Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 51.000 de elevi din Alba au început şcoala. Cum a fost prima zi la Teiuş, Sântimbru, Mihalţ. Mesajul conducerii Inspectoratului Şcolar

Publicat

prima zi scoala 1 Peste 51.000 de elevi din Alba au început un nou an şcolar, luni. O parte dintre ei au participat la festivităţile de deschidere a anului şcolar, cu emoţii şi speranţe de mai bine. Cei mai tineri dintre ei au fost însoţiţi de părinţi. Toţi au ascultat mesajele venite din partea profesorilor şi oficialităţilor locale, înainte de a începe săptămâna de cursuri.

Emoţii mari au avut în special copiii din clasele pregătitoare şi clasa I. Cu flori în mâini şi însoţiţi de părinţi, au păşit pentru prima dată în sălile în care vor depinde primele cunoştinţe din sistemul de educaţie.

Inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a participat la festivităţi de început de an şcolar la Sântimbru, Teiuş, Mihalţ şi Galda de Jos.

Mesajul inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, la început de an şcolar:

“Astăzi este o zi specială pentru noi toţi, o zi încărcată de emoţii. Septembrie devine inevitabil sinonim cu ideea de educaţie şi prima zi de şcoală.

E un moment înălţător şi cred cu adevărat că începem cursurile noului an şcolar cu speranţa că toate realizările anului şcolar trecut se vor consolida şi toate investiţiile făcute îşi vor dovedi utilitatea, iar elevii vor beneficia de servicii educaţionale de calitate. Şcoala are menirea de a veni în întâmpinarea cerinţelor impuse de secolul în care trăim, prin corelarea educaţiei şi a învăţării cu piaţa muncii. Doar împreună, printr-un parteneriat viabil: şcoală – comunitate – părinţi – vom reuşi un act educaţional de excepţie, care să-i transforme pe copiii şi tinerii care trec zi de zi pragul şcolii în oameni cinstiţi, corecţi, bine pregătiţi şi conştienţi de propria lor valoare. Vorbele scriitorului transilvănean Ioan Slavici sunt relevante în acest sens: Menirea firească a şcolii nu e să dea învăţătură, ci să deştepte, cultivând destoiniciile intelectuale în inima copilului, trebuinţa de a învăţa toată viaţa

Onoraţi invitaţi, contăm pe susţinerea Dvs. în realizarea acestui parteneriat din care copiii noştri şi implicit comunitatea vor avea de câştigat.

Stimaţi părinţi, învăţământul este un proces continuu, la care toţi trebuie să punem umărul. Daţi-le copiilor încredere, încurajaţi-i că pot ajunge unde doresc, dacă sunt dispuşi la cunoaştere. Vă invităm să fiţi alături de noi, să răspundeţi chemărilor şcolii şi vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a veni în întâmpinarea aşteptărilor Dvs. Rezultatele excelente obţinute de elevi la examenele naţionale, olimpiade şi concursuri în anul şcolar 2016-2017 sunt o dovadă incontestabilă că în judeţul Alba învăţământul este de calitate.

Stimaţi colegi, cadre didactice, doresc să avem înţelepciunea de a ajuta, darul de a iubi, şansa de a fi respectaţi şi ajutaţi pentru a putea da ceea ce avem mai bun şi mai sfânt în suflet şi în minte. Vă asigur de respectul şi sprijinul meu. Vă doresc sănătate şi putere de muncă în nobila activitate pe care o desfăşuraţi şi să ne bucurăm împreună la sfârşitul anului şcolar, văzând satisfacţia care va licări în ochii copiilor noştri.

Dragi elevi: a fi elev este o preocupare foarte serioasă. Cere multă muncă, disciplină, dăruire, dar mai ales pasiune. Elevul de astăzi este specialistul de mâine, iar ziua de mâine se anunţă pentru elevul de astăzi ca un exigent examen de viaţă. Ştiu că există în viaţa voastră lucruri pe care le consideraţi importante, dar este necesar să înţelegeţi că şcoala trebuie să fie principala voastră preocupare, pentru a da sens eforturilor părinţilor şi ale dascălilor voştri, pentru a fi respectaţi şi admiraţi, pentru a fi voi înşivă oameni.

Vă urez să aveţi un an şcolar pe care să îl consideraţi un mare pas spre realizarea visurilor voastre. Note mari, multe zâmbete şi încredere în forţele proprii. Şi nu uitaţi: şcoala sunteţi voi şi astfel o puteţi promova”.

Vezi şi FOTO/VIDEO: Reportaj de început de an școlar cu flori, lacrimi și politicieni. Copiii de la Şcoala ”Avram Iancu” din Alba Iulia își doresc ”o sală de spooort!”

Citeşte şi Elevii se întorc la şcoală. Structura anului școlar 2017-2018, NOUTĂȚI și CALENDARUL examenelor

Vezi şi FOTO-VIDEO: Un nou an de învăţământ la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Peste o sută de „boboci” au depus jurământul

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax