Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită şi la Alba Iulia: Copiii de la Grădiniţa nr. 9 organizează spectacol şi primesc premii de la reprezentanţii SGA

Publicat

Vineri, 22 martie, de la ora 10.00, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 9 din Alba Iulia va sărbători Ziua Mondială a Apei, în cadrul unui parteneriat cu reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba. Copiii vor prezenta două scenete, iar în final vor primi daruri şi diplome din partea reprezentanţilor SGA Alba.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește în fiecare an, la data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decdembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă (sursa, wikipedia).

În fiecare an, sărbătorirea se face sub un slogan. În anul 2010, acesta a fost „Apă curată pentru o lume sănătoasă!”, în 2012 – “Omenirea este însetată din cauza nevoilor de hrană”, „Apă pentru oraşe: răspuns problemelor urbane”.

În 2013, manifestările legate de data de 22 martie se desfăşoară cu motto-ul „Să facem să se întâmple!”, în contextul în care acest an a fost declarat de către Organizaţia Naţiunilor Unite drept „Anul internațional al cooperării în domeniul apei”.

Citiţi aici despre manifestările de Ziua Mondială a Apei de anul trecut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate