Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Eroilor, sărbătorită la Cugir în prezența ultimilor veterani din oraș. Copiii au susținut un program artistic


Publicat

cugir

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, Sărbatoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor. În această zi în toate bisericile din ţară şi străinătate se face pomenirea eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului

Pomenirea eroilor neamului s-a desfășurat la Cugir și la Vinerea la monumentele eroilor ridicate de către autoritățile locale în cele două localități.

În rândurile celor prezenți la aceste manifestări s–au aflat și cei trei veterani de război care se mai află încă în viață: Grigore Baboi (Cugir), Ștefan Crăciun (Vinerea) și Petru Mugescu din satul Călene, sat aparținător Cugirului.

Programul evenimentelor, a debutat cu un moment de reculegere, pe durata căriua au fost trase clopotele în lăcașurile de cult, în semn de cinstire și pomenire pentru eroii neamului. A urmat intonarea Imnului Național al României, oficierea serviciului religios, alocuțiuni și în final depuneri de coroane de flori, din partea Primăriei și a Consiliului Local Cugir, a reprezentanților formațiunilor politice din localitate și a Asociației „Pro Cugir”.

Au avut loc și un program artistic cu cântece și poezii patriotice susținute de către elevii instituțiilor de învățământ gimnaziale din oraș.

Cu ocazia acestei zile, la cele două monumente, au fost expuse mai multe portrete înfățișând eroii locali din Cugir și Vinerea, care și-au jerfit pe câmpurile de bătălie, pentru apărarea pământului și neamului românesc.

Centrul Cultural Cugir dorește să înceapă un proiect în acest sens, intitulat „Indentitatea vizuală a eroilor neamului din comunitatea locală”, pentru ca cei interesați să poată cunoască mai bine cine sunt eroii locali.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE PARȚIALE în localitățile din Alba: Peste jumătate din județ , câștigat de PNL. LISTA

Publicat

După numărătoarea paralelă a PNL, liberalii și-au asigurat fotolii de primari în peste jumătate din localitățile din Alba. 

După ultimele informații, PNL a câștigat la:

Mihalț

Aiud (în 8 secții de votare din cele 24, Oana Badea a obținut dublu față de următorul clasat)

Lopadea Nouă

Blaj

Crăciunel

Ocna Mureș

Șibot

Almașu Mare

Poșaga

Noșlac

Vadu Moților

Meteș

Rădești

Sălciua

Cut

Ohaba

Hopârta

Șona

Cetatea de Baltă

Cenade

Jidvei

Sâncel

Avram Iancu

Sebeș

Doștat

Pianu

Livezile

Localități în care au câștigat candidații altor partide:

Vidra – PSD

Lupșa – USR

Cricău – ALDE

Câlnic – independent

Material în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Publicat

Gheorghe Valentin Rotar câștigă un nou mandat la Primăria Blaj cu un scor de invidiat. Potrivit numărătorii paralelel a PNL, din cele 17 secții, Rotar ar fi obținut un procent de 78 %, fiind cel mai mare scor obținut de acesta în cele patru serii de alegeri locale pe care le-a avut. De asemenea, Gheorghe Valentin Rotar este și cel mai bine cotat primar din Alba. 

Cel mai mare scor înregistrat de Gheorghe Rotar într-o secție de votare de pe raza municipiului Blaj a fost de 89%.

Media obținută la alegeri de Rotar, în cele trei alegeri locale anterioare (2016, 2012, 2008), a fost de 77 %.

La Consiliul Local, echipa PNL a primarului Gheorghe Valentin Rotar a obținut anul acesta 73 %.

Primarul din Blaj este la cel de-al patrulea mandat.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Publicat

dn

Dorin Nistor câștigă un nou fotoliu de primar la Sebeș. După numărătoarea paralelă a PNL în 16 secții de votare din cele 20, media scorului este peste 60% în favoarea lui Nistor. 

În Lancrăm, Dorin Nistor a luat 73%, fiind recordul înregistrat ca și procent.

Cel mai mic procent înregistrat într-o secție de vot este de 59 % în favoarea lui Nistor.

Dorin Nistor a reușit să obțină și majoritatea în Consiliul Local și va „guverna la Sebeș încă 4 ani.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate