Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, la Alba Iulia. Un sportiv a alergat în opinci și ie

Publicat

IMG_8735Peste 35 de maratoniști și semimaratoniști au luat startul miercuri, 30 noiembrie, în Cetatea Alba Carolina, la cea de-a șasea ediție a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc. Alături de aceștia au alergat, în cadrul unei ștafete, 22 de copii de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia. Mihai Pantiș, unul dintre maratoniști, a alergat în opinci și ie. 

AICI, clasamentul cursei.

Un număr de 15 maratoniști, 24 semimaratoniști și 22 de copii din cadru Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia au luat startul miercuri, începând cu ora 9.00, în cadrul celei de-a a șasea ediții a Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc.

Înainte de începerea cursei a fost intonat imnul României.

YouTube video

Startul s-a dat în același timp în probele de maraton, semimaraton şi maraton, ştafetă copii din fața Obeliscului „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia. Sportivii s-au deplasat până la Bisericuța memorială „Mihai Viteazul”, după care au revenit prin fața Obeliscului, alergând spre Latura de Nord. După 1,8 km de la start, alergătorii au ajuns prin Șanțurile Cetății pe Latura de Vest, în fața Catedralei Reîntregirii, unde cronometrul a pornit oficial pentru cei 42, respectiv 21 de kilometri.

Maratoniștii au de alergat 16 ture prin șanțurile Cetății Alba Carolina, în timp ce semimaratoniștii vor alerga doar 8 ture. De asemnea, 22 de copii de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au alergat într-o ștafetă, pe o distanță de câte un kilometru.

IMG_8738Unul dintre maratoniști, Mihai Pantiș, a ales să alerge în cadrul Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc de la Alba Iulia încălțat cu opinci și purtând o ie tradițională.

Copiii au avut ca ştafetă un tricolor, iar maratoniştii au dus în cursă drapelul României, un drapel al României din anul 1918, steagul lui Mihai Viteazul şi steagul dacilor.

„Avem o colaborare foarte bună între Clubul Eco Alpin, organizatorul acestui maraton, în parteneriat cu DJST Alba și Liceul cu Program Sportiv. Astăzi, maratonistul Ilie Roșu aleargă maratonul cu 167, maratonul cu numărul 157 cu drapelul României pe toate continentele, peste 6.500 de kilometri alergați, peste 72 de steaguri duse peste tot în lume, întradevăr un ambasador al sportului. Ștefan Sălăgean, profesor de istorie, este câștigătorul și participantul la maratoanele istorice încadrate în ciclul acestor maratoane, maratonul „Pe aici nu se trece”, maratonul „Ștefan cel Mare”, maratonul „Mihai Viteazul”, maratonul „Brâncuși”, maratonul „Reîntregirii Neamului Românesc”, acest profesor câștigător a patru din aceste maratoane și prezent la toate maratoanele istorice. Merită menționat Mihai Pantiș, un om care vine, un patriot adevărat, cu drapelul ridicat”, a declarat pentru Alba24, antrenor și președinte Club Sportiv Eco Alpin,  Vasile Dogaru.

Vezi şi PROGRAMUL de 1 Decembrie la Alba Iulia: Concert Andra & Zdob și Zdub, masă populară și spectacol grandios de artificii, la Festival de România

Organizatorii sunt Clubul Sportiv Eco Alpin  în parteneriat Primăria Alba Iulia, Ro Club Maraton, Consiliul Judeţean Alba, DJST Alba şi Universitatea “1 Decembrie 1918”.

Acest maraton este inclus în ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România şi istoria ei”, organizate de maratoniştii din Romania în perioada 2011-2016.

Pe 1 decembrie, un maraton similar se va desfăşura la Bucureşti, în Parcul IOR.

De asemenea, Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, se înscrie alături de Maratoanele “Pe aici nu se trece” şi Maratoanele din ciclul Recunoştinţei, în rândul competiţiilor sportive organizate în memoria militarilor Armatei Române, care au luptat în Primul Război Mondial. Maratonul este la cea de-a şasea ediţie, toate ediţiile desfăşurându-se în Parcul Alexandru Ioan Cuza din capitală, excepţie făcând ediţia din 2013, care s-a desfasurat atât la Bucureşti, cât şi la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Andrei

    luni, 05.12.2016 at 12:43

    Va salut, vad ca ati pus link catre rezultate. Asa ca un pont, nu ar fi fain sa scrieti numele castigatorilor rmacar? Merci

    • moderatorul de serviciu

      luni, 05.12.2016 at 14:09

      @Andrei, de cateva zile ne tot critici. Nu ai vrea sa scrii tu articolele daca ai mai multe informații? Ca oricum le țineti secrete de parcă ar fi cine stie ce exclusivitati. Pana la urma noi scriem ca oamenii se citeasca nu ca sa dai tu note. De cand s-a scris la STIREA TA ca un sponsor de-al vostru a parcat neregulamentar la o competitie din Aiud, ti-ai făcut din asta un scop in viața.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax