Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Forumul Comunicatorilor Regio 2015, ediția a VI-a. Prezentări ale Agențiilor pentru Dezvoltare Regională și povestea în „imagini” a Cetății Alba Carolina

Publicat

IMG_20150625_102448 În perioada 24-26 iunie s-a desfășurat cea de-a VI-a ediție a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 de la Venus-Mangalia. Aproximativ 100 de participanți, printre care reprezentanți ai administrațiilor locale și Agențiilor pentru Dezvoltare Regionale din țară au susținut prezentări despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

ADR Centru, reprezentată de Mirela Groza din cadrul Departamentului de Comunicare și coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct, Mirela Groza a prezentat trei filme de excepție, despre frumusețile regiunii, despre povestea din Cetatea Alba Carolina spusă de actorul Anton Filip după 40 de ani de la prima vizită în Cetate, dar si despre felul cum prind viață proiectele finanțate de UE.

Timp de trei zile stațiunea Venus – Mangalia a fost gazda celei de-a VI-a ediții a Forumului Comunicatorilor Regio 2015 unde aproximativ 100 de participanți au luat parte la prezentările regiunilor pentru dezvoltare regională, Sud – Est, Vest, Centru, Sud – Muntenia, Nord-Est, Nord Vest, Sud-Vest, București Ilfov, despre activitățile de informare și comunicare derulate pentru promovarea POR.

De asemenea participanții au avut ocazia să învețe și lucruri noi în cadrul celor două ateliere organizate, respectiv „Cum să spui povestea proiectului tău” susținut de scriitorul Daniel Sur și „Conceperea unui plan anual de acțiuni de comunicare edficent” al sociologului Ana Bulai.

11647250_961866960501571_850485497_n În a doua zi a Forumului Comunicatorilor a fost și rândul ADR Centru să spună „povestea” proiectelor derulate prin Regio prin lecții „în imagini”. Mirela Groza a prezentat trei filmulețe de execepție despre frumusețile regiunii Centru. Printre acestea s-a numărat și Cetatea Alba Carolina care a fost restaurată din fonduri europene.

Un invitat special în cadrul acestei prezentări a fost actorul Anton Filip, care a fost și protagonistul filmului de prezentare al Cetății Alba Carolina vizionat de toți participanții, „Pietrele Rămân”, realizat de Zoltan Lorincz (Aiud), Vasile Sârb(Alba Iulia), Gabi Toth (Alba Iulia) și care a câștigat locul I la ASLO 2015.

YouTube video

YouTube video

11653333_960439103977690_1893360824_n O altă prezentare inedită a fost acelei mai noi perle a atracțiilor turistice brașovene, Dino Parc susținută de Adrian Apostu. Prin intermediul unei transmisiuni directe din Alba Iulia, directorul ADR Centru, Simion Crețu a spus că „la noi în regiune, datorită unei comunicări bune cererea de fonduri a fost foarte mare, ne-am oprit pe undeva pe la 250% față de buget, deci depunerea de proiecte a fost de peste 1200 de proiecte.

Avem încheiate 499 de contracte, actuala valoare depășește 590 de milioane de euro. Peste 320 de proiecte sunt deja finalizate, iar cu absorbția suntem undeva pe la 63,45%. Noi sperăm ca să ne putem închide cu peste 80% având în vedere că contractarea este de 123%. În Alba Iulia sunt finanțate 10 programe prin POR, cu un buget de peste 70 de milioane de euro, din care peste 50 de milioane de euro sunt de la POR.”.

Simion Crețu a precizat în contextul prezentării Cetății Alba Carolina că este unul din monumentele de patrimoniu din regiune cu o istorie destul de încărcată, pe care mulți o numesc și „a doua capitală”.

„ Este cea mai mare Cetate de tip Vauban din SE Europei în care s-a investit foarte mult, în perioada 2008-2014 prin programe mai mici al Ministerului Culturii, pe divere fonduri ale ambasadei și alte tipuri de parteneriate. Din 1990 există o preocupare pentru reabilitarea, modernizarea și punerea în valoare a acestui monument de patrimnoniu”, a concluzionat Simion Crețu.

Foto: Camelia TOMA, Andreea MEZEI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax