație: strada Muzeului

Vezi şi FOTO: „Noaptea cercetătorilor” 2015, la Alba Iulia. Culoare, spectacol şi istorie în Cetate

Știința iese în stradă în peste 250 de orașe europene și 15 orașe din România pentru a sărbători Noaptea Cercetătorilor Europeni, o serie de evenimente ce apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetării, transmit organizatorii.

Aveți ocazia să întâlniţi oameni de știință din diverse domenii care ne pot schimba viața și să deveniți cercetător pentru o zi, participând la activitățile științifice și distractive dedicate.

Evenimentele principale vor avea loc la Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Constanţa, Cugir, Deva, Galaţi, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgovişte, Tulcea şi Zalău. Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate ce înseamnă să fii cercetător în zilele noastre.

Primul eveniment din seria Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicată promovării științei. Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

Ediția 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.

Proiectul este co-finanțat de Comisia Europeană prin acțiunile Marie Skłodowska-Curie și se desfășoară în aceeași zi în toate țările membre și affiliate,

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Invenio și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax