Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea se schimbă radical în România. Un weekend cu două anotimpuri. Unde sunt așteptate ninsori

Publicat

ploaie soare vremea prognoza

Vremea se schimbă radical în acest weekend. Potrivit meteorologilor, se așteptate fluctuații semnificative de temperatură, perioade cu vânt puternic în diverse regiuni și ploi. De asemenea, în zonele montane, la altitudini mari, ar putea fi chiar și căderi de zăpadă.

Sâmbătă vremea va fi caldă. Sunt așteptate temperaturi care vor trece de pragul de 20 de grade în cea mai mare parte a țării (în depresiuni sunt prognozate însă cel mult 18 grade) și chiar 27 de grade în sudul ţării.

Duminică, în zona montană foarte înaltă din nordul Carpaţilor Orientali, la altitudini foarte mari, sunt posibile precipitaţii mixte pentru prima dată în acest sezon.

Duminică, două anotimpuri

Duminică, România va oscila între două anotimpuri.

În timp ce sudul țării se va menține călduros, partea de nord va resimți o scădere semnificativă a temperaturii, cu valori prognozate între 12 și 15 grade Celsius (în extremitatea de nord), a explicat Mihai Timu într-o intervenție la Digi 24.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni, Transilvania se va confrunta cu temperaturi sub pragul de îngheț, iar aceeași situație se va repeta și în noaptea de luni spre marți.

În depresiuni, se vor înregistra temperaturi scăzute, cu posibilitatea de a coborî între minus 5 și minus 3 grade Celsius.

Vântul va fi prezent în toate zonele și va bate în rafale

După căldura neobișnuită din mijlocul toamnei, un ciclon polar lovește România.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis atenționare Cod Galben de vânt puternic în Alba și alte județe din țară.

În Carpații Orientali și local în Munții Apuseni, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h.

În Alba, de la 22 de grade sâmbătă, temperaturile scad la 19 grade duminică, atunci când vor fi și ploi, iar luni va fi și mai frig – 16 grade.

Vezi și Vremea până la începutul lunii noiembrie: După un val de frig, temperaturi plăcute de toamnă. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax