|

FOTO: Parcul de Aventură de pe dealul Mamut din Alba Iulia, deschis pentru amatorii de sport şi adrenalină, dar şi pentru copii. PROGRAM

DSC00694Parcul de Aventură de pe dealul Mamut din Alba Iulia a fost redeschis în aceste zile pentru iubitorii de sport şi adrenalină. Amplasat în cea mai frumoasă zonă împădurită din „Cealaltă Capitală”, parcul poate fi alegerea perfectă pentru petrecerea unor momente de relaxare atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Deschiderea oficială a fost făcută doar după ce mascota parcului – Veveriţa Dina – a ieşit de la iernat şi, împreună cu cei câteva zeci de prieteni ai săi, care populează zona, au început să se joace la soare şi să caute mâncare. Dina şi comunitatea sa de veveriţe vor fi din acest an „ceasornicul” care va spune când va fi deschis şi când trebuie închis Parcul de Aventură din Alba Iulia. În acest an, simpaticele veveriţe au ieşit mai târziu la joacă, fapt ce prevesteşte o vară cu vreme capricioasă, dar care va avea şi multe zile cu temperaturi caniculare, transmit reprezentanţii Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, inţiatorii proiectului.

(P)  Adidasi  și haine sport pe FashionSport.ro.  Peste 40.000 de articole sport pentru femei, bărbați și copii. Branduri mari: Nike, Adidas, Puma, Dunlop, Slazenger, Lee Cooper, Karrimor, Everlast etc. Reduceri mari în fiecare zi.

Parcul de Aventură va fi deschis zilnic între orele 11.00 şi 17.30, iar din luna iunie programul va fi extins până la ora 19.00.

IMG_0689Parcul de Aventură Dynamis a fost amenajat în perioada 2012 – 2013 pe Dealul Mamut din Alba Iulia având o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Accesul în parc se face de pe Calea Moţilor (drumul spre Miceşti) pe strada Valea Popii, pe lângă intrarea în Parcul Dendrologic din municipiu.

Parcul de Aventură a fost realizat în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect care a fost derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest. O parte din finanţare a fost din fonduri europene.

Locaţia este destinată atât celor care doresc momente de relaxare şi distracţie, însă este folosit de asociaţie în special pentru derularea unor ateliere educaţionale menite să dezvolte personalitatea copiilor din centrele educaţionale sau ocrotiţi în reţeaua socială.

Traseele parcului sunt alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloni care se pot parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism, prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene. Echipamentele de protecţie profesionale folosite în cadrul parcului au fost donate de Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis.

„Parcul de Aventură Dynamis poate fi o alegere perfectă pentru cei care vor să petreacă o zi în natură, încercând să îşi învingă temerile şi să facă mişcare într-un mod inedit. Parcul este folosit şi pentru derularea unor ateliere educaţionale pentru copiii ocrotiţi în reţeaua socială astfel încât prin educaţie nonformală aceştia să fie ajutaţi să îşi dezvolte personalitatea, să îşi învingă anumite temeri şi să înveţe prin joc şi aventură”, a spus Bianca Mărginean, coordonatorul Centrului de Training Dynamis.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=403516



avatar Publicat de pe 19 aprilie 2015 şi actualizat pe 19 aprilie 2015.
Publicat în ACTUALITATE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate



Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate



Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nicusor: Cu ce eforturi? Platim apa mai mult decat gaz si en electrica.Tot platim investitii, au fost proiecte si in...
  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI