Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Daniel Chițoiu: De la 1 ianuarie 2014 se dorește reducerea TVA la 19% sau contribuțiile sociale cu 5%

Publicat

De la 1 ianuarie 2014, se dorește reducerea TVA la 19% sau reducerea contribuțiilor sociale cu 5%. Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, care a explicat că o decizie în acest sens ar urma să fie luată în a doua jumătate a anului, în cadrul USL.

Ministrul a precizat că în ceea ce priveşte „impozitele mari”, precum reducerea TVA de la 24% la 19% sau reducerea cotelor de contribuţii sociale cu 5%, acestea vor fi luate în calcul de la 1 ianuarie 2014, în funcţie de analiza datelor din semestrul al doilea pe măsurile de îmbunătăţire a colectării şi controlului fiscal. Totodată, Chiţoiu a precizat că un alt criteriu care va fi luat în calcul pentru aplicarea reducerii TVA sau a contribuţiilor sociale ţine de impactul asupra economiei.

„Care este mai bună începând cu 2014, reducerea TVA sau reducerea costului forţei de muncă? Ce ne aduce mai mult în economie, crearea de locuri de muncă… cine contribuie? Reducerea TVA sau reducerea costului forţei de muncă? Asta este o decizie pe care o vom lua la nivelul USL în partea a doua a acestui an”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax