Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vouchere de 50 de euro, pentru românii cu venituri mici. Șeful PSD anunţă și creșterea valorii tichetelor pentru alimente de bază

Publicat

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că marți se va lua decizia de alocare a voucherelor de 50 de euro, o dată la două luni, către oamenii cu venituri mici.

Pe lângă aceste măsuri sociale vor mai fi și alte măsuri, precum creșterea valorii tichetelor de masă.

Vezi și Când va începe acordarea voucherelor pentru populație și ce alimente vor putea fi cumpărate. Anunțul făcut de Ministrul Muncii

Marcel Ciolacu a anunţat luni că, în ceea ce priveşte tichetele pentru alimente de bază, trebuie mărită valoarea nominală, iar costul preconizat în vederea acestora ar ajunge la o valoare aproximativă totală de 700 de milioane de euro.

Potrivit liderului PSD, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, va transmite marţi impactul preconizat măsurilor economice pentru cetăţeni, în vederea unei decizii a coaliţiei.

Ciolacu: Prioritatea numărul unu sunt măsurile pentru români

”Sunt unele deja convenite cu prim-ministrul, le recunoașteți, am găsit anumite sume din banii europeni pentru a realoca sumele către vouchere pentru tichete pentru alimente de bază şi avem şi o valoare aproximativă, de 700 de milioane de euro.

Valoarea se va conveni, mergem în logica celor 50 de euro la fiecare două luni”, a declarat Marcel Ciolacu luni dimineaţă.

Vouchere de 250 de lei, la două luni – ajutor de la stat pentru românii cu venituri reduse. Măsura ar putea fi aplicată din mai

„O să fie şi tichetele pentru copii, le vom discuta în coaliţie. Mai sunt şi măsuri, nu numai în zona socială, şi măsuri economice”, a mai sus şeful PSD, argumentând că până marţi, ministrul Finanţelor va informa coaliţia cu privire la toate impacturile bugetare ale măsurilor.

„Până mâine avem şi de la domnul ministru Câciu toate impacturile, să luăm decizia cea mai sustenabilă”, a precizat şeful PSD.

Sub formă de vouchere sau tichete de masă, guvernul a decis ca până la finalul anului să acorde ajutoare pentru românii cu venituri mici. Măsura propusă de PSD a fost acceptată de premierul Nicolae Ciucă și ar putea intra în vigoare din luna mai.

Vouchere pentru alimentele de bază de 50 de euro la fiecare două luni. Cine va beneficia

Familiile cu venituri reduse sau pensionarii care câștigă sub 1500 de lei ar putea primi încă 250 de lei de la stat, la două luni.

Tot cu bonuri valorice, de 30 de euro, ar urma să fie ajutați și elevii din familii sărace pentru a își cumpăra rechizite, haine și alimente.

Cea mai mare parte dintre acestor ajutoare ar urma să fie acordată cu fonduri europene din sumele necheltuite până acum, a explicat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Foto: Pixabay

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    luni, 04.04.2022 at 12:07

    DA Marcel Ciolanu’ Lesinatu’ la vouchere=tichete sociale, intr-o VESELIE , Ca doar nu CHELTUIESTE din BUZUNARUL PersONAL nici macar un SINGUR BaNUT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. pilu

    luni, 04.04.2022 at 12:18

    Am găsit. Aţi găsit pe dracu, la final mai faceţi un împrumut conform obiceiului. Voi nu sunteşi în stare de nimic, gândirea voastră este la alţii. Şi lucrul ăsta trebuia spus de la guvern, nu de un şef de partid cu o pregătire precară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax