Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Daţi-mi (via)NET-ul înapoi!

Publicat

Prin 2007, când căutam un furnizor de Internet pentru afacerea noastră, am cerut, mai întai, oferte de la cei doi mari provideri din Alba Iulia (si din Romania) din motive evidente: tehnologie avansată, know-how străin, preţuri mai mici, cel putin teoretic, având în vedere presupusa eficienţă, angajaţi mulţi si pricepuţi si asa mai departe. Spre surprinderea mea, unul dintre ei nici nu a catadicsit sa îmi raspunda la cerere, iar celălalt a strâmbat din nas când a văzut locaţia in care vroiam net. Plus ca preţurile nu erau chiar asa de mici cum mă asteptam.

La sfatul unui prieten IT-ist am apelat atunci, cu suficienta reticenta, la o firma mica, una cu retea “de cartier”. Si, surpriza: pretul rezonabil, instalarea in locatia speciala in care vroiam acces la net nu a fost nici o problema si viteza cu care veneau si plecau bitii – satisfacatoare. In cei trei ani de contract au mai fost probleme de conexiune, insa lucrurile se rezolvau cu un simplu telefon. Nu-i cunosteam pe cei care raspundeau la reclamatiile mele, insa problemele se rezolvau rapid. Ma simteam ca intr-un restaurant italian de familie in care toti, de la bucatar pana la chelner sunt direct interesati sa mearga afacerea bine si sa fie clientul multumit.

Dar, asa cum in curand in Romania vor exista doar 2 tipuri de angajati, la stat si la multinationale, mica retea “de cartier” a fost cumparata de unul dintre cei 2 mari. Asa ca m-am vazut pus in situatia de a alege: fara Internet sau abonat la “corporatisti”. Normal ca fara net nu se poate, asa ca am acceptat sa semnez cu noul meu provider. Si asa a venit primul cadou: viteza mai mica, la acelasi pret platit pana acum. Sigur ca am primit asigurari sfatoase cum ca viteza lor mai mica e de fapt mai buna decat cea mare pe care am avut-o. Ca la ei nu se blocheaza reteaua. Ca nu “pica” si nu incetineste seara, cand toti pustii sunt on-line. Aiurea! Viteza mica e, cum altfel decat mica, viteza de upload e la genunchiul broastei si, seara, dupa 6.oo, net-ul se misca ardeleneste. Si asta la aceiasi bani pe care ii plateam la micii intreprinzatori. Sa nu mai vorbim de faptul ca, pentru o banala intrebare sau solicitare, rar ajungi sa vorbesti cu cineva, pentru ca pur si simplu nu raspund la telefon.

Asa ca, de fiecare data cand o amarata de poza refuza sa plece din Inbox timp de 15 minute, imi vine sa strig: dati-mi (via)NET-ul inapoi!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dani

    joi, 11.11.2010 at 12:37

    Erau mai mult de 2-3 retele, afara de Vianet, problema ca si aceela erau… sa nu zic!
    Asta este, s-a dus vianetu’ ca sa catige rds-u’ si iaca pierde… tot clientu’ !

  2. ye

    marți, 18.01.2011 at 21:36

    dupa ce a fost picat 3 zile, acum trag de pe net cu maxim 30 de kilo .. macar daca schibmau aia de pe vechea retea cu reteaua lor, ca asa poate se mai interesau de clienti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax