Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Condițiile pe care le-a pus concernul german Daimler pentru investiția de 300 milioane de euro de la Sebeş

Publicat

La discuţiile cu autorităţile române, reprezentanţii companiei germane au solicitat sprijinul autorităţilor locale pentru punerea la punct a infrastructurii de apă, canalizare, precum şi a accesului la drumul naţional din zonă. „Daimler vrea să fie construit unui sens giratoriu pe drumul naţional Deva – Orăştie – Vinţu de Jos – Sebeş, drum care trece prin apropierea autostrăzii Deva – Orăştie.

Pe lângă acesta, va fi construit un nou drum, de circa un kilometru, care să facă legătura sensului giratoriu cu zona unde se găseşte fabrica. CNADNR va organiza licitaţie pentru a stabili firma care va construi drumul. Va trebui relocată o staţie meteo unde va contribui compania germană şi trebuie mutate reţelele electrice de înaltă tensiune cu sprijinul Electrica. Problema celorlalte utilități, apă, canalizare a fost deja rezolvată”,  a declarat președintele Ion Dumitrel.

 

Președintele CJ Alba mai spune că toate aceste investiţii ar trebui să fie gata la finele acestui an, respectiv începutul anului 2014 și că deocamdată nu a fost calculată o sumă totală pentru investiţiile solicitate de Daimler. „La rectificarea din iulie, ministerele de resort vor trebui să obţină finanţare pentru a rezolva aceste investiţii” . Potrivit ziarului  Gândul, ministrul Dan Şova a asigurat compania germană de faptul că Guvernul României, împreună cu autorităţile locale, „vor face toate eforturile necesare pentru asigurarea unui bun climat investiţional”, astfel încât compania germană să aibă cele mai bune condiţii pentru a-şi desfăşura şi dezvolta investiţia, potrivit Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional.

Și finalizarea autostrăzii către Arad şi refacerea drumului dintre Cugir şi Sebeş ar fi una dintre condițiile puse de Daimler pentru investiția pe care o fac la Sebeș și Cugir. Deocamdată, cu autostrada sunt probleme pe tronsonul Vințu de Jos – Cut, unde constructorul STRACO, printr-o firmă din grup nu și-a plătit furnizorii. Între Vințu și Orăștie, pe tronsonul realizat de firma Strabag lucrările continuă, deși au ieșit din grafic. Autostrada Orăștie – Sibiu trebuia finalizată în aprilie 2013.

Firma mixtă Star Transmission Cugir a fost înfiinţată în urmă cu 13 ani de Daimler împreună cu statul român, prin Uzina Mecanică Cugir , deţinută de Compania Naţională Romarm. În urma tranzacției partea germană a obținut 58% iar UM Cugir, 42%. Câțiva ani mai târziu, Daimler și-a mărit capitalul la 78% iar în aprilie 2013 a cumpărat de la partea română restul de 22% din acțiuni pentru suma de 3.850.000 euro. Daimler va investi peste 300 de milioane de euro în filiala sa din România, Star Transmission Cugir (STC), pentru fabricarea de cutii de viteze şi componente ale sistemelor de transmisie pentru autoturismele Mercedes.

Citește și Daimler a inaugurat la Sebeș o nouă unitate de montaj a cutiilor de viteză pentru autoturisme Mercedes Benz. Investiție de 40 milioane euro »

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax