Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Forumul Comunicatorilor Regio 2015, ediția a VI-a. Prezentări ale Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și povestea în „imagini” a Cetății Alba Carolina

Publicat


IMG_20150625_102448În perioada 24-26 iunie s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 de la Venus-Mangalia. Aproximativ 100 de participanți, printre care reprezentanți ai administrațiilor locale și Agențiilor pentru Dezvoltare Regionale din țară au susținut prezentări despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

ADR Centru, reprezentată de Mirela Groza din cadrul Departamentului de Comunicare și coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct, Mirela Groza a prezentat trei filme de excepție, despre frumusețile regiunii, despre povestea din Cetatea Alba Carolina spusă de actorul Anton Filip după 40 de ani de la prima vizită în Cetate, dar si despre felul cum prind viață proiectele finanțate de UE.

Timp de trei zile stațiunea Venus – Mangalia a fost gazda celei de-a VI-a ediții a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 unde aproximativ 100 de participanți au luat parte la prezentările regiunilor pentru dezvoltare regională, Sud – Est, Vest, Centru, Sud – Muntenia, Nord-Est, Nord Vest, Sud-Vest, București Ilfov, despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

De asemenea participanții au avut ocazia să învețe și lucruri noi în cadrul celor două ateliere organizate, respectiv „Cum să spui povestea proiectului tău” susținut de scriitorul Daniel Sur și „Conceperea unui plan anual de acțiuni de comunicare edficent” al sociologului Ana Bulai.

11647250_961866960501571_850485497_nÎn a doua zi a Forumului Comunicatorilor a fost și rândul ADR Centru să spună „povestea” proiectelor derulate prin Regio prin lecții „în imagini”. Mirela Groza a prezentat trei filmulețe de execepție despre frumusețile regiunii Centru. Printre acestea s-a numărat și Cetatea Alba Carolina care a fost restaurată din fonduri europene.

Un invitat special în cadrul acestei prezentări a fost actorul Anton Filip, care a fost și protagonistul filmului de prezentare al Cetății Alba Carolina vizionat de toți participanții, „Pietrele Rămân”, realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia) și care a câștigat locul I la ASLO 2015.

11653333_960439103977690_1893360824_nO altă prezentare inedită a fost acelei mai noi perle a atracțiilor turistice brașovene, Dino Parc susținută de Adrian Apostu. Prin intermediul unei transmisiuni directe din Alba Iulia, directorul ADR Centru, Simion Crețu a spus că „la noi în regiune, datorită unei comunicări bune cererea de fonduri a fost foarte mare, ne-am oprit pe undeva pe la 250% față de buget, deci depunerea de proiecte a fost de peste 1200 de proiecte.

Avem încheiate 499 de contracte, actuala valoare depășește 590 de milioane de euro. Peste 320 de proiecte sunt deja finalizate, iar cu absorbția suntem undeva pe la 63,45%. Noi sperăm ca să ne putem închide cu peste 80% având în vedere că contractarea este de 123%. În Alba Iulia sunt finanțate 10 programe prin POR, cu un buget de peste 70 de milioane de euro, din care peste 50 de milioane de euro sunt de la POR.”.

Simion Crețu a precizat în contextul prezentării Cetății Alba Carolina că este unul din monumentele de patrimoniu din regiune cu o istorie destul de încărcată, pe care mulți o numesc și „a doua capitală”.

„ Este cea mai mare Cetate de tip Vauban din SE Europei în care s-a investit foarte mult, în perioada 2008-2014 prin programe mai mici al Ministerului Culturii, pe divere fonduri ale ambasadei și alte tipuri de parteneriate. Din 1990 există o preocupare pentru reabilitarea, modernizarea și punerea în valoare a acestui monument de patrimnoniu”, a concluzionat Simion Crețu.

Foto: Camelia TOMA, Andreea MEZEI


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Asociație: Programul RABLA MOTO ar putea intra în vigoare din acest an. Voucherele, folosite pentru achiziția de motociclete noi

Publicat

Programul RABLA MOTO, prin care voucherele obținute la casarea unei mașini vechi vor putea fi folosite și pentru achiziția de motociclete și scutere noi, ar putea intra în vigoare chiar din acest an, au transmis reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Națională a Motociclismului – motoADN.  La sediul Administrației Fondului pentru Mediu a avut loc miercuri, 22 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Mica Unire, sărbătorită la Liceul Teoretic „Petru Maior” din Ocna Mureș. Elevi și profesori s-au prins în Hora Unirii

Publicat

161 de ani au trecut de la momentul cunoscut în istorie sub denumirea de Mica Unire. Data de 24 ianuarie 1859 este punctul culminat al unor evenimente și desfășurării istorice complexe care au avut loc în Europa și spațiul românesc. Evenimentul a fost marcat joi, de către elevii și cadrele didactice de la Liceul Teoretic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Teiuș. Proiecte de peste 44,5 milioane de lei, pentru dezvoltarea orașului. LISTA

Publicat

primaria teius, teius,

Administrația locală din Teiuș va derula în acest an investiții de peste 44,5 milioane de lei. Printre cele mai importante proiecte se numără regenerarea urbană socio-culturală a orașului, modernizarea iluminatului public și reabilitarea a 20 de străzi. Lista investițiilor aflate în derulare în 2020, în orașul Teiuș: Obiectivul investiției – valoarea investiției – termen de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în minivacanța 24-26 ianuarie: Cât de mult cresc temperaturile. Prognoza meteo de weekend

Publicat

soare

Vremea se încălzește în acest weekend, în județul Alba. Temperaturile maxime vor urca până la valori de 7-8 grade. Nu sunt anunțate precipitații. La munte va fi ușor mai cald decât la altitudini mai joase. Duminică, la Alba Iulia, vor fi 6 grade Celsius, iar la Câmpeni 8 grade Celsius. Vă prezentăm condiții meteo în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate