Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 9 iunie. Temperaturile scad din nou. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

furtuna

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru până în 9 iunie, pe următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, valorile maxime de temperatură vor scădea joi și vineri, apoi cresc din nou. Vor mai fi averse și furtuni, până în 1 iunie.

În Transilvania, vremea va fi caldă până în 29 mai, pentru această perioadă, dar apoi se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 26-28 de grade, până spre 21 de grade în intervalul 31 mai-3 iunie. Apoi, această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25 de grade.

Până în data de 1 iunie, minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 12 grade. Ulterior, temperatura aerului va scădea ușor, până la 9 grade în data de 2 iunie, apoi tendința va fi de creștere ușoară și treptată, spre valori de 10-11 grade, în medie regională. 

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, se vor semnala cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 30 mai – 2 iunie.

La munte, la începutul intervalului, temperaturile vor avea valori maxime, în medie, de 17-18 grade și minime de 9-10 grade. Apoi vremea se va răci, astfel că în data de 2 iunie vor fi medii ale temperaturilor maxime de 12-13 grade și de 5-6 grade ale minimelor. Apoi, tendința va fi de încălzire, până spre medii ale maximelor de 15-16 grade și medii ale minimelor, în medie de 7-8 grade, la sfârșitul intervalului.

Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe tot parcursul intervalului de referință, iar local cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax