Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consilierii locali menţin interzicerea definitivă a etnobotanicelor. Magazinul „Rara Fly” rămâne închis

Publicat

Magazinele de vise din Alba Iulia au revenit în atenţia consilierilor locali. Proprietarii magazinului „Rara Fly” din Alba Iulia – ce are ca obiect de activitate comercializarea de substanţe etnobotanice – au solicitat revocarea hotărârii de consiliu local de la sfârșitul lunii noiembrie, prin care se interzice vânzarea de droguri uşoare în municipiu și, implicit, stabilește închiderea afacerilor de profil.
Solicitarea proprietarilor „Rara Fly” a oferit consilierilor PNL ocazia de intra din nou în polemici cu primarul Mircea Hava. Consilierul PNL, Gabriel Pleşa şi-a manifestat intenţia de a ajunge chiar şi în instanţă, pentru a obţine decizia definitivă de închidere a acestor magazine, dar determinarea liberalului nu a fost văzută cu aceiaşi ochi de către Mircea Hava. „Degeaba ne judecăm. Le închidem, iar a doua zi le vor deschide iar, sub o altă denumire. Închidem un magazin în care se poate vinde foarte bine şi altceva, când ar trebui să facem demersuri pentru interzicerea substanţelor şi nu a magazinelor”, a explicat Mircea Hava.
Consilierul Horea Bărdaş a ţinut să sublinieze faptul că în ultima şedinţă de consiliu local s-a hotărât amânarea acestui proiect de hotărâre, dar că este momentul ca lucrurile să fie stabilite. „Trebuie să discutăm şi cu cei de la Antidrog, cu poliţia şi cu spitalele. Ei au făcut un proiect la nivel naţional de combatere a acestui fenomen, pe care noi nu l-am acceptat. Trebuie să chemăm o comisie şi să discutăm toate aceste aspecte”, a precizat Horia Bărdaş.

Mai inventiv decât colegii de consiliu, avocatul Mihai Baco a venit cu o altă soluţie: „Oamenii o să fie întotdeauna atraşi de fructul oprit. Nu ştiu ce e mai bine de făcut, dar poate dacă, în loc să interzicem, am legaliza aceste magazine, albaiulienii nu ar mai fi atât de curioşi să le viziteze”.

În ciuda argumentelor aduse de către consilierii locali, hotărârea votată anterior a rămas valabilă, iar solicitarea proprietarilor „Rara Fly” a fost respinsă.

Problema a fost discutată şi de purtătorul de cuvânt al primarului, Mihai Coşer, care a opinat că adevărata situaţie îngrijorătoare are legătură cu faptul că o anumită publicaţie albaiuliană promovează aceste magazine prin intermediul materialelor publicitare: „Ştim cu toţii despre ce publicaţie vorbim, despre Albaiulianul, care încurajează prin reclame consumul de substanţe etnobotanice”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax