EVENIMENT
Ministrul Transporturilor: TRANSALPINA este deschisă, dar are statut de drum în lucru. „A ajuns în situaţia de copil orfan”
„Transalpina este un copil orfan, n-are tată, n-are mamă”, aceasta este declaraţia ministrului Transporturilor, Ioan Rus, prezent vineri la Alba Iulia. Acesta a anunţat că, oficial, „Drumul Regelui”, cum este supranumită Transalpina este deschisă circulaţiei, doar că are statut de „drum în lucru”. Astfel că restricţiile impuse şoferilor trebuie respectate, pentru că sunt porţiuni unde, potrivit ministrului, „nu sunt finalizate toate chestiunile”. Luni, 7 iulie, şi prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu declara că se poate circula pe Transalpina.
Întrebat de Transalpina în vizita de la Alba Iulia, ministrul Transporturilor, Ioan Rus a spus că este „în situaţia de copil orfan”. Asta pentru că, explică Rus, „nu a fost preluată de CNADNR de la constructor, constructorul e în faliment sau nu ştiu cum e. A preluat-o o primă firmă de insolvenţă care şi-a dat demisia din insolvenţă. A luat-o a doua, care a renunţat”.
Pe scurt, Transalpina „n-are tată, n-are mamă în acest moment”, iar Ioan Rus a precizat că „încercăm să vedem prin serviciile de protecţie socială, de asistenţă socială, de casa copilului să găsim o soluţie din acest moment”.
Este deschisă circulaţiei, atât doar că are un statut de „drum în lucru”, a precizat ministrul Transporturilor, respectiv, cu restricţiile de rigoare, fiecare şofer trebuie să circule cu grijă, pentru că „nu sunt finalizate chiar toate chestiunile”.
Conducătorii auto sunt rugați, totuși, să-și ia măsuri de maximă prudență având în vedere dificultatea manevrelor ce trebuie efectuate în deplasarea pe acest traseu.
În urmă cu trei săptămâni, potrivit unui comunicat transmis de CNADNR, sectorul de drum de pe șoseaua Transalpina cuprins între Obârșia Lotrului și Rânca, care ajunge la aproximativ 2.100 m altitudine și traversează județul Vâlcea, era închis circulației. Decizia de atunci a CNADNR a provocat mai multe luări de poziție din partea primarilor stațiunilor montane din cele patru județe prin care trece Transalpina, proprietari de pensiuni și hoteluri, dar și parlamentari din aceste județe.
Șoseaua Transalpina sau DN67C este un drum de aproximativ 110 kilometri lungime care traversează munții Parâng, între localitatea Novaci (Gorj), și Sebeș (Alba). Reabilitarea acestui drum a început în anii 2007-2008, pe model credit-furnizor, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro și a fost oprită în anul 2013, în momentul în care firma care o executa, Romstrade, a intrat în insolvență.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Emi
sâmbătă, 12.07.2014 at 07:16
TransNEPUTINTA NATIONALA …