Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ciobanii vând carnea de miel cu 22 – 25 de lei kilogramul. Cererea externă ar putea majora prețurile de Paște

Publicat

Ciobanii vând carnea de miel, în această perioadă, cu prețuri cuprinse între 22 și 25 de lei pe kilogram și mieii în viu cu 10 lei pe kilogram, dar nu exclud o scumpire cu 20% față de prețul actual, în apropierea Paștelui, pe fondul creșterii cererii externe pentru mieii românești, în Italia și Grecia.

”Mieii românești nu vor lipsi de pe piață în această perioadă, iar prețul la carnea de miel variază între 22 și 25 lei pe kilogram la carne, în timp ce mieii în viu au acum un preț de 10 lei pe kilogram.

Este posibil ca înainte de Paște să ajungă la 12-13 lei kilogramul în viu și poate la 30 de lei kilogramul de carne, însă depinde mult și de cererea de pe piața externă. Acum reușim să exportăm miei mai mici în Italia, iar pe cei mai mari în Grecia.

Prețurile la carne ajung și la 35 de lei pe kilogram, iar în viu la 10-12 lei”, a declarat președintele Federației Crescătorilor de Ovine din România — Romovis, Ioan Câmpeanu.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax