Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Consilierii locali votează concesionarea serviciului de iluminat public din oraş

Publicat

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor fi convocaţi, marţi, în şedinţă ordinară, pentru a supune la vot noi proiecte de hotărâri. Pe ordinea de zi a Consiliului se află aprobarea unor sume de bani din bugetul local pentru promovarea internaţională a municipiului Alba Iulia şi deplasările unor delegaţii în Germania şi Olanda, în cadrul proiectului CONet. Tot mâine, consilierii locali vor vota aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, precum şi amenzile aplicabile în 2011. În cadrul şedinţei va fi discutată moddificarea hotărârii de consiliu local privind organizarea licitaţiei în vederea concesionării serviciului de iluminat public în municipiul Alba Iulia.
În prezent, administrarea serviciului de iluminat public se realizează de către Serviciul Administrarea Patrimoniului Local, prin contracul existent cu SC „Luxten Lighting Co.” SA, care execută lucrări de întreţinere si extindere reţele de iluminat şi contractul de furnizare a energiei electrice cu S.C. Electrica S.A. „Întrucât în contractul existent cu SC Luxten Lighting Co. SA nu se mai pot realiza decât lucrări de întreţinere-menţinere în perioada de rambursare a lucrărilor efectuate, respectiv anii 2006 si 2007, în condiţiile în care în Alba Iulia există programe de extindere a reţelelor edilitare pentru noile cartiere de locuinţe (Dealul Furcilor, Alba Iulia-Miceşti, Alba Iulia-Pâclişa), apare necesitatea existentei unui operator licenţiat de către autoritatea naţională în domeniu.” se arată în regulamentul Serviciului de Iluminat Public postat pe site-ul Primăriei Alba Iulia.

Potrivit unor surse, în prima şedinţă de consiliu local de anul acesta, consilierii liberali vor încerca să obţină nişte răspunsuri cu privire la eventualele taxe de acces în Cetate, care se vor impune odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare a laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina. Problema taxelor a devenit leitmotiv pentru liberali, care vor să declanşeze şi o dezbatere publică pe această temă.

Această ultimă reacţie a liberalilor este provocată de o declaraţie a ÎPS Andrei prin care acesta susţinea că, în proiectul prezentat iniţial de Primărie, la intrarea pe podul care face legătură cu Cetatea, era prevăzută taxă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax