Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vizita Papei Francisc la Blaj- Recomandări pentru pelerini: locuri de parcare, vestimentație și obiecte interzise

Publicat

p

Comitetul de organizare a vizitei Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj revine cu recomandări pentru pelerinii care vor fi prezenți pe 2 iunie 2019. De asemenea, persoanele care se vor afla duminică la Blaj sunt rugate să apeleze și la cei aproape 600 de voluntari prezenți.

Locuri de parcare și restricții rutiere

Începând de sâmbătă, 1 iunie 2019, ora 19.00 şi până în seara zilei de duminică, 2 iunie 2019, ora 18:00, vor exista restricţii de circulaţie în zona centrală a Blajului şi pe traseul vizitei Sanctităţii Sale.

parcari autoturisme Blaj 2 iunie 2019

În ziua vizitei, zona centrală a Blajului va fi o zonă pietonală, iar circulaţia spre Câmpia Libertăţii şi spre Piaţa 1848 se va face pe jos.

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei Francisc la Blaj: HARTA spaţiilor de parcare special amenajate pentru autoturisme şi autocare în 2 iunie

Blajul va putea fi tranzitat cu maşina dintr-o parte în cealaltă, pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliţia Română, care va asigura dirijarea şi fluidizarea circulaţiei.

parcari autocare Blaj 2 iunie 2019

La intrările în municipiul Blaj se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată ţara, pe următoarele direcţii:

Direcţia Târgu Mureş: Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Simion Bărnuţiu – drumul de acces spre rampa de transfer/punctul de colectare deşeuri. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Târgu Mureş au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj, zona carter Hula!

CITEȘTE ȘI: VIZITA Papei Francisc la BLAJ: Recomandări utile pelerinilor din partea Comitetului de Securitate

Direcţia Sibiu: Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Gheorghe Bariţiu – zona industrială I.A.M.U. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Sibiu au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj – cartierele Mănărade, Veza, Ciufud şi Tiur.

Direcţia Alba Iulia: Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Clujului – zona teren viran/păşune staţie carburant Lukoil. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcţia Alba Iulia au la dispoziţie zonele de parcare din Blaj – cartierul Petrisat, zona industriala Bosch.

Obiecte permise a se afla în posesia pelerinilor

Pe Câmpia Libertății se va putea intra cu următoarele obiecte: apă în sticlă de plastic (pet), scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich. Pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

Vestimentația pelerinilor

Accesul pe Câmpia Libertății va fi permis doar într-o ținută decentă, în conformitate cu solemnitatea evenimentului (de ex: purtarea unei vestimentații care să acopere umerii și genunchii).

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei Francisc la Blaj: Reguli de conduită şi acces pe Câmpia Libertății. Detalii de la Mitropolie

Obiecte interzise

Potrivit Legii nr. 60/1991- privind organizarea si desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă deținerea, la vedere sau ascunse, de arme de orice fel (inclusiv cuțite mici sau alte obiecte cu muchii ascuțite, etc.), materiale explozive sau incendiare (petarde, torțe, artificii, recipiente sub presiune), băuturi alcoolice, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant (spray-uri, fiole, etc.), ori alte obiecte (bâte, beţe, bastoane  din lemn, metal sau alte materiale, recipiente de sticlă), precum și alte mijloace tehnice luminoase sau sonore ce pot fi folosite pentru a tulbura buna desfăşurare a activităților și siguranța publicului. În plus, se recomandă participarea la evenimente fără bagaje voluminoase și animale de companie.

Rolul voluntarilor aflați la Blaj special pentru vizita Papei

Aproximativ 600 de voluntari vor fi prezenți la Blaj în ziua de 2 iunie 2019. Rolul lor este acela de a contribui la buna desfășurare a vizitei Papei Francisc la Blaj.

Voluntarii vor avea tricouri personalizate și vor fi ușor de identificat de către toți pelerinii care vor avea nevoie de ajutorul lor. Pe Câmpia Libertății, voluntarii, care vor forma un cordon pentru delimitarea zonelor, îi vor îndruma pe pelerinii sosiți în sectoarele în care sunt repartizați conform invitațiilor primite. Aceștia vor fi prezenți și în alte zone ale orașului, precum puncte de informare, în parcări sau puncte de alimentație publică.

Asigurarea confortului pelerinilor

Pe Câmpia Libertății vor exista puncte de prim ajutor și toalete ecologice. Pentru ca fiecare pelerin să poată urmări în condiții foarte bune programul cultural-religios, organizat în intervalul orar 08.00-10.15, precum și Sfânta Liturghie de la ora 11.00, pe Câmpia Libertății vor fi montate opt ecrane de mari dimensiuni.

Cei care nu au invitații la acest eveniment, vor putea urmări toate aceste momente pe un ecran instalat în Piața 1848, la intersecția cu strada Astra.

Cei interesați de cărți, obiecte religioase, suveniruri, le vor putea achiziționa de la standul editurilor autorizate pentru acest eveniment, care vor amplasate în Piața 1848 și în zona punctelor de acces de pe Câmpia Libertății.

CITEȘTE ȘI: Vizita Papei Francisc la Blaj: GHIDUL pelerinilor. Informații despre acces, obiecte permise și vestimentație. PROGRAM

Pelerinii care vor sosi la Blaj vor avea la dispoziție o zonă de alimentație publică care va fi amenajată în Parcul Avram Iancu, standurile cu mâncare fiind amplasate pe aleile celui mai mare parc din municipiu, unde se vor comercializa doar produse alimentare, apă și băuturi răcoritoare.

În municipiul Blaj, în ziua de 2 iunie 2019, va fi interzis consumul băuturilor alcoolice, precum și comercializarea acestora, în zona centrală a municipiului Blaj şi în toate locaţiile vizate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc.

În ziua de 2 iunie 2019, totul va fi organizat pentru ca fiecare pelerin să se simtă ca acasă, să se bucure din plin de întâlnirea cu Sfântul Părinte, precum şi de beatificarea celor şapte episcopi care s-au jertfit pentru apărarea credinţei şi a dreptului la existenţă a Bisericii Greco-Catolice din România.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax