Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amendă de 1000 de lei pentru un bărbat din Blaj care i-a înjurat pe medicii din spitalul unde era tratat. Era nemulțumit de diagnostic

Publicat

Injuriile, insultele şi obscenităţile proferate într-o unitate medicală i-au adus unui bărbat din Blaj o amendă de 1000 de lei din partea jandarmilor. Incidentul s-a petrecut marţi, 12 martie, în jurul orei 11.00, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Blaj.

Nemulţumit de diagnosticul stabilit de medicul de gardă, un bărbat a înjurat, a jignit şi a ameninţat cu acte de violenţă cadrele medicale, perturbând astfel activitatea secţiei şi provocând indignarea celor din jur. La faţa locului a intervenit de urgenţă un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Blaj, care l-a calmat pe pacientul recalcitrant, fapt care a permis ca, în scurt timp, unitatea medicală să-şi poată relua activitatea în parametri normali. Bărbatul a fost identificat ca fiind Ion M. (53 de ani), domiciliat în municipiul Blaj, iar pentru fapta comisă a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei. Totodată, i s-a pus în vedere că, în caz de recidivă, măsurile luate împotriva lui vor fi mult mai drastice, chiar de natură penală.

Încă o dată, jandarmii fac apel la cetăţeni să nu profereze în public injurii, expresii jignitoare, vulgare sau ameninţări cu acte de violenţă deoarece, prin aceasta, încalcă regulile de convieţuire socială statuate de lege şi riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 200 lei şi 1.000 lei. În plus, se atrage atenţia că dacă astfel de fapte sunt săvârşite în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, amenda este mult mai mare, fiind cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax