Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

Vrei să vizitezi ALBA IULIA? Uite 20 de MOTIVE pentru care ”NU ESTE RECOMANDAT” să vii în ”mica Vienă” a României


Publicat

cetatea

cetate alba iuliaCu siguranță ai prieteni care au vizitat de curând Alba Iulia și au avut numai cuvinte de laudă la adresa cetății și a orașului. Ai auzit că seamănă cu frumoasele orașe din vestul Europei sau chiar cu Viena.

Dar de ce ai vrea să vizitezi Alba Iulia? De ce ai vrea să vezi  un oraș despre care toată lumea vorbește numai de bine? Pentru că are o cetate? Sunt multe orașe în România care au cetăți mai mici și mai puțin spectaculoase.  Și sunt multe orașe care au, împreună, cam tot atâtea monumente.

Dacă ești cu bagajul făcut pentru un tur prin țară, noi îți dăm  20 de motive care te pot convinge că e mai bine să treci nepăsător pe lângă Alba Iulia. 😉

 

1. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că prea seamănă cu Viena. În plus, te  deranjează că în ”Mica Vienă” până și parcarea este gratis.

11061715_943814255660318_3555269170118434548_n2. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că are o Cetate Vauban care e prea mare. Chiar cea mai mare din estul Europei.

alba iulia santuri cetate3. Nu vrei să vezi Cetatea Alba Iulia nici de la înălțime. Pentru că este ca o stea verde. Și cine vrea să vadă stele verzi?

4. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că în Cetate nu au voie mașinile, ci numai caii. Iar oamenii umblă îmbrăcați ca-n evul mediu

garda cetatii5. Cu siguranță nu vrei să ajungi la Alba Iulia, pentru că ți-e frică de gladiatorii care se plimbă la bustul gol, liberi, pe stradă, cu pătrățelele la vedere.

 

gladiator roman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.Dacă îți place să mergi pe bicicletă, nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ar fi prea spectaculos să dai o tură prin pădurea unde se află „Transalpina cicliștilor”

7. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ți se pare prea obositor să înoți într-un Bazin Olimpic. Preferi o piscină mică

8. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că nu-ți place să mergi gratis la spectacole și concerte cu artiști internaţionali

9. Nu ai vrea să vii la Alba Iulia pentru că la concerte este prea multă lume şi toţi oamenii se distrează.

10. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ți se pare prea obositor să te plimbi într-un parc dendrologic care se întinde pe hectare întregi.

parc dendologic11. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ți-e frică să nu te rătăcești printre atât de multe monumente, statui, fortificații și vestigii  vechi de 2.000 de ani.

12. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că nu-ți plac dacii și romanii care se luptă între ei în mijlocul orașului.

garda romana13. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că nu-ți place să respiri aerul istoriei.

sala unirii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ești prea aproape de Transalpina și nu-ți convine că Valea Frumoasei este mai frumoasă decât ți-ai putut imagina.

15. Nu vrei să vii iarna la Alba Iulia, pentru că trebuie să alegi între două stațiuni de schi, Arieșeni și Șureanu.

sureanu partie aerian16. Nu vrei să vii la Alba Iulia, pentru că ți se pare prea obositor să intri prin șapte porți mari din piatră ca să vezi două catedrale, două muzee, trei fortificații și niște palate în care au stat principii Transilvaniei.

17. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că ești prea aproape de locul în care se face cel mai bun Sauvignon Blanc din lume.

castel jidvei drona18. Nu vrei să vii la Alba Iulia pentru că aici este doar o bucată din Codex Aureus. Celelalte două sunt la Londra și Vatican.

19. Nu vrei vii la Alba Iulia, pentru că în fiecare seară, la sfârșit de săptămână, este prea mare gălăgie: Localnicii vor să tragă, musai, cu tunurile.

20. Nu mergi la Alba Iulia pentru că nu vrei să vezi un oraș care se află doar pe locul doi în topul destinațiilor din România recomandate de turişti, pe TripAdvisor.

piata cetatii concert Alba Fest 2015_imagini aeriene craiu_6

 

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

34 Comentarii

34 Comments

 1. Mihai

  sâmbătă, 04.07.2015 at 11:57

  Este extraordinar de multa reclama, nici nu poti sa citești stirea, sunteti exagerați

  • Maria Comsa

   sâmbătă, 04.07.2015 at 20:42

   Daca a recunoaște Frumusețea in spatele căreia se ascunde infinit de multă munca, dăruire si bani este exagerat atunci încep sa am regrete pentru cei care vorbesc monosilabic.

  • radu popa

   duminică, 05.07.2015 at 16:15

   bahej nebun, auzi acolo ‘stirea’ – prietene cine a zis ca e o stire?

 2. Ion

  sâmbătă, 04.07.2015 at 13:05

  Posibil sa nu vrei sa vi la Alba pentru ca este mult prea curat si nu poti sa arunci mizeriile pe jos ( nu poti sa spargi seminte fara sa se uite lumea la tine )

  Posibil sa nu vrei sa vi in Alba Iulia pentru a nu te rusina de faptul ca acolo unde in alte orase este o zona neingrijita cu gunoaie si balti ( ma refer la spatele blocurilor ) aici sunt amenajate parcari si locuri de joaca pentru copii.

  Si putem continua…dar cek mai important posibil sa nu vrei sa vi la Alba Iulia sa vezi cum iasa in strada 30.000 de persoana sa il vada pe Goran dar cand drepturile le sunt incalcate nici nu se dezlipesc de televizor.

 3. Valy C.

  sâmbătă, 04.07.2015 at 13:39

  Alba Iulia e Alba Iulia! Punct. Nu e Viena, nu e Sadova sau nici măcar Manhattan nu e. E orașul meu natal, unul dintre cele mai frumoase ale României si de ce nu, ale Europei. Are istorie, cultură, tradiție si mai ales o IDENTITATE proprie. De aceea Alba Iulia este unică. De aceea este o pată de culoare intr-un ocean de gri. De aceea oricât aş rătăci prin lume, ea mă învăluie, mă fascineaza, mă așteaptă…

 4. Eugen Constantin Sandru

  sâmbătă, 04.07.2015 at 14:34

  Foarte frumos!

 5. nelu

  sâmbătă, 04.07.2015 at 17:04

  Am fost de curand si confirm ca este un oras curat,civilizat,cu oameni linistiti,cuviinciosi,respectuosi si linistiti

 6. havar n-am

  sâmbătă, 04.07.2015 at 17:33

  Mai taie din ele da-le drecu!

 7. dddd

  sâmbătă, 04.07.2015 at 18:16

  punctul 15 e cel mai elocvent

  15. Nu vrei să vii iarna la Alba Iulia, pentru că trebuie să alegi între două stațiuni de schi, Arieșeni și Șureanu.

  Ce are a face Alba Iulia cu Arieseni… eu nu reusesc sa inteleg.
  La fel de bine putea sa spuna autorul articololui: 15. Nu vrei să vii iarna la ORADEA, pentru că trebuie să alegi între două stațiuni de schi, Arieșeni și Șureanu. Distanta intre Oradea si Arieseni e aproximativ egala cu distanta dintre Alba Iulia si Arieseni.
  La fel de nelalocul ei e afirmatia legata de Jidvei.
  Deci despre ce e vorba in articol? Atractiile din Alba IUlia sau din judetul Alba? Nu reusec sa inteleg. E un pic de diferenta.

  • albaiulian

   duminică, 05.07.2015 at 09:04

   dddd de ce esti rau? Arieseniul, Sureanu si Jidveiul sunt puncte de atractie pentru turisti din judetul Alba.Turistul care ajunge in Alba Iulia poate sa-si treaca in agenda si aceste obiective pentru ca sunt la distante relativ mici de Alba I.Eu unul sunt mandru de faptul ca un oras de circa 70 de mii de locuitori poate sa suscite atat de mult interes pentru oricine viziteaza Transilvania.

   • dddd

    duminică, 05.07.2015 at 12:44

    pai nu sunt rau. Arieseni spui ca e la distanta relativ mica de Alba IUlia? Iti spun eu ca e la 122 km. Oradea e la 129 km. Deci oricine viziteaza Oradea poate asa cum spui tu sa-si treaca in agenda si Arieseniul. De fapt si din Turda se poate vizita Arieseni.
    In articol ar trebui sa fie vorba doar de Alba iulia punct.
    Daca vorbim de intreg judetul atunci autorul articolului a uitat de Blaj, a uitat de Rapa rosie si multe altele. Bine ca si-a amintit de Jidvei.:)) Vorba aia…bautura-i temelie, cultura e fudulie.

    • octavian

     duminică, 05.07.2015 at 18:53

     Bravo !

  • rodi

   luni, 06.07.2015 at 10:08

   Arieseni e in judetul Alba, nu in Bihor, indiferent de distanta in kilometri, deci nu e buna nici analogia ta…E adevarat ca s-au extins motivele dincolo de „granitele” orasului, dar sa nu fim rautaciosi….

 8. Ionut Fulea

  sâmbătă, 04.07.2015 at 18:21

  Felicitari! Frumos articol!

 9. Larisa

  duminică, 05.07.2015 at 10:30

  Este orașul sufletului meu, l-am iubit, il iubesc si o să-l iubesc pana la sfârșitul vieții mele!!!

 10. localnic

  duminică, 05.07.2015 at 11:46

  CATEVA MOTIVE SA VII LA ALBA IULIA:
  VREI SA VIZITEZI DOAR O CETATE PLINA DE DALE FARA ACTIVITATE ECONOMICA, VREI SA CUMPERI DOAR DINTR UN HIPERMARKET, VREI SA TE PLIMBI IN MULTELE GIRATORII COLORATE, VREI SA DORMI LINISTIT NOAPTEA FARA TINERET PE STRADA, VREI SA VEZI CATE UN MECI DE BASCHET LA FETE 18 ANI, VREI SA VEZI CATE O PIESA DE TEATRU ODATA LA 3 LUNI, VREI SA TE PLIMBI INTR UN MALL FARA SA TE CALCI IN PICIOARE, VREI SA DAI SPAGA AUTORITATILOR SA AI SI TU O ACTIVATE ECONOMICA IN CETATE.,

  • alt localnic

   duminică, 05.07.2015 at 12:33

   Iti inteleg frustrarea. Probabil ca nu-ti convine ca nu merge usor cu spaga. Am citit ca Hava vrea sa scoata cateva spatii din zona istorica la licitatie si nu s-au prezentat decat vreo 2 ofertanti.Cred ca esti unul dintre cei care au localuri pe bd. Transilvaniei si nu iti convine sa-ti muti locatia, e mai bun vadul in plin buric al targului. Nu ai ce face, obisnuieste-te cu ideea ca se v-a intampla aceasta relocare. Pana cand credeti ca se va permite zarva din zona aceasta atat de dens locuita?Cand vor intelege onoratii proprietari de cafenele sa se mute in zona istorica o sa fie si activitate economica acolo. S-au tu te gandesti ca ar fi buna vreo fabrica de confectii in locul Universitatii, al Inspectoratului scolar sau a Casei corpului didactic? Sa viziteze turistii vreun hiper, mega, ultra market in locul Bibliotecii Batthyaneum?Cetatea e foarte bine cum e .Cine gandeste altceva nu poate fi obiectiv din motive mercantile sau mai grav, politice. Toate motivele pe care le-ai insirat tu in mod tendentios sunt lucruri care chiar merita experienta de a vizita Alba Iulia.

   • sebesanul

    duminică, 05.07.2015 at 23:01

    alt localnic, din cauza asta muriti de foame in alba iulia si la noi in sebes sunt locuri de munca cate vrei, ca noi avem alta mentalitate in comparatie cu voi. cum te impaci cu ideea ca alba iulia e capitala de judet cu cel mai mare somaj din tara? cum te impaci cu ideea ca in loc sa aveti locuri de munca in oras, bateti drumurile la sebes, blaj, cugir, deva, cluj sau sibiu in cautare de munca? iti convine situatia? unui om normal nu i-ar conveni. asa ca asta spune totul despre tine. tu stai in alba iulia si priveste cum mircea hava umple orasul cu biscuiti de beton, asta sigur iti va tine de foame. ma bucur cand vad ca mai sunt acolo si oameni care iau atitudine si pun pe tapet smecheriile conducerii primariei, dar din pacate ii numeri pe degete.

    • alt localnic

     luni, 06.07.2015 at 10:32

     Nu se moare de foame la Alba Iulia. E plin orasul de afise cu oferte de locuri de munca la SEWS. Cine bate drumul in alte orase o face pentru un salariu mai mare.

    • .

     luni, 06.07.2015 at 13:03

     Ba sebesene, imi arati si mie de unde ai scos informatia ca in Alba Iulia e cel mai mare somaj din TARA? Sunt foarte curios sa vad si eu cifrele. Sau le-ai visat aseara?

    • adi

     vineri, 10.07.2015 at 16:36

     Dece tre sa fi rautacios..las ca e bine ca aveti voi..un deal rosu ..un parc in care bate vantu…sa nu uitam de firme daca tot te lauzi…una care o tot bahuliti si din cauza lu care azi maine cand te uiti pe google map in loc de sebes nu o sa se mai vada decat un nor

 11. acelasi localnic

  duminică, 05.07.2015 at 16:28

  Nu ai vrea sa stii cu cat s au scos spatiile la inchiriat.cred ca te ar costa si sa aflii cu cat.cum sa devii Capitala Culturala Europeana cand te prezinti cu o asa oferta redusa de activitati?! Ca sa traiesti din turism iti trebuie mai mult decat o vizita de 3 ore in Cetate si profit pt firmele de acasa ale dlui Hava.ceva s a facut; acum nu stii daca pentru cetateni sau pt fondurile europene in conturile celor cu idei de restaurare.pica dalele din cetate si din stadion si din strazile pavate la perfectie ,ce ne facem nenea Hava?

  • alt localnic

   duminică, 05.07.2015 at 17:23

   Si atunci sa nu se mai faca nimic pentru ca ne temem ca firmele de casa incaseaza bani? Daca ai o idee buna pentru comunitate (nu pentru buzunarul propriu) inscrie-te in audienta la Hava, prezint-o si eu sunt aproape sigur ca o v-a baga in seama. E mult mai usor sa criticam ce fac altii. Priveste in alte judete in care nu s-a facut nimic. Aici chiar daca s-au mai furat ceva bani de catre firmele de casa macar s-a dat o fata noua orasului, ceva deosebit.Iar chestia cu „.pica dalele din cetate si din stadion si din strazile pavate la perfectie”, sa fim seriosi. Nu-i vina lui Hava ca ‘Dorel’ nu a batatorit bine nisipul cand a pus dalele. E vina lui daca nu ia masuri sa repare aceste mici neajunsuri.

 12. localnic

  luni, 06.07.2015 at 00:26

  Pai nu zic ca nu s a facut ceva,dar suntem fooarte departe de Sibiu de ex. Si ce parere ai de supermarketul-muzeu pe care s au cheltuit bani grei sa adaposteasca niste pietrii.se incadreaza in peisaj? Poti sa l intrebi fix pe Hava ca el l a catalogat ca supermarket….pe langa altele. Apa aproape cea mai scumpa din tara, stp ul, bazinele de la schit….mai continui? Hai sa stoarcem banii la albaiulieni cam asa gandesc baietii destepti si tu crezi in pozele de mai sus frumos photoshopate

  • .

   luni, 06.07.2015 at 13:08

   Alba Iulia e pe locul 7 (SAPTE) la cele mai mici preturi la apa potabila! Iti sugerez ca faci o vizita la un specialist! Cat despre STP, daca tu preferi sa circuli cu harburi fara AC e fix problema ta. Mergi pe jos, frustratule!

  • .

   luni, 06.07.2015 at 13:30

   Si inca ceva: cum sa compari Alba Iulia cu Sibiu? De ce nu cu Bucuresti? Ce legatura au cele doua orase in afara de pozitionarea geografica?

 13. mih flo

  luni, 06.07.2015 at 15:08

  foarte frumos.. locul unu in Romania. Din multe puncte de vedere.. orasul e f bine pus la puct. Dar pe aici mai sant si multi carcotasi.
  Cum sa compari A.I cu tiganeala de bucuresti ???

 14. albanezul

  marți, 07.07.2015 at 05:38

  Una este cetatea si alta orasul! Ziceti ca nu se plateste parcarea,foarte bine ca se renunta la o gramada de bani si la ideea de a se elibera parcarile,cauti loc pana ametesti fiinca unii prefera sa fenteze asa birul pus de hava intre blocuri la parcari,localnicii astia prosti pot plati! Nu avem aqua parc sau ceva asemanator.Lipsa sport la un nivel cat de cat,adio fotbal macar de divizia b,si nu ziceti de volei ca vorbim de oras,nu de judet. Lipsa sala polivalenta,promisa la fiecare alegeri.Locuri de munca platite la un nivel mic fata de alte orase asemanatoare.Localnicii ar trebui sa fie primii beneficiari ai orasului,nu cei care trec pe aici in viteza,dovada putinele cazari de peste 1 zi…etc

  • @albanezul

   marți, 07.07.2015 at 13:56

   Clar asta „ridica” orasul: sala polivalenta. Sa fim seriosi. Sunt terenuri de sport cate vrei in oras. De la cele de tenis pana la fotbal sau baschet. Plus bazin olimpic pentru inot. Plus skate-pak (ce va fi gata anul asta). Mie nu imi convine sa dea Primaria bani PUBLICI pentru niste mascarici ce alearga dupa o minge si se dau mari vedete. Tu nu vezi in ce hal a ajuns fotbalul din tara???
   P.S. Nu Primaria reglementeaza salariile din sistemul privat. Nu mai suntem in comunism, in caz ca ai uitat.

   • albanezul

    vineri, 10.07.2015 at 08:32

    Ai inceput sa-mi vanezi parerile ?Ok..Replica punctuala:
    -salile si terenurile de sport pomenite de dv.sunt pt.sport de grup,nu de”club”unde sa mergi sa admiri un meci de liga nationala (handbal,volei.etc).Sau ajunge pt copii si adolescentii din oras sa faca doar sport ocazional,fara sansa de performanta decat daca pleaca in alte orase?!
    -bazinul olimpic dpv al agrementului este un bazin acoperit si atat,eu ma refer la cei care ne place sa vedem vara soarele si cerul ,nu becuri! Sa avem nu doar un bazin adanc unde cei care nu stiu sa inoate nu pot intra,sa aiba si copii un loc si posibilitati de distractie,acele fantani si topogane cum au orase mult mai slabe ca noi!Au discutat 1 an sa faca ceva si acum se bat pt locatie,penibili! Pun carul inaintea boilor,halal administatie are orasul! Nu aduc in discutie piscinile private unde daca intra 100 de oameni se blocheaza tot!
    -am zis de fotbal pt ca era cam singurul sport cu traditie cat de cat,era paralela doar la ideea cu sala polivalenta unde se pot face multe alte sporturi de”club”,nu ocazionale.
    ;nu am acuzat primaria ca e de vina de salariile mici din oras,dar da sunt vinovati de lipsa investitorilor care sa dea salarii bune,cine vrei sa-i aduca in oras,eu?!
    Mai lasati-o moale cu vestita”cetate austriaca”,este o zona moarta economic,nu se baga nimeni sa ia nimic acolo,sunt acum cateva terase,mai nimeni nu se plimba prin ea decat ocazional,toti stau gramada pe bulevard,ca sa nu zic ca afara de vara in restul anului este pustie si lipsita de orice activitate.Da,ma leg si de garda straina, cine nu stie soldati ca aceeia l-au executat pe Horea si ucis atatia alti romani…si acum toti ii aplauda cum defileaza.Ne laudam cu invadatori,austricei si roamani.Stiu,reconciliere,trecut,carcoteli..dar asta este istoria,realitatea.

 15. Jean

  sâmbătă, 25.03.2017 at 10:59

  M-ai convins inca o data de ceea ce stiam.In august voi veni cu nista prieteni din Franta.care vor fi pentru prima data in Romania.Poata ne vom cunoaste….trebuie sa gasesc programul manifestarilor de la Cetate in wekend.

 16. Nelu

  luni, 05.06.2017 at 23:46

  Ce tampenie mai mare nu am auzit.nu vreisa vi la alba ce formulare IDIOATA extraordinar de nasol, suna atat de aiurea.

 17. adrian

  luni, 05.06.2017 at 23:46

  un oras de 2 lei, unde te napadesc cersetorii la tot pasul cu strazi prafuite si inguste, sensuri giratorii facute aiurea, somaj ridicat, un oras sufocat de increngaturi politice si cumetrii, o tot ardem cu CETATEA, cetati si castele sunt sunt mii in toata europa,,si cel mai important lucru este ca se pot sustine din banii pe care ii cheltuie turistii acolo, nu din bani de la bugetul local, un oras mediocru ce se vrea a fi un oras din UE, din pacate o sa mai curga multa apa pe mures pana ajunge acolo unde il tot umflati voi

 18. Nelu

  luni, 05.06.2017 at 23:47

  Ce formulare tampita cel mai aiurea titlu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Advertisement

EVENIMENT

72 de cadre medicale de la Spitalul ”Sfântul Ioan” din București, trimise în IZOLARE din cauza unei bolnave fără simptome

Publicat

În cursul zilei de 31 martie 2020, reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan” din București au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie  și dializă a unității sanitare, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul „Carol Davila”, conform procedurilor. În secția respectiva mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19.

În  acest  caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă.

Menționăm că toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.

Foto: Arhivă, rol ilustrativ

Continue Reading
Advertisement

ACTUALITATE

Comunicat: Demararea proiectului „Modernizarea iluminatului public în Orașul Teiuș”

Publicat

Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Teiuș, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „Modernizarea iluminatului public în Orașul Teiuș”, cod SMIS 123596.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea C – Iluminat public și are o valoare totală de 4.259.651,65 lei, din care 4.173.117,44 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din FEDR. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, Organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 09.12.2019 – 30.09.2021.

Obiectivul general al proiectului „Modernizarea iluminatului public în Orașul Teiuș” îl reprezintă creșterea eficienței energetice în cadrul sistemului de iluminat public de la nivelul orașului Teiuș, prin măsuri de economisire a resurselor de energie și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, ca urmare a implementării unor acțiuni de înlocuire a lămpilor cu un consum ridicat de energie electric cu lămpi cu eficiență energetică ridicată și achiziționarea și instalarea unui sistem de telegestiune a iluminatului public local.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public de la 373.512,71 kwh/an valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului la 108.352,86 kwh/an valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului, în termen de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare.

2. Scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră de la 87,80 echivalent tone CO2 valoarea indicatorului la începutul implementării proiectului, la 25,47 echivalent tone CO2 valoarea indicatorului la finalul implementării proiectului, în termen de 17 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Vezi comunicatul (pdf)

Continue Reading
Advertisement

EVENIMENT

GRAFIC ROMÂNIA: Situația cazurilor de infectare, a vindecărilor și a deceselor, la începutul lunii aprilie

Publicat

România intră în prima zi a lunii aprilie cu 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Marți au fost înregistrate alte 293 noi cazuri de îmbolnăvire. Grupul de Comunicare Strategică va face, în câteva ore, un nou anunț.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate și externate (81 la București, 55 la Timiș, 20 la Iași, 16 la Caraș-Severin, 11 la Constanța, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Brașov, 4 la Cluj, 4 la Galați, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba, 1 Argeș).

Totodată, până acum, 82 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu și Ialomița, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 62 de pacienți, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este deocamdată staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până marți, la nivel național, au fost prelucrate 24.654 de teste.

Continue Reading
Advertisement

EVENIMENT

DSP Alba ajunge de astăzi la peste 400 de teste pentru coronavirus. Anunțul directorului instituției

Publicat

Județul Alba depășește miercuri 400 de teste pentru coronavirus, realizate în laboratorul DSP Alba. Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook de către directorul instituției, Alexandru Sinea. 

Postarea șefului DSP Alba:

”Astăzi vom depăși cifra de 400 de teste COVID 19 efectuate în Laboratorul DSP Alba de la punerea în funcțiune a liniei Real Time PCR pe care instituția noastră a primit-o în comodat de la USAMV CJ (pana la acel moment fusesera efectuate aprox 120 teste la CJ). Ne mărim constant capacitatea de testare, de la o zi la alta, prioritatea noastră fiind protejarea cadrelor medicale din județ.

Ultima luna a presupus eforturi de ECHIPA a spitalelor din Alba sub coordonarea DSP, a instituțiilor militarizate/deconcentrate (ISU, IPJ, IJJ, SAJ, SMURD, etc), a administrațiilor locale sub coordonarea Consiliului Județean Alba, toate acestea sub îndrumarea Instituției Prefectului Alba.

Nu în ultimul rand, entități private și-au oferit sprijin financiar, iar parlamentarii de Alba au dovedit implicare maxima.

Multumesc tuturor pentru susținere, doar împreună, în ECHIPA putem sa depășim aceste momente dificile și sa protejam pe cei care au grija de noi, CADRELE MEDICALE din județul Alba.”

DSP Alba este prima instituție de acest fel din țară care face propria testare. La acest lucru a contribuit și compania Transavia, care a achiziționat o linie de testare, pe lângă cea pe care o deținea DSP.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement