Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

AUTOSTRADA ORĂŞTIE-SIBIU: O singură ofertă pentru expertiza pe tronsonul demolat. Costescu: Circulația se deschide în septembrie

Publicat

autostrada, demolata, O singură ofertă a fost depusă pentru contractul de expertiză tehnică aferent lucrărilor executate pe tronsonul cu probleme din lotul trei, între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu). CNADNR anunţă că durata contractului este 15 luni de la data intrării în vigoare.

Luni a avut loc ședința de deschidere a ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului de achiziție publică „Expertiza tehnică asupra lucrărilor executate pentru obiectivul Autostrada Orăștie – Sibiu, lot 3, cuprins între km 43+855 – km 65+965, în lungime de 22,11 km”.

A fost depusă o singură ofertă de către Asocierea Spc Elite Consulting SRL – Erre.Vi.A Ricerca Viabilita’ Ambiente SRL (errevia) – Pro Iter Progetto Infrastrutture Territorioa (Proiter).

Potrivit CNADNR, în perioada următoare comisia de evaluare va finaliza procesul de evaluare a ofertei depuse.

“Având în vedere situația existentă pe acest lot, a defectelor existente în șantier și a lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calității și cantității lucrărilor executate în șantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunța și asupra Proiectului tehnic de execuție.

Expertiza tehnică va cuprinde rapoarte pentru următoarele specialităţi: drumuri, poduri, lucrări hidrotehnice, teren fundare, instalaţii şi altele, în funcţie de tipul lucrărilor expertizate. Prin această expertiză vor fi identificate toate neconformităţile existente şi lucrările rămase de executat, în aşa fel încât după soluţionarea corespunzătoare a acestora, la deschiderea circulaţiei, traficul să nu fie influenţat de eventuale degradări ulterioare”, se arată în comunicatul CNADR.

Potrivit sursei citate, durata contractului este 15 luni de la data intrării în vigoare. Primele 5 luni ale contractului sunt pentru finalizare expertizei tehnice. După primele 3 luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare pentru instalarea sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului.

Se împlinesc aproape 9 luni de când tronsonul a fost închis circulaţiei, la puţin timp după ce a fost inaugurat, în preajma alegerilor prezidenţiale. Fără se se gândească prea mult, atunci autoritățile s-au grăbit să iaungureze cei 22 de kilometri care întregeau traseul Sibiu-Deva, cu toate că încă de atunci se zvonea că lucrările nu prezintă siguranță pentru participanții la trafic. La mai puțin de un an de la marea inaugurare, tronsonul a fost închis, chiar demolat pe o porțiune de circa 300 metri.

Vezi şi Autostrada demolată: Cum a fost forțat constructorul să deschidă circulaţia între Cunţa şi Sălişte, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, luni, că în luna septembrie se va putea circula pe primul tronson de autostradă „realizat în regie proprie de CNADNR”, cu referire la cel dintre Cunţa şi Sălişte.

„S-a realizat faza zero, adică decaparea şi scoaterea pământului de fundare. Asta a fost problema acolo. Au pus pământ care nu trebuia. Acesta s-a mişcat, influenţat şi de straturile de apă care au venit şi afectat fundamentul lucrării. Practic, s-a curăţat de acest pământ zona autostrăzii, iar din această săptămână au început lucrările de drenare. În fapt, nişte tranşee de drenaj. Este o soluţie care trebuie să rezolve problema”, a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Ministrul Dan Costescu a semnalat că toate contractele care nu vor fi „onorate calitativ” vor fi reziliate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gigi

    marți, 31.05.2016 at 08:14

    Iara cu macaronarii?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax