Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bază de date cu peste 300 de specii, realizată pentru aria protejată „Pădurea stejarului pufos” Miraslău

Publicat

Finalizarea proiectului „Pe țărâmul stejarului pufos de la Miraslău” a făcut posibilă crearea unei baze de date cu 307 specii de plante, insecte, reptile şi păsări din zonă.

Proiectul a fost implementat în perioada 1 mai – 15 iulie, de Asociația „Biounivers”, în parteneriat cu Fundația „Inter-Art” Aiud. Acesta a avut drept scop creșterea nivelului de informare cu privire la aria protejată Pădurea de stejar pufos de la Miraslău.

În urma identificării speciilor de floră și faună din aria protejată, respectiv 307 de specii – 130 de specii de plante, 110 specii de insecte, 1 anfibian, 2 specii de reptile, 57 de specii de păsări și 3 habitate – reunite într-o bază de date, au fost asigurate mijloacele de informare. Pe tot parcursul traseului turistic au fost amplasate 10 panouri cu date despre plantele și animalele care trăiesc în pădurea menţionată. Și locuitorii din Miraslău au fost informați despre rezervația naturală care se află ăn comuna lor, prin amplasarea a trei panouri informative.

Promovarea ariei protejate s-a mai realizat prin: excursii ghidate pe traseul tematic cu elevii școlilor din comuna Miraslău, organizarea unui concurs având ca temă aria protejată, în rândul elevilor Școlii Generale Miraslău, work-shop de fotografie realizat de Ziua Ariei Protejate, expoziție foto cu 36 de lucrări reprezentând biodiversitatea din aria protejată, concurs online cu 30 de premii, eveniment de prezentare a rezultatelor proiectului și  realizarea și distribuire a 250 de pliante, 250 de broșuri și 50 de tricouri cu aria protejată.

Câștigătorii concursului tematic poti fi găsiţi pe site-ul Asociaţiei „Biounivers”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax