Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alexandru Pereş: „Buget auster în 2011”

Publicat

Senatorul PD-L Alba, Alexandru Pereş a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că bugetul de stat pe anul 2011 este unul auster, un „buget în care sunt respectate câteva principii şi lucruri pe care Guvernul României le-a semnat cu Fondul Monetar Internaţional”. Conform politicianului, deficitul bugetar în 2011 va fi 4,4% din PIB, iar creşterea economică prognozată este 1,5%, despre care a spus că speră să fie îndeplinită.

Bugetul judeţului Alba va fi orientat spre investiţii, după cum a spus, recent, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel. Totuşi, conform datelor prezentate de senatorul Pereş, şi în 2011 o parte importantă din bugetul judeţean va fi cheltuit pe ramură de asistenţă socială.

Alba va primi din TVA suma de 46.939 mii lei pentru cheltuielile centralizate la nivelul judeţului; dintre acestea 12.688 mii lei vor fi folosiţi pentru sistemul de protecţie al copilului, suma de 12.828 mii lei este  destinată centrelor de asistenţă socială a persoanelor cu handicap şi 7.578 mii lei pentru programul „Laptele şi Cornul” în şcoli.

Pentru drumurile judeţene şi comunale, Alba va primi 18.590 mii lei, iar, pentru echilibrarea bugetelor locale, Consiliul Judeţean va primi de la stat 40.074 mii lei.

Guvernul nu a uitat nici Biserica, astfel vor fi finanţate 759 de posturi pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult pe anul 2011.

Pereş a mai spus că anul viitor for fi finalizate mai multe lucrări începute la cămine culturale, şcoli şi chiar biserici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    miercuri, 15.12.2010 at 19:43

    Auster, pentru cine d-le senator ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax