Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Direcţia Sanitar-Veterinară începe de luni controalele în şcolile şi grădiniţele din Alba

Publicat

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba demarează acţiuni de control în creşe, grădiniţe, unităţi de învăţământ cu program normal, internat şi semi-internat sau after-school, precum şi în spaţiile de depozitare a produselor alimentare acordate prin programul “lapte şi corn” şi în unităţile de vânzare cu amănuntul din incinta sau din vecinătatea unităţilor de învăţământ.

Prin aceste controale, autorităţile sanitare doresc diminuarea riscului de apariţie a unor toxiinfecţii alimentare în şcoli.

Acţiunile de control încep de luni. Vor fi reverificate unităţile menţionate mai sus din punct de vedere al asigurării cerinţelor generale şi specifice de igienă în spaţiile de depozitare, prelucrare şi furnizare a produselor alimentare, al dotării cu instalaţii şi ustensile specifice.

În cazul unităţilor de învăţământ care au încheiate contracte de furnizare cu unităţi de catering, acestea din urmă vor fi şi ele verificate privind respectarea strictă a aceloraşi cerinţe menţionate.

De asemenea, vor fi controlate condiţiile de depozitare şi termenele de valabilitate ale produselor lactate şi de panificaţie din cadrul programului “laptele şi cornul”, în incinta şcolilor în care se derulează acest program.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax