Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Artistul aiudean Ştefan Balog a reprezentat România la Simpozionul Internaţional de Artă din Qatar

Publicat

În perioada 10-20 mai a avut loc, în Qatar, ediţia a II-a a Simpozionului Internaţional de Artă, organizat de College of North Atlantic din Doha. Alături de artişti plastici din Marea Britanie, Australia, Germania, Maroc, Sudan, Siria, Oman, China, India, Qatar, artistul aiudean Ştefan Balog a reprezentat România la această manifestare internaţională.

Conducătorul simpozionului, sculptorul sudanez Mahgoub al Mahboul este o cunoştinţă a Fundaţiei Inter-Art. Acesta a participat la ediţia din 2010 a Taberei Internaţionale de Artă Plastică de la Aiud. Artistul sudanez a propus anul trecut un proiect similar şi în Qatar, iar ediţia din acest an a marcat un succes important prin diversitate culturală şi ţinută artistică.

În cadrul serilor de prezentări ale artei şi artistilor invitaţi, un loc de cinste a revenit Fundaţiei Inter-Art care, prin reprezentantul său, a prezentat toate activităţile importante realizate în cei 17 ani de existenţă.

Respectând o tradiţie care datează de ani de zile, Ştefan Balog a luat legătura şi cu corpul diplomatic românesc din ţara gazdă. Astfel, au avut loc mai multe întâlniri cu ambasadorul României în Qatar, Constatin Darie, acesta fiind şi singurul ambasador care a onorat cu prezenţa expoziţia de închidere a simpozionului care a avut loc duminică, 20 mai, în prezenţa mai multor oficiali qatarezi, dar şi a preşedintelui Colegiului North Atlantic, Ken MacLeod.

Pe de altă parte, Ştefan Balog a avut o serie de întâlniri cu oameni de cultură şi artă din Qatar în vederea realizării unui parteneriat de colaborare. Cu această ocazie, reprezentantul Inter-Art a avut o întâlnire cu adjunctul Ministrului Culturii din Qatar, Abdulla Salem Desmal Al-Kuwari. Unul dintre subiectele discuţiei a fost posibilitatea organizării  şi pe pământ qatarez a unei expoziţii internaţionale, marca Inter-Art Aiud, România, sub genericul deja binecunoscut: « Libertate şi Artă fără frontiere ».

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax