Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 9 septembrie. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

c

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 27 august – 9 septembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, temperaturile vor scădea ușor, între 4 și 9 septembrie, și se vor situa în jurul va

În Transilvania, între 27 și 30 august vor fi temperaturi maxime de 27-28 de grade, caracterizând o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic. Pe 29-30 august valorile diurne vor fi ușor mai ridicate, spre 29-30 de grade, în medie, apoi vor marca o scădere, astfel încât între 4 și 9 septembrie se vor situa în jurul unei valori medii de 26 de grade, apropiată de norma perioadei. Temperaturile minime vor fi mai ridicate în primele zile ale intervalului de prognoză, când media acestora va fi de aproximativ 15 grade. Ulterior vor scădea ușor, iar între 30 august și 9 septembrie vor fi cuprinse între 11 și 13 grade.

Averse pe arii mai extinse și mai importante cantitativ vor fi pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, va crește după data de 2 septembrie.

În Dobrogea și pe litoral, în prima săptămână a intervalului de prognoză temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 30 de grade, caracterizând o vreme caldă, chiar călduroasă în orele amiezilor. Ulterior, în intervalul 3 – 9 septembrie, regimul termic diurn va marca o scădere și media maximelor, apropiată de norma perioadei, va fi de aproximativ 27 de grade. Temperaturile nocturne vor avea ușoare variații pe parcursul celor două săptămâni ale prognozei, dar tendința generală va fi de scădere, de la aproximativ 20 de grade la început, spre 17 grade la finalul celei de a doua săptămâni.

Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză nu se vor semnala precipitații, iar în cea de a doua săptămână apar condiții pentru ploi slabe, trecătoare.

La munte, temperaturile medii diurne nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade în prima săptămână a intervalului de prognoză, iar în cea de a doua, pe fondul unei ușoare tendințe de scădere a regimului termic, se vor situa în jurul unei valori medii de 16 grade. În intervalul 27 august – 2 septembrie, temperaturile minime vor marca o scădere de la 12 grade în data de 27 august până spre 9 grade pe 30 august, apoi vor crește treptat de la o zi la alta, până la 11 grade pe 1 și 2 septembrie. În cea de a doua săptămână de prognoză, temperaturile nocturne se vor menține constante, în jurul unor valori medii de 8 – 9 grade.

Vor fi averse pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ pe 27 și 28 august, apoi probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi mai ridicată după 1 septembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax