Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, lider în Uniunea Europeană la creșterea prețurilor la locuințe, în primul trimestru

Publicat

Foto-blocuri-reabilitate Prețurile la locuințele din România au urcat cu 4,1% în primele trei luni din 2015, raportat la ultimul trimestru al anului trecut, aceasta fiind cea mai mare creștere înregistrată în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor publicate în această săptămână de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ, în Uniunea Europeană, prețurile locuințelor au înregistrat o creștere trimestrială de 0,6%, iar în zona euro s-au majorat cu 0,3%.

Potrivit Eurostat, în trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, prețurile locuințelor din România au consemnat o creștere de 3,7%, mai mare decât majorarea de 2,5% înregistrată în UE și avansul de 0,9% raportat în zona euro.

În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri în ritm anual ale prețurilor la locuințe au fost consemnate în Irlanda (16,8%), Suedia (11,6%) și Ungaria (9,7%), iar cele mai mari scăderi s-au înregistrat în Letonia (5,8%), Italia (3,3%), Franța (1,6%) și Slovenia (1,4%).

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax