Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Eroilor, sărbătorită la Cugir în prezența ultimilor veterani din oraș. Copiii au susținut un program artistic

Publicat

cugir

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, Sărbatoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor. În această zi în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului

Pomenirea eroilor neamului s-a desfășurat la Cugir și la Vinerea la monumentele eroilor ridicate de către autoritățile locale în cele două localități.

În rândurile celor prezenți la aceste manifestări s–au aflat și cei trei veterani de război care se mai află încă în viață: Grigore Baboi (Cugir), Ștefan Crăciun (Vinerea) și Petru Mugescu din satul Călene, sat aparținător Cugirului.

Programul evenimentelor, a debutat cu un moment de reculegere, pe durata căriua au fost trase clopotele în lăcașurile de cult, în semn de cinstire și pomenire pentru eroii neamului. A urmat intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni și în final depuneri de coroane de flori, din partea Primăriei și a Consiliului Local Cugir, a reprezentanților formațiunilor politice din localitate și a Asociației „Pro Cugir”.

Au avut loc și un program artistic cu cântece și poezii patriotice susținute de către elevii instituțiilor de învățământ gimnaziale din oraș.

Cu ocazia acestei zile, la cele două monumente, au fost expuse mai multe portrete înfățișând eroii locali din Cugir și Vinerea, care și-au jerfit pe câmpurile de bătălie, pentru apărarea pământului și neamului românesc.

Centrul Cultural Cugir dorește să înceapă un proiect în acest sens, intitulat „Indentitatea vizuală a eroilor neamului din comunitatea locală”, pentru ca cei interesați să poată cunoască mai bine cine sunt eroii locali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax