Connect with us
Publicitate

BLAJ

Vizita Papei Francisc la Blaj: Reguli de conduită şi acces pe Câmpia Libertății. Detalii de la Mitropolie

Publicat

blaj centru primarie

Peste 50.000 de pelerini vor asista la Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, pe care Papa Francisc o va oficia pe Câmpia Libertății în data de 2 iunie. Pentru buna desfășurare a evenimentului, organizatorii transmit câteva reguli de conduită și recomandări de care cei care se vor afla la Blaj sunt rugați să țină cont.

Vezi integral: Vizita Papei Francisc la Blaj: GHIDUL pelerinilor. Informații despre acces, obiecte permise și vestimentație. PROGRAM

Documente necesare accesului pe Câmpia Libertății

Înainte de a porni spre Blaj, pelerinii trebuie să se asigure că au la ei invitațiile pe baza cărora vor putea intra pe Câmpia Libertății. Tichetele de intrare au fost distribuite parohiilor greco-catolice din țară și pot ridicate conform programului stabilit de acestea.

Vezi și: PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Accesul se va face pe baza invitației nominale primite și a actului de identitate, respectiv carte de identitate sau buletin de identitate, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani părinții trebuie să prezinte copii după certificatul de naștere.

Vizita Papei Francisc la Blaj: RESTRICŢII de circulaţie, spaţii de parcare speciale şi alte detalii pentru participanţi

Acces pe Câmpia Libertății

Cei care vor veni cu autocare, microbuze și autoturisme personale sunt rugați să ajungă la Blaj până în data de 2 iunie 2019, ora 7.00. Această solicitare vine în urma măsurilor anunțate de primăria orașului, cu privire la accesul pelerinilor în municipiul Blaj, în data de 2 iunie 2019, precum și la cererea forțelor de ordine care au în vedere fluidizarea accesului pelerinilor pe Câmpia Libertății.

Vezi și VIDEO: 50.000 de locuri pentru pelerini, pe Câmpia Libertății. Blajul, între agitație și emoție înainte de vizita Papei

Accesul pe Câmpia Libertății va fi permis în data de 2 iunie în intervalul orar 6.00 – 10.00. Pentru evitarea aglomerației se recomandă sosirea din timp, toți pelerinii urmând să treacă prin filtrul de control de securitate de la intrarea pe Câmpia Libertății. Accesul pe Câmpia Libertății cu animale de companie este interzis.

Obiecte permise a se afla în posesia pelerinilor

Pe Câmpia Libertății se va putea intra cu următoarele obiecte:  apă în sticlă de plastic (pet), scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich. Pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

Vezi și VIDEO: Biserica construită în cartierul de romi de la Blaj pe care îl va vizita Papa Francisc

Vestimentația pelerinilor

Accesul pe Câmpia Libertății va fi permis doar într-o ținută decentă, în conformitate cu solemnitatea evenimentului (de ex: purtarea unei vestimentații care să acopere umerii și genunchii), anunţă Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, într-un comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax