Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Zi de foc în PNL: Florin Cîțu a convocat o ședință în care va anunța ce decizie a luat după ce i s-a cerut demisia

Publicat

Zi de foc pentru Florin Cîțu, președintele PNL. De la ora 12.00, sâmbătă, 2 aprilie, acesta a convocat o ședință a Biroului Executiv, după ce a refuzat să participe la cea de vineri, deoarece în viziunea sa nu a fost statutară. Reamintim că mai mulți lideri PNL i-au cerut demisia lui Florin Cîțu și vor înlocuirea acestuia cu Nicoale Ciucă. 

Cîțu a spus că şedinţa BEx de vineri în care s-a decis convocarea Consiliului Naţional al PNL nu a fost statutară, deoarece nu a fost convocată nici de el, nici de secretarul general.

„Toate documentele care au venit la partid erau adresate preşedintelui partidului pentru solicitare de BEx. În partid avem o regulă. Eu voi respecta de fiecare dată aceste reguli cât sunt la PNL şi am convocat, conform regulilor din PNL, un BEx, mâine, la ora 12:00, cu prezenţă fizică, unde voi anunţa mai multe lucruri”, a declarat Florin Cîţu, vineri, la sediul central al partidului.

UPDATE: Cîțu a demisionat de la conducerea PNL

Florin Cîțu a făcut declarații sâmbătă, după ședința BEx convocată de acesta, în care nu s-a făcut cvorumul necesar:

Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor. Am demisionat. Rolul ședinței era foarte simplu, de a avea o discuție față în față cu colegii pentru a da un suflu nou în PNL. Niciodată nu am fost confortabil cu compromisul cu PSD.

Din păcate am avut dreptate, e un efect de bumerang, inflația crește… Nu au vrut să participe la singura ședință convocată statutar. PNL nu respectă statutul. Suntem un partid la guvernare. Lângă România este război. Ceea ce facem în acest moment tocmai stabilitate nu arată.

Florin Cîțu, dezamăgit

Liderul PNL a declarat că este dezamăgit de situația în care a ajuns partidul și mai ales de situația în care i se cere demiterea.

Acesta a mai spus că în urmă cu şase luni a pornit un proiect alături de o echipă, iar acum a plecat în vizită oficială în SUA şi la întoarcere se confruntă cu o situaţie fără să se fi purtat în prealabil o discuţie în partid.

„Mâine (n.r. sâmbătă, 2 aprilie) avem un BEx, voi anunţa şi decizia mea, tot ce vom face. (…) Sunt dezamăgit de această situaţie, pentru că sunt oameni cu care am pornit la drum acum şase luni de zile. Am pornit pentru un proiect, plec în SUA reprezentând România cu câteva întâlniri foarte bune, mă întorc acasă cu această situaţie fără să avem o discuţie”, a afirmat Cîţu.

Dan Vâlceanu, secretarul general al PNL, a spus că își va da demisia din partid, în ședința de sâmbătă deoarece nu vrea să participe la un ”bâlci”.

Consiliul Național a fost convocat pentru duminică pentru a decide Congresul în care Florin Cîțu să fie înlocuit cu Nicolae Ciucă.

PNL Alba se leapădă de Cîțu, la câteva luni după ce l-a susținut pentru șefia PNL. Motivele și condițiile puse de liberali

Liberalii din Alba se alătură grupului masiv de organizații care vor schimbarea lui Florin Cîțu de la conducerea PNL și înlocurea acestuia cu Nicolae Ciucă, dar au o serie de condiții.

Aceștia s-au întâlnit joi într-o ședință a Biroului Politic Județean, unde au discutat situația ivită în partid și au decis poziția organizației.

De reaminitit că organizația din Alba l-a susținut, cu doar câteva luni în urmă, pe Florin Cîțu în competiția internă cu Ludovic Orban.

„Da, PNL Alba este printre organizațiile semnatare, prin urmare suntem pentru convocarea unui Congres Extraordinar. Și, da, suntem printre organizațiile care l-au susținut pe Florin Cîțu pentru funcția de președinte. Cam așa stau lucrurile foarte pe scurt.

CITEȘTE ȘI: PNL Alba se leapădă de Cîțu, la câteva luni după ce l-a susținut pentru șefia PNL. Motivele și condițiile puse de liberali

Nu sunt genul de politician care să insiste asupra lucrurilor care țin de bucătăria partidului, pentru că datoria noastră este să livrăm rezultate oamenilor și nu opinii, mai mult sau mai puțin erudite, ce cuprind sau exclud politicieni. Nu ne este dat să știm încotro vor merge lucrurile, atunci când facem o alegere. Ar fi bine să avem atâta limpezime dar, din păcate, nu ai întotdeauna dreptate, nu poți fi mereu în situația ideală de a spera și de a ți se împlini așteptările. Uneori se întâmplă, alteori nu. Și mulți dintre colegii mei, și eu, considerăm că a trecut prea mult timp între ceea ce și-a asumat actualul președinte față de PNL și rezultatele nu foarte convingătoare din prezent.

Totul e diferit, suntem într-un cadru diferit, în care proporția crizei economice actuale îi atinge pe români. Prin urmare, e cazul să avem puterea să acceptăm că unele aspecte trebuie corectate imediat, nu într-o perioadă nedefinită de timp.

Pentru mine, omul Florin Cîțu rămâne un profesionist și un coleg pe care mi-l doresc oricând în partid. Iar politica, așa cum o văd eu, nu este despre o raportare de 1 la 1, dacă cineva e de acord sau nu cu altcineva.

Partidul și deciziile conducerii sunt un ansamblu, tocmai acesta este motivul pentru care vreau ca în acest congres să nu se pună accentul doar pe o excludere, ci pe includerea opiniilor tuturor într-o dezbatere care să explice inventarul, deloc îmbucurător, al momentului.

Cum nu cred că după acest congres lucrurile trebuie să fie puse exclusiv pe umerii cuiva pentru a fi rezolvate. În ceea ce ne privește pe noi, pe cei din Alba, competența noastră cea mai mare nu e politica, ci faptul că ne putem privi alegătorii în ochi cu bucuria că știi că ți-ai făcut treaba.

Ce zici, aia faci. Și acesta este singurul lucru pe care-l așteptăm de la cei care se încumetă să intre la nivelul deciziilor guvernamentale sau centrale. Să nu uite niciodată că puterea e a oamenilor și nu există nicio altă cale de a fi convingător, decât dacă îți faci treaba.

Decizia PNL Alba a fost luată după consultări cu aleșii locali și structurile interne ale partidului, în unanimitate”, a transmis Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

De la ce a pornit totul

Aproximativ 40 de organizații județene PNL (aproape toate) au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă.

Nu este însă foarte clar de ce organizațiile din județe s-au solidarizat rapid cu ideea schimbării lui Cîțu. Aparent, liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliția cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Neoficial, ar putea fi vorba despre întărirea coaliției de guvernare și a puterii lui Ciucă, mai ales în contextul războiului din Ucraina. De altfel, și numirea lui Ciucă în fruntea Guvernului, dar și scoaterea USR de la Guvernare, a fost speculată în acest sens.

Potrivit statutului PNL este nevoie ca majoritatea oganizațiilor județene să ceară convocarea Biroului Politic Național care la rândul său să decidă pentru organizarea unui Congres Național Extraordinar.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    sâmbătă, 02.04.2022 at 12:09

    Câţule reţeta este aceiaşi ca la Orban, nu înţeleg de ce te mai opinteşti. Doar ca să-i încurci puţin, şi cred că bine faci. La voi la PNL, totul a fost încurcat din 90 încoace. Ai apărut şi tu de nicăieri adus în cârca de Johannis, precum acest Ciucă. Asta până păpuşarul şef comandă altceva.

  2. neMURIREA

    sâmbătă, 02.04.2022 at 14:46

    Pntcd, pnl, iaca NU MAI E ! De fapt ori fi fost vreodata ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax